Speldag 17 Januari: Buitenshuisarchitecten Binnenshuis, Bier Weib und Gesang, Goblin Tsunami, Sterke verhalen voor bij de Centrale Verwarming

Een gure dag in Delft was een mooie gelegenheid om vol de schouders eronder te zetten voor Poldercon. IMG_3718Uiteraard werden er alle mogelijke spellen gespeeld, maar met Poldercon op 8 februari in het verschiet, werd er hard gewerkt aan de scenery van de Ypenburg tafel. IMG_3687Even leek het meer een instructieklas voor architectuur, met stylistische gebouwen uit witte foamcore en karton. IMG_3688In dit hoekje van Ypenburg is zowel een echt Hollandse boerderij te vinden, waar Jan zich op uitleefde, als de iconische vertrekhal en een modern aandoend woonhuis/kantoorpand.  Hans ging verder met de vertrekhal. IMG_3695Jan z’n boerderij groeide gestaag. Hij was begonnen met ruwe foamcore (de meubels moeten nog).IMG_3686 Na enig schuur en polijstwerk kon de zolder erin en het dak erop.
IMG_3696Na het schilderwerk zag de boerderij er al heel goed uit.
IMG_3717De tafel vordert gestaag! IMG_3720Uiteraard ging ook de piratencampaigne door.IMG_3699 Dit keer op zoek naar een schat in een verborgen mausoleum op een tropisch eiland.
IMG_3700En op zoek naar de gouveneursdochter in de voorraadtent van de kok van de plaatselijke kannibalenstam. IMG_5110Lucas had een double whammy. IMG_3705Hij speelde eerst tegen Jaap in de Boogaard en later tegen Peter in het Dorp. IMG_3710Waar onder de plaatselijke herberg een grote kroegkelder bleek aangelegd. Met bier en dames!
IMG_3706Aan het einde van de middag waren alle deelnemers flink bezig met het tellen van hun doubloenen, het likken van hun wonden en de aankoop van diverse wapens, henchmen en andere goodies.
IMG_3711Lex en Onno playtestten de WO2 regels die Lex aan het maken is. Mirjam sloot later aan en speelde mee.
IMG_3702Michel en Huib verdiepten zich in de boardgames Agricola en Battlestar Galactica. Voorbereiding is het halve werk.IMG_5104 Petra werkte verder aan de Goblin Tsunami. Ze moest wel, want haar schildertafel staat vol.IMG_3714 Peter zit vol in de productierun voor Waterloo op 30 augustus. IMG_5101Hij ging verder met de Franse Zware Cavalerie. IMG_3719Later in de middag kwamen de sterke verhalen van veldslagen uit het verleden. Ome Dick vertelde en het enige wat ontbrak was het haardvuur met gluhwein.IMG_5120 Tot volgende week!

Comments are closed.