Speldag 4 april: Perky Goth Girl in actie, SS Karaboudjan vermist, Gevecht om de spoorbrug, Starwars Stardestroyer Squadrons

Het was om twee redenen een plechtige dag gisteren. Bij het aanlopen buiten leek het wel een warzone in Delft. De afbraak van het spoorviaduct met groot materieel is begonnen. Uiteindelijk moet dat leiden tot een fraaie singel en park. IMG_4319En binnen waren de echte die-hards verzameld voor de allereerste scenario’s met Zombicide 3. IMG_4268Bij Zombicide zitten ook speciale figuren met een thema. Het eerste scenario ging natuurlijk met de hoofdfiguren van Dork Tower. Carson the Muskrat, Gillie the Perky Goth Girl, Matt the Gamemaster, Igor “it must be mine” the Collector. Als je de comic niet kent, onmiddelijk gaan lezen. Maar de vraag is natuurlijk: welke speler was welk karakter?
IMG_4269Bij Zombicide 3 dat zich zoals alle voorgaande dozen en uitbreidingen zich afspeeld op tegels die een plattegrond van de omgeving vormen is dit keer zelfs een gameclub opgenomen. En wat spelen ze daar? RPG, Miniaturen en natuurlijk Zombicide!
IMG_4312Peter en Hans speelden Bolt Action. Amerikanen tegen Duitsers in bezet Frankrijk. Voor Hans de eerste keer.IMG_5302
In de haven van een rustiek vissersdorp is een vrachtschip vol met munitie bij laag tij vastgelopen. Beide partijen doen hun best het schip en de havengebouwen te veroveren. Peter H. kwam even kijken. IMG_4270In de ochtend bewogen de infanteristen van bos naar huis naar huis. Op zoek naar een goede positie. IMG_4281De Amerikanen waren echter nog vroeger opgestaan, en slaagden erin het centrale gebouw op tafel te veroveren. IMG_4287Het gebouw beschikte over stevige muren en voldoende schietgaten om een sterke stelling te vormen. Ze slaagden er dan ook in om hun directe tegenstander aan de bosrand te pinnen. So far so Good!IMG_4295 Ze hadden er alle vertrouwen in en kregen ondersteunend vuur van hun Sherman tank.IMG_4310Een mooie uitvalsbasis naar zowel de loods links als de kroeg rechts,  die inmiddels was ingenomen door de Kriegsmarine. De Kriegsmarine schakelde een Amerikaans peloton uit maar werd daarna snel kleiner. Of het de Amerikanen of de drankvoorraad was is nooit helemaal duidelijk geworden.IMG_4309De Duitse rechterflank werd gestopt door een Amerikaanse Sniper, die een veteraan Duits squad 4 beurten wist te pinnen. IMG_4286Gelukkig slaagde een tweede squad erin onder dekking van een muur te naderen en rekende een assault af met zowel de sniper als een Amerikaans peloton.
IMG_4313De Amerikaanse tankcommandant besloot tot een Tally-Ho aanpak, duidelijk een Buckaroo! Hij parkeerde zijn Sherman in het volle zicht van de StuG en miste. De StuG ook. IMG_4315En nadat zij alletwee nog twee keer hadden gemist, werd uiteindelijk de Shermantank opgeruimd door een Duitse grenadier met PanzerFaust, want de Duitsers voor het huis hadden nu de Sherman wat anders deed, hun pins weggewerkt en de Amerikanen uit het huis gejaagd. Een geslaagd scenario!
Lex en Lucas speelde met Lex zijn eigen SciFi regels. IMG_5303Buiten dat convert hij ook verschillende voertuigen en verbouwd hij plastic en die-cast modellen naar eigen inzicht. De tafel stond dan ook vol met unieke creaties. Iemand die hier een voertuig uit een TV serie herkent? IMG_4271Een tafel verder werd er ook WO 2 gespeeld. Een Duitse tegenaanval op een Vlaams dorpje in 1944. IMG_4278Hier reed een Pantsergrenadier colonne in een hinderlaag van Engelsen. (Of was het de Prinses Irene brigade?) IMG_4273In de waterige ochtendzon verscheurde een vette DADDADDAD de stilte. Het scenario was zo snel afgelopen dat er die middag nog een tweede inzat! IMG_4274WO 2 was duidelijk populair vandaag. Ook in 15mm Flames of War werd er vandaag gespeeld, waarbij het ging om het veroveren van een spoorbrug. Zou het Delft geweest zijn? IMG_4277De tanks trokken de brug over in het zicht van de Engelse spotter. IMG_4300De mannen van de Luchtafweer hielden de Luftwaffe op een afstand. IMG_4301Ook het nieuwe fenomeen van vorige week StarWars Armada werd nog steeds gespeeld. IMG_4291Je kunt in plaats van een capital ship en fighter squadrons, natuurlijk ook wat ruimer spelen: we zijn hier per slot van rekening bij Murphy’s Heroes! IMG_4290Dus verschenen er nu squadrons capital ships op tafel. De rebels hadden er meer. IMG_4293Maar twee Star destroyers zijn wel een indrukwekkend gezicht. Met drie maak je een cirkelopstelling! IMG_4303Het tweede spel Zombicide werd gespeeld met de hoofdrolspelers uit de Big Bang Theorie. Alle figuren zitten er in. Er is trouwens een helicopter ook in dit deel. To the Chopper! (En jep dat figuur zit er ook in).IMG_4318 Binnen de vereniging is de Warhammer Campagne inmiddels gestart. Er wordt op diverse verschillende dagen gespeeld, doordeweek en op zaterdagen. IMG_5308Spelen doet schilderen. Er werd mij dus verzekerd, dat dit Slann fashionstatement, grondverf was.
IMG_4299Aan het einde van de dag werd er gebept, en kon ik nog precies de voetstukken van de Huzaren schilderen. IMG_5314Tot volgende week en Prettige Pasen!

Comments are closed.