Carnival of Death 17 januari: Muiterij en liefde in de dop!

(Van onze embedded correspondent in de voortgaande Piraten Campagne)

Nou, nee hoor! Denk je dat twee spelrondes afgelopen december voor verrassingen zorgen, dan blijkt het pas deze zaterdag in januari plaats te vinden. De piraten campagne is juist nu ondersteboven gegooid!e1Peters’ piraten waren eindelijk ook weer eens van de partij en moesten zonodig de lokale taveerne aan gort slaan in een robbertje vechten met de plaatselijke stadsmilitie, oftewel de schutterij. Jaap en Lukas kuierden over de stranden om als echte strandjutters de rijke buit van een gestrand schip te bemachtigen in het scenario “Sea Shore Search”. Een enorm lucratieve bezigheid met rijke buit in het vooruitzicht, waar Lukas helaas niet helemaal goed uit tevoorschijn kwam, omdat op zijn veroverde ‘loot markers’ de uitkomst louter ‘waardeloze troep’ was.
e2Ondertussen liepen een aantal spelers in het gareel, om daarmee er voor te zorgen dat de inmiddels grote verschillen in spelrondes verkleint gaan worden. Erwin zat wat heerlijk te niksen, terwijl Hans belangeloos een spel speelde met een inboorlingen stam tegen Kees’ piraten. De laatste moest rapidomento ervoor zorgen dat enkele dralende bemanningsleden snel uit de jungle terug zouden keren naar de sloep op het strand, vooraleer ze door de nietsontziende inboorlingen zouden worden afgeslacht. Nou, dat ging dus niet lukken…. Kees ging de boot in op een middagje dat hij drie keer zou spelen met weinig succes. Erwin wist hem vervolgens ook het vuur aan de schenen te leggen door met zijn ‘privateers’ het onmogelijk te maken voor het stamhoofd en zijn dochter een feestje te bezoeken in het aangepaste scenario “The Price of Love”. IMG_3701De inboorlingen werden gedecimeerd en het was pure pech voor Erwin om het stamhoofd niet uit te schakelen in een direct handgemeen met zijn stuurman, om zo voor de uiteindelijke overwinning 2D6 in dobbelstenen extra binnen te halen aan dubloenen. Voor Erwin was het een succesvolle speelbeurt, terwijl Kees in het volgende en derde spel nog verder wegzonk in het moeras, tegen alweer een scenario “High tide for a Hanging” gespeeld door de belangeloze Hans (geen aanmerking op het speldossier) met een militair garnizoen. Van deze ploeg had Kees de spreekwoordelijke ‘damsel in distress’ gevangen genomen, maar nadat de druk te groot werd in een vuurgevecht liet hij haar gaan. Hierop vluchtte ze in een gebouw en raakte Kees zijn piraten de weg kwijt op de vele trapportalen. Met het volgende verlies van een waardevolle matroos, werd het voor Kees een drama. In de afgelopen 6 spellen is hij maar 29 ‘infamy points’ gestegen… Tijd voor een nieuwe aanpak?!
e4In de tussentijd was Robin aangetreden met zijn beruchte piraten in wat voor Jaap zijn 2e spel zou worden vandaag. Ook zij kozen voor het spel van de liefde, waarin  Jaap’s kapitein van de Marine met zijn dochter het speelveld ongedeerd diende te verlaten. Dus wederom het scenario in een andere variant “The Price of Love”. Het werd een spannende klaploop door de nauwe steegjes, maar uiteindelijk wisten de kapitein en dochter met het initiatief in de speelbeurt op ‘inches’ na te ontsnappen. Een nederlaag dus voor Robin, die al zo lang in vele spelrondes van overwinning naar overwinning glorieerde. En dat leverde meteen gevaar op…e3Want onder Robin’s ‘Heroes’ bevinden zich er al twee met eenzelfde ‘Courage level’ als de kapitein en in zo’n geval bij een verloren potje moet je een muiterij test doen. Van de liefde dus in de drup! Gelukkig rolde Robin een 4 en geen 10 of meer, dus een muiterij was voorkomen deze keer. Maar we zullen best nog eens gaan zien dat andere spelers hun kapitein op de plank moeten zetten, want ook Erwin’s stuurman overklast de kapitein inmiddels met een hele hoop praatjes. En Hans koopt de laatste tijd al wat ‘shore leave’ uit de ‘quatermaster locker’. Blijkbaar zien we allemaal de bui al hangen! Of de kapitein…?

 

Vorige keer berichtte ik al dat er op zee een verschrikkelijk monster, de Kraken, schijnt rond te waren en binnenkort komen er een heleboel spelrondes aan, waarin onze bemanningen elkaar gaan ontmoeten in scenario’s op de volle zeeën. Niet elke bemanning heeft zich al optimaal voorbereid en doet mee aan de wapenwedloop. Volgens Jane’s Fighting Ships heeft Erwin momenteel het zwaarst bewapende schip, gevolgd door Robin, die nog wat kanonnen kan gebruiken en al 4 draaibassen extra heeft. Lukas vergaarde vandaag meer dan genoeg dubloenen en wist ergens op een schimmige markt een derde kanon op de kop te tikken. Wie volgen er nog meer? Het blijft een risicovol beroep die piraterij, zeker nu Lloyds onze schepen niet wil verzekeren. Schijnt een arbo-akkefietje te zijn, of zo. In ieder geval zal elke bemanning het ook gaan opnemen tegen toevallig passerende en soms veel grotere handels- en marineschepen, dus dat beloofd wat hoop ik.
e5De ranglijst is na afgelopen zaterdag flink door elkaar geschud! Het was goed om ook Peter weer mee te zien spelen en die komt er nog wel, door de komende spelrondes flink mee te spelen. Kees zakte helaas naar de 6e plaats en gaat binnenkort op zoek naar een andere aanpak, terwijl Lukas na hard werken nu gestegen is naar de 5e plaats. Jaap maakte de grootste klapper door van de 4e naar de 1e plaats te springen! Hierdoor is na meer dan een jaar aan kop te hebben gestaan nu Hans een plaatsje gezakt. Het wordt nu echt spannend in de bovenste regionen. Wie zal welke tactieken toepassen, welke vernuftige spelregeltrucs gebruiken om de anderen onderuit te halen? Komen de piraten weer terug in de top 3? Aaarrrr….!

 

De huidige tussenstand is ondertussen:

  1. Jaap Slotboom (marine)
  2. Hans Boslooper (privateers)
  3. Erwin Muilwijk (privateers)
  4. Robin van Vemde (piraten)
  5. Lukas Nijkamp (piraten)
  6. Kees de Voogd (piraten)
  7. Rick Mol (marine)
  8. Peter Hoefkens (piraten)
  9. Evert Pater (piraten)

 

(Bericht van uw correspondent Erwin Muilwijk uit een scharrige kroeg.)

 

Comments are closed.