Speldag 23 mei: SAS aan de Drank, M&S in de Bush, Dux aan de Loop, S&B in de mijn

Vandaag begon met een mazzeltje. We waren gisteren uit eten geweest en vanochtend wat later. Maar om 11.10 vertrok er voor m’n ogen een auto op parkeerplaats 4 in de garage, die verder 5 verdiepingen vol was. Vanwege de aankomsttijd was het al flink druk in de zaal op de meeste tafels. Een mooi begin van het Pinksterweekeind.IMG_4894 Hans, Kees en Peter speelden een potje Bolt Action. IMG_5748Het moeten manoeuvres geweest zijn, want anders herschreven ze geschiedenis.IMG_4880 Hans speelde met Amerikanen, en Kees had Engelsen meegenomen. IMG_4885Typerend was het eerste wat de SAS Jeep van Kees deed het aanvallen en binnenrijden van de plaatselijke kroeg!IMG_4881Uiteindelijk verloren de Engelsen het van de upstarts. Zeker het laf doodschieten van Hare Majesteit Churchill in de eerste beurt droeg niet bij aan het verbeteren van de relaties, alhowel het in de fik steken van de Amerikaanse half-track enigszinds de stemming verbeterde.IMG_4892Uiteraard werd er ook Warhammer Fantasy gespeeld. Behalve Zaterdag ook elke Woensdag onder leiding van Sander vanaf 1900 uur.IMG_4883 Een eerste keer op de club was Muskets and Tomahawks. Deze skirmish set speelt tijdens de French and Indian Wars in Amerika en Canada.
IMG_4884De modellen zijn veelal ook bruikbaar voor de Amerikaanse Onafhankelijksoorlog.  Na de slag bij Waterloo op 29 augustus gaan Petra en ik onze figuren schilderen.IMG_5750 Lex en Onno speelden 40K en behalve de wet T-shirt contest die door Mirjam werd gewonnen, hadden ze vooral een lange discussie over optimale samenstelling van het leger.
IMG_5747Lex zat duidelijk meer in het kamp van de zware stukken, Onno geloofde meer in Grunts.
IMG_4877Jos en Dick zette hun Dux Brittaniarum campagne voort. IMG_5749Jos probeert nog steeds vaste grond onder de voeten te krijgen in Engeland, maar Dick heeft inmiddels 3 extra eenheden, en dat maakt de zaak wel lastig.
IMG_4882Ook Peter R ging vandaag door met de Shadow & Brimstone campagne.
IMG_4889Petra had al de hele week voorpret. Haar Saloongirl Moxxi Pawtucket heeft inmiddels een Knuckleduster verkregen waardoor ze ook in melee gevaarlijk wordt.IMG_4886 Er zijn monsters te keur in dit spel. IMG_5753Aan het einde van de dag trok de missie in de mijnen om een gijzelaar te bevrijden ook de nodige aandacht van de rest van de zaal.
IMG_4895Peter schilderde door aan zijn pupillen. Marcel hield hem gezelschap, totdat het pakje door Gerard werd afgeleverd.
IMG_5745Zijn nieuwe fleece deken battlemat van Cigar-Box hield hem de uren daarna bezig met het neerzetten van scenery.
IMG_4887Stattler en Waldorf schilderden verder.IMG_5751 De eenheid pupillen (wezen van gesneuvelde gardesoldaten) vordert al aardig. IMG_4897Vergeten jullie niet de reageren op de Murphy’s Heroes Dice Bags? http://murphysheroes.nl/?p=4500

Tot volgende week!

Comments are closed.