Speldag 12 juli: Farid in Space, Kees in de Loopgraaf, Rob heeft een Boek, Alex maakt Excuses, Lukas Wint, Hans aan de Wiet en Anti-Alien Peter

Het was een doodnormale speldag in het jaargetijde waarin langzamerhand de zomer uittocht op gang komt. Desondanks een bomvolle zaal. IMG_2637In de ochtend begon het rustig met een WO2 slag met Rapid Fire regels. IMG_2631Duitsers verzette zich tegen de geallieerde aggressie bij dageraad. IMG_2607De Amerikaanse GI’s in hun loopgraven zagen de Duitse tanks naderen.IMG_2610 Ze konden niet bevroeden dat uiteindelijk de dreigende Panzerkeil tot aftocht zou worden gedwongen, maar dat ze zelf op leven en dood tegen de infanterie zouden moeten vechten om dezelfde loopgraaf waar ze nu uit stonden te kijken.
IMG_2613Voor Farid was vandaag het formele begin van zijn X-Wing campagne.  Hij arriveerde voor een onderonsje met z’n vier deelnemers, maar dat bleken er tien te zijn, die al vol verwachting hadden staan trappelen tot hij zou arriveren. IMG_2606Allemaal gestaalde spelers die als veteranen in dit spel waren overtuigd van de haalbaarheid van hun carriere. De helft voor Order in the Galaxy, de andere helft voor Freedom for Everyone. Onze voorzitter verdiepte zich in de spelregels, bleek toch een handige voorzorgsmaatregel. Hij heeft al een boek!IMG_4025 In de campagne worden slagen uitgevochten waarin de imperials tot taak hebben de locatie van de Rebel Base te achterhalen, zodat Admiraal “Exterminator” Bax de Deathstar kan inzetten om een en ander te corrigeren. Idere speler begint met 2 of 3 schepen en kan experience points verdienen waarmee ze hun vloot kunnen uitbreiden of extra eigenschappen kunnen kopen voor hun characters. IMG_2618Named” characters als Luke of R2D2 kunnen maar een keer in het spel voorkomen, en dood is dood! (Behalve Yoda en Darth want die gaan natuurlijk niet dood, en Luke eigenlijk ook niet en Han kunnen we niet missen en Chewbacca is zo cute and cuddly , afijn de scheidsrechter kijkt nog even naar wat regeldetails :) ) . De spelregels zijn zo dat ook nieuwelingen kunnen instappen. Een proefpotje en dan er vol tegenaan!IMG_2617 Imperial Ed won zijn eerste partij. Zijn Rebel tegenstander maakte kennis met de Dark Side of the Force. “Apologies accepted Captain Alex!”
IMG_2615 Tussen de partijen door werd er gesleuteld aan de legerlijsten en de upgrades. De ene commandant verdiepte zich daar intensief in. IMG_2620De andere huldigde de stelling “Mens Sana In Corpore Sano” en versterkte de vloot op meer traditionele wijze. IMG_2621In de tweede ronde maakte Ed gebruik van zijn Victory points om zijn vloot Tie fIghters uit te breiden tot 6. “Quantity has a Quality of it’s Own”. IMG_2633Desondanks trapte Michel daar niet in en wist de slag te winnen. IMG_2632Onze voorzitter z’n Baguette verloor het van Derk zijn perfide plan.IMG_2634 Frits had een zware pot tegen Lucas, maar wist uiteindelijk weg te komen met de vereiste Intel.
IMG_2639Uiteraard was de derde helft minstens zo intensief als de campagne zelf.IMG_2638 Alle deelnemers deelden hun ervaringen, dikten hun verhalen nogmaals wat aan, vervloekte hun gejinxte dobbelstenen en bedolven de scheidsrechter onder goede suggesties voor het vervolg. Farid zal alle suggesties serieus meenemen (!). Al met al een geslaagde kick off voor deze campagne. IMG_4026Dick kwam in de middag binnen om zijn nieuwe wegen te showen. Gemaakt van behang! Ze zagen er prima uit. IMG_4027Richard melde zich met zijn 15mm Engelsen om de bases af te maken.IMG_2623 Hans kookte de gras (grass?) sprieten tot zij overeind bleven staan op de bases. Uiteindelijk had Richard de helft van zijn leger gebased en gegrassed vandaag. IMG_2642Hans zelf ging verder met zijn figuren voor 28mm Victorian Steampunk RPG. Diverse heren (met twee bekende steampunk uitvoeringen van legendarische personae). IMG_2626Bezoekers van een Afghaanse Bazaar en handelaren mogen niet ontbreken.IMG_2630 En ook de Afghaanse Tribals (met geweer) waren beschikbaar. Zo langzamerhand kan Hans een klein dorp bevolken.
IMG_2629Statler en Waldorf waren dus present. IMG_4024Behalve Oostenrijkers had Peter ook zij M577 Aliens APC meegenomen om medeleden de ogen uit te steken (28 mm voertuigen van Khurazan  en figuren van EM4 miniatures). IMG_2600Al met al een geslaagde dag met veel Imperial Marches uit aanwezige smartphones. Ed krijgt een in-character bonus omdat hij ging staan en salueerde, als Imperial Pilot zijnde. Tot volgende week!

Comments are closed.