Bericht van Boven 2015-1

Bericht van Boven2
Beste leden van Murphy’s Heroes,
We zijn nu al weer in maart van 2015 en het is al weer een hele tijd geleden dat jullie een bericht van boven hebben gezien. En met mijn aantreden als nieuwe voorzitter tijdens de laatste  “Algemene Vergadering” werd mij deze “must do” even zo links in mijn oor gefluisterd als een van de dingen die de voorzitter o.a. als taak had.
Aan eindeloos en onzinnig geklets aan mijn kant is geen probleem. Ik kan de oren van je hoofd lullen hiermee, maar ik heb toch in de loop ter tijden gemerkt dat niet iedereen hierop zit te wachten en dit meestal laten merken door of weg te lopen met een zogenaamd excuus, of voor de beleefde “zittenblijver” een alsmaar frequenter en steeds groter wordende gaapbeweging.

Afijn, Ik ga dus voornamelijk zinnige dingen zeggen, mededelingen doen en alles omtrent onze hobby met veel enthousiasme aankondigen, bespreken, organiseren en promoten.
Maar eerst even iets over mijzelf. Voor iedereen die mij nog niet kent. Ben ondertussen 51 jaar jong  (ja , ik heb nog even te gaan voor ik al mijn hobbyplannen heb verwezenlijkt) en ben ‘nog’ woonachtig in Amsterdam. Ik begon ooit te verzamelen als kleine jongen zoals zo velen met de toen beschikbare plastic figuurtjes van o.a. Airfix en Matchbox. Na ruim 40 jaar heb ik een aardige verzameling in huis, waarbij deze voornamelijk bepaald wanneer ik naar de volgende grotere woning moet verkassen(klink vast bekend voor sommigen!).
Een echte wargamer was ik niet echt, meer model en diorama bouwer, maar speelde regelmatig met een paar vrienden een partijtje met zelfgemaakte regels en later als eerste met de verworven regelsets van WRG. Wel een frequente bezoeker van La Grande Armee’s “D-day” alsook “Murphy Mania” evenementen, maar pas in 2007 lid geworden van “La Grande Armee” en door diens opheffing ben ik overgegaan in “Murphy’s Heroes in 2014” Dat dus in een notendop voor nu.

Mijn ervaring tot nu toe met MH is een relaxed groep spelers met zeer brede spel interesses, maar ook mooie ambities voor het maken en geven van leuke en interessante demo en participatiespellen voor o.a. nationale en internationale evenementen. Voorbeelden daarvoor zijn de onlangs prachtige uitgewerkte speel tafels de “Wallstreet shuffle” van Peter en Petra Schulein met de “Dropzone Commander” regelset en de historisch verantwoorde slag om Ypenburg van Hans Goosen, Dick Bax en Jan Brankaer met regelset “Chain of Command”, die zelfs hiermee een prijs in de wacht sleepten op “Poldercon”. Verder zijn Rick Mol en Richard Hopman ook altijd van de Partij op evenementen met hun doorgaans “historische settings”. Daar kunnen we gelukkig op vertrouwen, die twee! 😉
Er lopen ondertussen ook al aardig wat toernooien op de speelvloer. De meest omvangrijke natuurlijk is de Piraten campagne georganiseerd door Erwin Muilwijk en die ondertussen al in zijn tweede jaar voortduurt, gevolgd door de indrukwekkende Starwars/X-wing campagne, door o.a. Michel Montfrooy, waarbij ik steeds meer, mooiere en grotere starwars modellen ten tonele zie verschijnen,  en ik zelfs al af en toe geluidseffecten waarneem van langsscherende Tie-Fighters, die de rest van de zaal even doen opschrikken en iedereen zich verwonderd afvroeg “huhhhh, dat was toch een …..” JA, inderdaad! Op de achtergrond speelt ook nog een bescheiden wild west toernooi mee, waar je af en toe een glimp van opvangt, georganiseerd door mijzelf. Ondertussen zijn er al weer twee nieuwe toernooien gelanceerd en/of in de maak. Warhammer Fantasy Tournement door o.a. Onno Maat georganiseerd en natuurlijk ook een Warhammer 40K toernooi. Dat kon niet uitblijven natuurlijk! Deze tak van sport geniet ook een uitgebreide belangstelling van veel leden. Meer hierover in de volgende BVB’s

We mogen ons nog steeds verheugen op nieuwe leden die af en toe spontaan binnen komen lopen of de eerste contacten leggen via onze demospellen op evenementendagen. Laatste telling was 70+ als ik een beetje opgelet heb! Maar ik constateer dat dit enigszins varieert door de loop van de jaren! Maar ook deze nieuwe leden heten wij natuurlijk hartelijk welkom en we zijn dan ook bijzonder blij met hun belangstelling en inzet voor deze bijzondere hobby.

Een ander puntje wat even ter sprake moet komen is dat er wegens ziekte van Karel van den Arend eerdaags een veilig word gehouden om e.e.a. aan belangstellenden te verkopen. Het wordt voor Karel steeds moeilijker om deze hobby voort te zetten en heeft besloten deze als eerste aan medeleden aan te bieden. Later volgt meer hierover. Wij wensen Karel natuurlijk heel veel sterke toe in deze moeilijke tijd voor hem!

We mogen ook als vereniging ons regelmatig verblijden met diverse schenkingen van leden en maken zo onze speelvoorraad van spellen, figuren en scenery steeds uitgebreider zodat we ook steeds meer te kiezen hebben als we een bepaald spel willen spelen. Het bestuur bedankt alle mensen die giften en schenkingen aan ons overmaken en zullen zorgen dat alles netjes een plaatsje krijgt binnen onze vereniging.

IMG_2967Zo, dit was het dus voor deze keer. Mijn primeurtje voor deze BVB is een feit. Wens ik iedereen heel veel spelplezier het komende jaar. En als je leuke ideeën hebt, spreek gerust een van de bestuursleden aan als je ergens mee zit en we kijken wat we voor je kunnen doen.

De Voorzitter,

Robin van Vemde

(Naschrift redactie: voor de nieuwere leden wijzen wij op het voortzetten van de traditie van het Woord van Boven van de Voorzitter inclusief het originele traditionele logo)

Comments are closed.