Speldag 28 maart: Admiraal Ahkbar neemt verlies, de Russische stoomwals, Correlliaans familiegeluk

Alhoewel Delft vooral gevuld was met mensen die bezig leken met Paasinkopen, waren er al vroeg leden in Delft. We misten een paar die-hards die vandaag naar Comicon NL waren, maar verder waren er verscheidene leden komen opdraven met een grote doos. IMG_4247Starwars: Armada was aangekomen bij een aantal huizen. Farid en Michel waren al vroeg bezig. IMG_4202De schaal van de modellen van Starwars: Armada is anders dan die van X-Wing. Een vloot bestaat uit capital ships met fighter squadrons in plaats van fighters los. IMG_4203In de basisdoos zitten voor de rebels een fregat en een corvette en voor de imperials een star destroyer. IMG_4213Beide vloten zijn voorzien van fighter squadrons. Verdict: een briljant spel met veel tactische diepgang. Modellen heel mooi, maar met name de fighters kunnen wel wat wash en kleur gebruiken.
IMG_4212
Marcel wilde een grote slag Flames of War spelen en had daarvoor 3900 punten Duitsers bijeen gebracht in een niet helemaal legale lijst. Maar alle nieuwe spullen zaten erin en dat is ook wat waard. Petra zette er 3900 punten aan Russen tegenover. Pantsergrenadiers met tank support, troffen Sappeurs met Guards Armoured support. IMG_4209Initieel braken de Duitsers op de rechterflank door en bedreigde de artillerie en de hoofdkwartieren van de Russen. IMG_4225De Russische commandant greep naar de telefoon en wist een eenheid T34/85 los te praten bij Stavka. IMG_4237De aankomst van deze Siberische veteranen in hun tanks brak de Duitse aanval op rechts. IMG_4235In het centrum maakten de Panthers korte metten met de JS2’s en de ISU-152’s van de Russen. Een Duitse overwinning leek opnieuw dichtbij. De tegenaanval van sappeurs met anti tank mijnen en Panzer Fausten in Russische handen braken de Duitse tankaanval. Uiteindelijk hadden beide partijen 80+ % verliezen in tanks, en besloot de Duitse Infanteriecommandant terug te trekken voor dat de Russische 3:1 overmacht aan infanterie de doorslag zou geven. “Live on to fight another day!”IMG_4257
In de Dux Brittaniarum campagne tussen Jos en Dick werd een nieuw stadium bereikt. Jos was dermate actief in raiden, dat hij besloot een veldslag aan te gaan om Dick te wippen en zijn koninkrijk over te nemen. Beide opponenten bereidden zich serieus voor op de slag, waarbij logistiek, offers aan de goden, drank en opruiende speeches het moreel van de troepen voor de slag beinvloedden.IMG_4210 Jos zijn spraakwater overtuigde zijn leger. Vandaag was de dag om een nieuw rijk te stichten. Dick kwam als Anglo Romein niet verder dan een aantal onheuze opmerkingen over de Saksische moeders. Oud nieuws, zijn mannen waren niet echt enthousiast. IMG_4233Het enthousiasme van Jos zijn Saksen leidde tot een grote aanval in het centrum. Hierbij troffen 3 eenheden van Jos 5 eenheden van Dick. Er ontstond direct een gebrek aan dobbelstenen: Dick moest er 42 gooien! Uiteindelijk moesten de Saksen terugtrekken. IMG_4234Beide partijen liepen 21 verliezen op en hebben minstens 3 maanden nodig om te herstellen. Goed nieuws voor de boeren: de komende 3 maanden is het rustig! IMG_4251Lex en Mirjam speelde een potje zelfgemaakte SciFi regels. IMG_4218Mirjam had haar Tyrranids leger in aanbouw meegenomen. Showstuk was de mechanische Pittbull. Volgens Lex hoor je hem blaffen.
IMG_4217Robin bevrijdde Normandie in 1944 met 20mm figuren en de regels Rapid Fire. Hans was het als Duitser hier niet mee eens. IMG_4239De geallieerde tanks braken uit de bocage. IMG_4227De geallieerde infanterie vocht zich naar voren in bebouwd gebied. Uiteindelijk begonnen de Duitsers aan een tactische frontverkorting.
IMG_4230Maarten speelde een ronde uit het Murphy’s Heroes Warhammer Fantasy Toernooi tegenover een van de leden die meestal Woensdag avond komt spelen. IMG_4244De slag begon met het beleefd introduceren van elkaars troepen.
IMG_4242De dwergen hadden zelfs hun luchtvloot mee genomen. Maarten wist met 4-1 te winnen.
IMG_4243Later in de middag was er nog tijd voor een potje X-Wing. IMG_5298En liet Papa Corvette zijn oudste zoon uit.  De ene uit X-Wing, de andere uit Star Wars Armada. Het verschil in schaal is duidelijk! IMG_4258Peter rondde de Huzaren af. IMG_5299Ze gaan morgen in de lak, als de voetstukjes geschilderd zijn.IMG_4261Tot volgende week!

Comments are closed.