Murphy’s Heroes Summer Painting Challenge 2022

Hoera! Ook dit jaar wordt er een “Murphy’s Heroes Summer Painting Challenge” georganiseerd. Weet je niet wat je met al die vakantiedagen moet? Zit je verlegen om een project? Tijd teveel? Haal al je niet geschilderde figuurtjes maar uit het stof, want de Murphy’s Heroes Summer Painting Challenge begint dit jaar op vrijdag 21 juni 2022 en eindigt zaterdag 24 september 2022 om 12:00 uur . De totale scores zullen op die zaterdag dan uitgerekend worden.

De Painting Challenge is geinspireerd door de jaarlijkse painting challenge op het Analogue Hobbies blog (http://thepaintingchallenge.blogspot.nl/). Bij de meeste schildercompetities gaat het erom een zo mooi mogelijk geschilderd model op te leveren. Echter, ‘Quantity has a Quality of it’s own’! In deze competitie is het doel zo veel mogelijk figuren afgeschilderd te krijgen gedurende de duur van de Painting Challenge.

 

De Murphy’s Heroes Summer Painting Challenge 2022 loopt van het begin van de zomer (21 juni 2022 06.00 uur) tot ongeveer het begin van de herfst en eindigt om 24 september 2022 om 12:00 uur. De totale scores zullen uitgerekend worden tijdens die speldag.

 

De figuren die je schildert tijdens de Painting Challenge mogen in elkaar gezet zijn en geprimed zijn voor het begin van de competitie, maar je mag pas beginnen met schilderen op 21 juni 2022 na 06:00u. Dat voor de competitie alleen figuren meetellen die je zelf hebt geschilderd is voor ons “Murphisten’ eigenlijk een overbodige opmerking.
(Mocht dit niet het geval zijn, en mocht het daarom nodig blijken, er is nog ergens een stoffige rubber hamer….)

Voor elk model wat je af hebt aan het eind van de competitie, krijg je een aantal punten toegewezen. Alleen figuren die helemaal af zijn aan het eind van de competitie zullen meetellen in je score (inclusief het afwerken van de bases). Mocht er discussie zijn over de mate waarin figuren af zijn, dan zullen de Wijze Orakels aan de Zaterdagse Schildertafel worden geraadpleegd. Hun Woord is Heilig, en daarover is geen verdere discussie mogelijk.

Elke schaal en genre van figuren is toegestaan (fantasy, science-fiction, pulp, etc.)

Voor elk model wat je af hebt aan het eind van de competitie, krijg je een aantal punten toegewezen:

 • 2mm foot figure = 0.02 punt
 • 2mm mounted figure, artillery piece or large crew served weapon =0.1 punt
 • 6mm foot figure = 0.5 punt
 • 6mm mounted figure, artillery piece, or large crew served weapon = 1 punt
 • 6mm vehicle, or monster = 2 punten
 • 10mm foot figure = 1 punt
 • 10mm mounted figure, artillery piece, or large crew served weapon = 2 punten
 • 10mm vehicle, or monster = 3 punten
 • 15mm foot figure = 2 punten
 • 15mm mounted figure, artillery piece, or large crew served weapon = 4 punten
 • 15mm vehicle, or monster = 6 punten
 • 20mm foot figure = 4 punten
 • 20mm mounted figure, artillery piece, or crew served weapon = 8 punten
 • 20mm vehicle, or monster = 12 punten
 • 28mm foot figure = 5 punten
 • 28mm mounted figure, artillery piece, or crew served weapon = 10 punten
 • 28mm vehicle, or monster = 15 punten
 • 54mm foot figure = 10 punten

Punten voor andere schalen en eventuele andere figuren zullen bepaald worden per geval.

Terrein
Ook deze zomer kan er weer terrein worden ingezet. De regels zijn als volgt:
• Het terreinstuk kan 1 of meer kubussen vullen van 15x15x15cm. Voor elke kubus die het terreinstuk in ieder geval grotendeels (ter beoordeling van scheidsrechters) vult krijg je punten.
• Het maakt niet uit hoe de kubussen ten opzichte van elkaar staan. Naast elkaar, op elkaar of allebei doet er niet toe.
• Scratchbuilt (ter beoordeling van scheidsrechters) terrein leveren 25 punten per kubus op.
• Terreinkits leveren 20 punten per kubus op.

De Persoonlijke Targets
Om te helpen met je schildermotivatie, wordt aan elke deelnemer gevraagd bij inschrijving een persoonlijk target te stellen van het aantal punten dat je denkt te halen tijdens de Painting Challenge.
Afhankelijk van hoe ambitieus je je persoonlijke target stelt wordt er aan het eind van de competitie bonus – of straf punten toegekend (zie onderstaande tabel). Het wordt aangemoedigd om een target te kiezen wat net buiten je comfort zone ligt, maar wel haalbaar lijkt!
NB In the Analogue Hobbies Painting Challenge waarop deze competitie is gebaseerd, wordt een totaal van 400 punten haalbaar geacht voor iemand die voor het eerst meedoet en/of een druk leven buiten de hobby heeft. Maar elk target is natuurlijk prima!

Persoonlijk Target Bonuspunten Strafpunten
0.5 – 200 pt 5% van je totaal 0.5% van je totaal
201 – 400 pt 10% van je totaal 1.0% van je totaal
401 – 700 pt 15% van je totaal 1.5% van je totaal
701 – 1000 pt 20% van je totaal 2.0% van je totaal
1001 – 1500 pt 25% van je totaal 2.5% van je totaal
1501+ pt 30% van je totaal 3.0% van je totaal

De Uitslag

De totale scores zullen uitgerekend worden tijdens de speldag op zaterdag 24 september 2022. Het plan is om alle figuren die door de deelnemers geschilderd zijn ten toon te stellen op die dag, en de jury zal druk aan het rekenen slaan om de uiteindelijke scores te bepalen. Aan het eind van de speldag zal de felbegeerde Murphy’s Heroes Schilder Wisseltrofee worden uitgereikt aan de winnaar van de Murphy’s Heroes Summer Painting Challenge 2022!

Thema
Naast het schilderen van figuren is er ook dit jaar een thema. Het was voor mij een makkelijke keuze:

All Creatures, Great and Small! Extra punten zijn te verdienen met dieren van elke soort en vorm, maar niet alleen van naam. Dus een Tiger tank voldoet niet aan de regels, tenzij die paardrijdt. Kom op met Konijnen, Draken, Skaven, Orang Oetangs en Dodo’s.
Beestjes! Beestjes! Allemaal beestsjes om me heen!

Verder is het aan de deskundige jury die zal beoordelen wie deze challenge wint! Voor degene met de beste smoes waarom het niet gelukt is stellen de Orakels een extra prijs ter beschikking :)

Meedoen!
Meedoen doe je door in te schrijven (met je target) op de lijst die op de club hangt, of via Alex Grofics (berichtje op facebook).

Doe Mee, Win en Organiseer de volgende Challenge!

Alex Grofics (trotse titelverdediger van de MHWPC)

 

Comments are closed.