The Wall Street Shuffle op Crisis

Gisteren togen we met de nieuwe clubdemo naar Antwerpen. Crisis was zoals vanoud: groot, druk, gezellig en ruikend naar gebakken uien. Onze demo tafel had “pole position” pal bij de ingang na de eerste ring traders. De spelregels van de demo waren “Drop Zone Commander”  van Hawk Wargames.2013-11-02 10.24.39We hebben twee games gedraaid. Veel bekijks en gepraat met geinteresseerden (en doorverwezen naar de stand van Hawk Wargames, want die stonden ook op Crisis). Na 15 jaar demo’s komen een aantal spelers elk jaar. Dit is een vaste klant. Ook dit jaar speelde hij verrassend goed en wist zowaar een kleine overwinning in de wacht te slepen.
2013-11-02 12.14.54 Het scenario is als volgt: na een campagne van 100’den jaren zijn de Shaltari en de UCM nog steeds in gevecht op een voor het grootste deel verlaten aarde. Beide partijen produceren wapens en hebben behoefte aan grondstoffen. Daar de goudmijnen buiten bedrijf zijn, zoeken ze door verlaten steden om te kijken of er banken zijn met goud in de kluis. IMG_2934Overigens verlaten aarde? Een kleine derde partij de Resistance houdt moedig stand en maakt het leven van de twee kemphanen soms heel ongemakkelijk.2013-11-02 13.08.18Bij het begin van het scenario hebben Shaltari en UCM beide een verkenningseenheid en gaat een resistance truck ervan door met een grote lading goud. Belangrijk onderdeel is het bellen van de baas met de juiste situatiebeschijving voor het verkrijgen van versterkingen (“Tigers, Tigers ze hebben Tigers” bleek ook hiet te werken).2013-11-02 13.08.50 Uiteindelijk kunnen beide partijen de beschikking krijgen over tanks, pantser infanterie en luchtmacht. De eethuisjes bleken een populair target.2013-11-02 16.27.17En het op tijd afwisselen van verkenners met tanks was een belangrijk onderdeel in de UCM strategie.2013-11-02 16.30.31Een belangrijk moment voor de Shaltari was het na veel bellen vrijgeven van de Walker reserve. Deze molochs lopen niet hard, maar zijn moeilijk te vernietigen. (“Und der Walker reserve? Der Fuhrer schlaft und darf nicht geweckt werden”)IMG_2984Ook de luchtmacht was aanwezig. Geen van beide partijen wilde het risico lopen de goud truck zo te bombarderen dat de lading verloren ging, maar elkaar bombarderen gaat natuurlijk prima. Shaltari Warspears on the prowl.IMG_2971 Air defence bleek daarom een essentieel onderdeel van de versterkingen te zijn.IMG_2960Doordat beide partijen beschikken over veel mobiliteit, transports, gunships en dergelijke, speelt het manoeuvreren tussen de gebouwen een belangrijke rol in de strategie. Het spel activeert een battlegroup per speler en wisselt dan. Dat kan betekenen dat je dus wordt verrast door een snelle eenheid die door een steegje beweegt en achter je terecht komt. Hier hebben twee Falcon gunships een slechte dag met drie Yari tanks. gelukkig hebben Yari geen AA.
IMG_2974De Shaltari wonnen bij beide games initieel een groot gedeelte van de stadswijk. Niet in geringe mate geholpen door de slechte verbindingen aan de andere kant.IMG_2967Uiteindelijk ging de UCM vol in de tegenaanval.2013-11-02 16.28.40Deze heren speelden een sleutelrol in beide games. In de eerste game wisten ze een kleine voorraad goud te vinden in een bank. (er waren drie banken op het bord, de spelers hebben er maar twee gevonden). IMG_2980In de tweede game besloten ze een 600 jaar oude burger te nuttigen en daarna de bank te beroven. IMG_2964Uiteindelijk kwamen de mannen van Hawk Wargames een paar keer kijken. Hun observaties: briljante demo met de enig geschilderde Resistance truck in Europa (op Essen opgehaald nu op Crisis). We kregen als dank voor het runnen van de de demo een gratis Drop Zone Commander Starterset! Ik was even sprakeloos van verrassing. Afijn, de demo ging goed, de tafel was tevens bagagedepot voor veel Murphen. Veel mensen gesproken. Goede dag, en we zitten nu onze spierpijn uit te zitten.

4 Comments.

 1. Cees Jan Stam

  Dat ziet er erg indrukwekkend uit peter en petra!! Heel gaaf gedaan die tafel, zeer indrukwekkend.

  Word er met enige regelmaat Dropzone gespeeld bij murphies? Heb net een +/- 1500 punten aan shaltari besteld aangezien ik na het spelen van een demo met de starterbox helemaal verkocht ben. En zodoende opzoek naar wat vaste tegenstanders.

  met vriendelijke groet,

  CJ

 2. Als je met enige regelmaat bedoelt, net begonnen: jawel :)
  We hebben 6 mensen met legers in aanbouw of af. Petra en ik beginnen net met spelen.
  Peter

 3. Cees Jan Stam

  Hey Peter,

  Das mooi ;) dan loop ik nog niet zoveel achter. 6 spelers is al een behoorlijk aantal! op welke zaterdag van de maand word het gespeeld? zou graag eens komen kijken.

  mvg,

  CJ

 4. Nog geen vaste dagen. Petra en ik hebben elk 3000+ punten om uit te kiezen. Stuur me maar een mail wanneer je wilt komen. Organiseren we wat.