Speldag 27 juni: Ironman in Nakatomi Plaza, Medium Velocipedes, Escape from Murphy’s en Schilderen onder toezicht.

Op veteranendag waren er iets minder mensen dan normaal, maar klokslag 10.00 uur was de zaal in vol bedrijf. Voor ik begin met de reportage even een vraag: wie heeft de stapel Warhammer regels en codexen op tafel gelegd in de zaal en wat moet ermee gebeuren?IMG_5822 Soms ontdek je na een tijdje dat er mensen zijn met dezelfde niche-hobby. Onno en ik zijn alletwee T-shirt fans. Hij verzamelt superhelden T-shirts, ik T-shirts van bedrijfsnamen uit films. Vandaar dat ik vandaag liep in een Nakatomi Corporation T-shirt en hij in Ironman.IMG_5060 Marcel was er weer eens vandaag om het basen van Dwergen Landsknechten leger te bespreken voor de regelset Reign and Ruin van Hans Goosen. IMG_5053Allemaal eigen sculpts! Hij plakt ze om te schilderen ze op lego blokjes, kun je meteen de eenheden aan elkaar klikken.IMG_5048 Zijn leger trok veel bekijks, niet in het minst de medium cavalry op velocipedes. IMG_5049Uiteraard had hij ook wat Blobbies mee. De eerste geschilderde Egyptische Blobbies.
IMG_5051Hans en Robin vochten het uit in het Wilde Westen.
IMG_5827Main Street USA bood alle ingredienten voor een fikse kloppartij. De Saloon en Hotel liggen tegenover de Sheriff en de Gevangenis. De Bank ligt ernaast.IMG_5054Geen overbodige luxe met Quantrell’s Raiders die dit slaperige dorpje overvielen! “A Mean Looking Bunch!”IMG_5056 Peter Rovers kwam een eerste Zombicide scenario testen in zijn campagne in aanbouw: “Escape from Murphy’s”. IMG_5819Startpunt is de gaming club op de tile uit Zombicide 3 en vandaag moest er een trein op de spoorlijn worden doorzocht.IMG_5823 Michel nam duidelijk de leiding, alhoewel hij niet kon spelen met zijn favourite figuur Fred (Cricket Bat). Petra is namenlijk de favourite figuren van alle reguliere spelers aan het schilderen. Het oog wil ook wat! Peter R. gaat uiteindelijk ook Stat kaarten maken die ge-end zijn op bekende Murphen. Zo krijgt Zombie King Rob K. natuurlijk de eigenschap “Zombie-Link” . IMG_5820Gedurende de dag kwamen er verscheidenen mensen binnenvallen met Warhammer koffers voor een vlotte pot. Van een Middeleeuwse Hamlet, zoals deze. IMG_5825Tot aan een Tropische verrassing in Hollandse Melkchocolade.IMG_5826Rond 4 uur vertrokken een hoop mensen naar terrasjes. het was echt zomer geworden in Delft. De die hards vermaakten zich met een algemeen bekend fenomeen: schilderen, je kunt er uren naar kijken.
IMG_5831Ik neem tenminste aan dat ze niet naar mij keken. Het tweede Bat Fransen vordert gestaag. Deze foto is van vanochtend 10.00. Het resultaat van 17.00 ben ik vergeten te fotograferen. Ze zijn echt bijna af!IMG_5047Tot volgende week!

Comments are closed.