Speldag 11 juli: M33 Saskia ingezet, Bevroren Koningshuis, Frisse adem voor draken en Allemaal kijken naar REN!

Op de eerste dag van mn vakantie (sort of) was het weer in Delft prima, was de gebruikelijke nies aanval conform verwachting in het hoogseizoen, had ik me verslapen tot na 10-nen en waren de diverse spellen al (bijna) in gang toen we arriveerden op klokslag 11.00. IMG_5085Petra verdween onmiddelijk richting Eldritch Horror. De andere spelers zaten al te beppen rond  een stapel Mexicaanse snoepjes die Dick van zijn dienstreis had meegenomen. Gebaseerd op ingredienten als maismeel, geitemelk, pecan noten en corn syrup, gaven de treats een internationaal gevoel aan diverse spelers. De temperatuur in de zaal was zeker Mexicaans. IMG_5084Hans en Peter hadden een afspraak om Bolt Action te gaan spelen, waarbij Robin zonder medeweten van beide spelers de tafel had gebouwd. IMG_5097Verdict: dat mag hij vaker doen!IMG_5117 Amerikanen proberen een verborgen V1 lanceerplaats te veroveren.IMG_5096 De Duitse FallschirmJaeger breiden zich voor op een tegenaanval. IMG_5093Gedurende de dag trok de slag de nodige bekijks.IMG_5102 Hans zette “Saskia” in een proxy voor een wapensysteem waarnaar we alleen maar kunnen gissen.IMG_5114 Beide spelers waren creatief in het bedenken van krijgslisten en speciale situaties die natuurlijk moesten worden gematched met de regels.IMG_6110 Een leuke pot! IMG_5116Petra was schielijk vertrokken naar de Coven van Eldritch Ed. Deze figuur schroomt niet onschuldige leden te verleiden tot Horrors van Eldritch Proporties.
IMG_5086Inmiddels heeft Petra alle spelfiguren in painted miniatures dus het spelen van Arkham, Mansions of Madness en Eldritch Horror wordt nog leuker.
IMG_5092Vandaag ging de Arctic Expansion in premiere. In dit scenario nemen de Investigators het op tegen de Eldritch Kings, die of hun carriere als diepvries frikandel voortzetten, of de wereld vernietigen.IMG_5089 Na het offeren van verscheidene onschuldige Arctic Guides wisten de spelers om 17.45 de slag te winnen!IMG_5127 Voordeel van de zaal is het kunnen laten staan van scenery. Deze combinatie van Orthanc en een kroeg was nieuw voor me. Vermoedelijk van de woensdag Warhammer Gang.
IMG_5103Er werd vandaag ook Warhammer gespeeld. IMG_5109Age of Sigmar zowaar met een mix van diverse legers. IMG_5120Soms komen spontaan citaten bij je op als naar modellen op tafel kijkt.
“Your Breathmint Ain’t Making It” IMG_5121“Fire when Ready” IMG_5122Zelfs Jan waagde zich aan een Fantasy versie van Chain of Command.
IMG_5123Sherman Tanks of (Ja wat trouwens) spelen eigenlijk een beetje hetzelfde. IMG_5126Ik schilderde verder aan Bat 4 voor Waterloo. IMG_6105Hans sculpte de hoofdfiguren in een nieuwe webserie REN waaraan hij meegewerkt heeft. Kijk hier maar: http://www.rentheseries.com/
IMG_5108 Tot volgende week! (Iemand een idee van de films?)

Comments are closed.