Speldag 14 februari: Elke speldag is Valentijnsdag

Beneden in de grote zaal en restaurant van Delftstede hadden de “Rode Rijders” al vroeg hun carnavalsbijeenkomst. Boven was om 10 uur de speldag al in volle gang, met koffie en zonder feestneuzen. De club is een nieuw bordspel rijker: “Ticket to Ride” een oude klassieker die in een nieuw mega formaat is uitgegeven. Aangezien Petra nogal hebberig is met betrekking tot nieuwe bordgames werd vanochtend de nieuwe versie ingewijd. IMG_4015De oude versie staat op de club. Zeer aanbevolen voor een uurtje tussendoor. IMG_3987Lex is niet alleen bezig met zn eigen 2e Wereldoorlog regelset, maar ook met SciFi. IMG_3989Op z’n tafel stonden zowel GW modellen als eigen aangepaste modellen. In dit geval een Italiaanse Centauro. Die nu echt in dienst is en er zeker voldoende SciFi uitziet. Mooi!
IMG_3990Vandaag was de gehele dag het gekreun te horen van oudgedienden. IMG_3994Niet de leden maar de tafels. IMG_3992Die stonden te steunen onder het gewicht van een Napoleontische slag waarin Lenin’s uitspraak “Quantity has a Quality of it’s Own” letterlijk werd genomen.IMG_3998
Daar de legers van de oudere jongere spelers nog van voor het plactic tijdperk kwamen, was de plaatselijke zwaartekrachtvergroting aanzienlijk. IMG_3993De spelers leefden zich duidelijk in. Soms de confrontatie insteek met onheuze opmerkingen over familie en afkomst: “Dastardly French” vs “Perfide d’Albion”! IMG_4007Soms het uitwisselen van een banaantje tegen een iets langere charge. In elk geval stonden er een paar duizend figuren op tafel. IMG_4001Hetgeen spectaculaire kiekjes mogelijk maakt.IMG_4009 Ook in de betrekkelijke gering aanwezige scenery. Een goed voorbeeld waarom op een vereniging spelen leuk is. Dit red je niet op een keukentafel. En de Engelsen wonnen. Maar dat is ondergeschikt aan de lol.IMG_4011 Heb je iets in de aanbieding? Wil je figuren kwijt? Zoek je een boek? De vereniging beschikt sinds vandaag over een prikbord voor dit soort dingen. Plaats is naast de koffiemachine. Eerste aanbieding zijn AT-43 figuren te bevragen bij Hans Bosloper. IMG_3997Wat doe je als je moe bent en je hebt een stapel tijdschriften gekregen? Juist: even uitrusten met een bakkie koffie. Ook dat kan natuurlijk. IMG_4003De jeugd heeft de toekomst. Ons jongste lid nam vandaag zijn moeder mee omdat hij vorige week geheel enthousiast was geworden over Robo-Rally. Ik hoop dat ze net zo enthousiast is geworden!
IMG_4006Onderweg werd hij even afgeleid door 15mm 2e Wereldoorlog met Flames of War regels. IMG_4014Net op tijd om de aanval van de geallieerden met Sherman tanks  op de Duitse Linies te zien.
IMG_4005Jos en Dick zetten hun grudge campaign met Dux Britanniarum voort. Jos z’n Saksen overvielen een brierbrouwerij, maar Dick verdronk ze in de biervaten.
IMG_4012Petra sloot ‘s-middags aan bij “Eldritch Horror”. Lucas koos Cthulhu om tegen te vechten. De Elder God bleek een equal opportunity demon. IMG_4019Zijn Dochter Cthylla is zo mogelijk nog erger dan de baas.
IMG_5236Peter zat te knutselen en onderwijl met Hans te discussieren over de nieuwe Victoriaanse demo tafel. IMG_5235Voor augustus moeten de Fransen af voor de grote Waterloo slag. IMG_4004Tot volgende week!

Comments are closed.