Murphy’s Heroes Winter Painting Challenge 2022: ‘Eavy Metal!

De dagen worden korter… Het wordt koud en guur buiten… Hoogste tijd dus voor een nieuwe Murphy’s Heroes Winter Painting Challenge!
De Painting Challenge is geinspireerd door de jaarlijkse painting challenge op het Analogue Hobbies blog (http://thepaintingchallenge.blogspot.nl/). Bij de meeste schildercompetities gaat het erom een zo mooi mogelijk geschilderd model op te leveren. Echter, ‘Quantity has a Quality of it’s own! In deze competitie is het doel zo veel mogelijk figuren afgeschilderd te krijgen gedurende de duur van de Painting Challenge.

De Murphy’s Heroes Winter Painting Challenge begint dit jaar op dinsdag 21 december 2021 om 16:59 uur en eindigt zaterdag 26 maart 2022 om 12:00 uur. De totale scores zullen op die zaterdag uitgerekend worden, en de nieuwe winnaar zal de wisseltrofee uitgereikt krijgen.

De figuren die je schildert tijdens de Painting Challenge mogen in elkaar gezet zijn en geprimed zijn voor het begin van de competitie, maar je mag pas beginnen met schilderen op 21 december 2021 na 16:59u. Dat voor de competitie alleen figuren meetellen die je zelf hebt geschilderd lijkt een overbodige opmerking, maar mocht dit niet het geval zijn, en mocht het daarom nodig blijken: er is nog ergens een stoffige rubber hamer…

Het thema voor deze Winter Painting Challenge is: ‘Eavy Metal!

Bij vorige Painting Challenges werd de winnaar aangewezen als degene met het hoogste aantal behaalde punten. Maar, er zijn meerdere manieren om kwantiteit uit te drukken, en in het kader van het thema zal dit jaar de winnaar bepaald worden door de geschilderde figuren op de weegschaal te zetten. De deelnemer met het hoogste gewicht van zijn/haar schilderproductie is de winnaar van de Winter Painting Challenge 2022, en mag de wisseltrofee opeisen.

Natuurlijk geldt nog steeds dat alleen figuren die helemaal af zijn aan het eind van de competitie zullen meetellen in je score (inclusief het afwerken van de bases). Mocht er discussie zijn over de mate waarin figuren af zijn, dan zullen de Wijze Orakels aan de Zaterdagse Schildertafel worden geraadpleegd. Hun Woord is Heilig, en daarover is geen verdere discussie mogelijk.

Elke schaal en genre van figuren is toegestaan (fantasy, science-fiction, pulp, etc.)

Scores

Omdat het eigenlijk best motiverend werkt om jezelf een doel te stellen, kun je aan het begin van de Painting Challenge nog steeds een persoonlijk punten-target zetten, en zullen we aan het eind van de competitie het totaal aantal punten uitrekenen. Voor elk model wat je af hebt aan het eind van de competitie, krijg je een aantal punten toegewezen:

 • 6mm foot figure = 0.5 punten
 • 6mm mounted figure, artillery piece, or large crew served weapon = 1 punt
 • 6mm vehicle, or monster = 2 punten
 • 10mm foot figure = 1 punt
 • 10mm mounted figure, artillery piece, or large crew served weapon = 2 punten
 • 10mm vehicle, or monster = 3 punten
 • 15mm foot figure = 2 punten
 • 15mm mounted figure, artillery piece, or large crew served weapon = 4 punten
 • 15mm vehicle, or monster = 6 punten
 • 20mm foot figure = 4 punten
 • 20mm mounted figure, artillery piece, or crew served weapon = 8 punten
 • 20mm vehicle, or monster = 12 punten
 • 28mm foot figure = 5 punten
 • 28mm mounted figure, artillery piece, or crew served weapon = 10 punten
 • 28mm vehicle, or monster = 15 punten
 • 54mm foot figure = 10 punten
 • Punten voor andere schalen en eventuele andere figuren zullen bepaald worden per geval.

Maar de winnaar wordt dit jaar bepaald door ‘Eavy Metal! (Of marmer, hardhout, baksteen).

Persoonlijk Target Bonusgewicht Strafgewicht
0.01 – 0.50 kg 5% van je totaal 0.5% van je totaal
0.50 – 1.00 kg 10% van je totaal 1.0% van je totaal
1.00 – 1.50 kg 15% van je totaal 1.5% van je totaal
1.50 – 2.00 kg 20% van je totaal 2.0% van je totaal
2.00 – 3.00 kg 25% van je totaal 2.5% van je totaal
3.00+ kg 30% van je totaal 3.0% van je totaal

Terrein

Ook deze winter kan er weer terrein worden ingezet. De regels zijn als volgt:

 • Het terreinstuk kan 1 of meer kubussen vullen van 15x15x15cm. Voor elke kubus die het terreinstuk in ieder geval grotendeels (ter beoordeling van scheidsrechters) vult krijg je punten.
 • Het maakt niet uit hoe de kubussen ten opzichte van elkaar staan. Naast elkaar, op elkaar of allebei doet er niet toe.
 • Scratchbuilt (ter beoordeling van scheidsrechters) terrein leveren 25 punten per kubus op.
 • Terreinkits leveren 20 punten per kubus op.

De Uitslag

De totale opbrengst aan geschilderde figuren en terrein zal op zaterdag 26 maart 2022 gewogen worden voor elke deelnemer. Het plan is om alle figuren die door de deelnemers geschilderd zijn ten toon te stellen op die dag, en de jury zal druk aan het rekenen slaan om de uiteindelijke scores te bepalen. Aan het eind van de speldag zal de felbegeerde Murphy’s Heroes Schilder Wisseltrofee worden uitgereikt aan de winnaar van de Murphy’s Heroes Winter Painting Challenge 2022!

Meedoen!

Meedoen doe je door in te schrijven (met je target) op de lijst die op de club hangt.

Doe Mee, Win en Organiseer de volgende Challenge!

Sander Tijssen

 

Comments are closed.