Field Trip: PolderCon 2015

Op 8 februari vond de eerste van een hopelijk lange reeks PolderCons plaats in denksportcentrum “De Hommel” in Utrecht. Deze rapportage is geheel subjectief vanuit het oogpunt van een spelleider.IMG_5196 Als ik iemand vergeet of tekort doe is dat niet met voorbedachte rade maar door het runnen van een game en tussendoor het fotograferen van de tafels. :)IMG_3895Het bezig zijn als spelleider betekent ook dat ik geen foto’s heb van de workshops. Maar gezien het feit dat ik veel mensen heb zien lopen met zelfgebouwde scenery, zelfgeschilderde vaandels en heb horen praten over “The Art of Demoing” denk ik dat het met de workshops wel goed zat. Op de website van PolderCon kun je een lijst vinden van alle activiteiten. (www.poldercon.nl)IMG_3963Het bijzondere van dit evenement is het Amerikaanse Model. Bij inschrijving geeft een bezoeker zich op voor spelsessies naar keuze en is daarmee gegarandeerd eigenaar van een slot in een spelsessie. Met 4 spelsessies en/of wokshops per dag, ben je als bezoeker er van te voren zeker van dat je de hele dag bezig bent. Rondlopen kan natuurlijk ook, maar meedoen staat boven aan en beppen kan ook tijden de lunch die inbegrepen is in de toegangsprijs en na afloop bij de afsluiting.IMG_3940De 100 bezoekers die op het evenement afkwamen werden bezig gehouden door een 20 tal spellen en een 4 tal workshops. Het aanbod van spellen was erg gevarieerd. Ook een beperkt aantal handelaren was aanwezig. Sub Cultures, Karwan Saray waren van de partij. Meet “The Boss”!IMG_3933Ook Shifting Lands and Imginative Miniatures deden ruim mee. IMG_3930Ook het delen van de hobby “geheimen” met bezoekers zorgde voor een interressante discussie over materialen, productiemethoden en technieken.IMG_3932IMG_3936Onze eigen Marcel Zeegers met zijn Pear Shaped Miniatures was er uiteraard ook.IMG_3927Hoe pakte het uit? Allereerst complimenten aan de spelleiders met hun tafels en enthousiasme. Commentaren zijn van mij en bedoeld als persoonlijke impressie :) Een greep uit het gebodende:

Een aantal historische slagen varierend van Amerikaanse Onafhankelijksoorlog, Amerikaanse burgeroorlog, via late middeleeuwen naar de tweede wereldoorlog. IMG_3894IMG_5219IMG_3915IMG_5223IMG_3919IMG_3913IMG_5221De twee WO 2 tafels gingen ook strijken met de prijs voor de fraaiste scenery. Seb speelde Bolt-Action in een Frans dorp. IMG_3899Prachtige evenwichtige tafel. IMG_3942Hij had heel veel aandacht besteed aan details rond de gebouwen. IMG_3944Dick, Hans en Jan kwamen met de nieuwe clubdemo “Ypenburg”. Zij hadden een deel van vliegveld Ypenburg in 1940 nagebouwd. IMG_3900Van Historische kaarten en foto’s. Beide WO tafels waren vol bezet! IMG_3903Uiteraard was er ook SciFi. Ik stond er met 10mm Drop Zone Commander. IMG_3891Futuristische strijd in een verlaten moderne stad. IMG_3955Er stonden vrij veel tafels met spellen van beperkte omvang met warbands, superhelden en dergelijke met een beperkt aantal figuren per kant. Ideaal voor korte conventiespellen. IMG_3914Infinity, Zombies, Batman zijn hier voorbeelden van.IMG_3906IMG_3907

IMG_3908IMG_3910Witchfinder General, Wild West waren ook van de partij.IMG_3911IMG_5200IMG_3917De Ronin tafel speelde met een warband in Japan.IMG_3923IMG_3924Ivo ging volledig los met Saga in de dark ages. Met daarnaast jungle in overvloed.IMG_5197IMG_3922IMG_3931Daarnaast complimenten aan de organisatie voor een goed georganiseerd geheel. Goede locatie met parkeergelegenheid, pijnloze binnenkomst en opbouw. Uitstekende lunch. En een afsluiting door JW op zijn geheel eigen wijze. Dan diner en goodie bag! IMG_3983Kritiekpuntje: 4 sessies rug tegen rug met 4 man per sessie is als solistische spelleider wel veel. Het rooster mag iets meer lucht hebben. IMG_3959Verdict: gezien de enthousiaste commentaren van de aanwezigen en de zonder meer ontspannen opgewonden sfeer is een PolderCon 2016 waarschijnlijk een goed idee :)

Peter Schulein

Comments are closed.