Speldag 25 juli: Ziekenhuis geopend en gesloten, de Heer A. valt in een kuil, Dropzone buitenkans, Frostgrave is binnen

Op een stormachtige dag was het stiller dan anders in Delft. Gezien de juli storm en het uitvallen van de treinverbindingen naar diverse plaatsen in Nederland niet verwonderlijk. IMG_5200Maar het mocht de pret voor de Zombicide incrowd niet drukken. 6 man stonden aangetreden voor een scenario waarin een Survivor strike team per heli landde voor een ziekenhuis. De missie het ziekenhuis leeg maken en barricaderen voor bewoning.IMG_5196 Al voor het spel lagen industriele hoeveelheden zombies en survivors klaar voor gebruik. IMG_5202Na het schoonvegen van het heliplatform en de tenten door een van de aanwezigen, werd het ziekenhuis geopend. Dat veroorzaakte zombies in elke kamer, een indrukwekkende hoeveelheid spawn cards dus.IMG_6250 Iedereen sprong in de ingang om de aanstormende horde tegen te houden. IMG_5198Behalve Zombie King Rob K. die een pleidooi hield voor het doorgaan met het doorzoeken van de tenten.IMG_6252Afijn na enige discussies en veel munitiegebruik werd de kaart eigenlijk verbluffend snel leeg geveegd. Geen zombie meer te bekennen op zowel het helipad, de tenten als in het ziekenhuis!
IMG_6254In het tweede scenario moest een A-Bomination worden uitgeschakeld door deze in een gat te laten vallen. Ze zijn wel sterk maar niet echt slim.
IMG_5210Eerste probleem was het afslachten van de entourage van meneer A.IMG_6261 Uiteindelijk kon heer A. door opmerkingen over zijn moeder, de foute kleur van z’n makeup en de totale afwezigheid van aftershave  zo boos worden gemaakt, dat hij blind het gat inliep: scenario gewonnen! IMG_5212NIEUWSFLITS: Voor de liefhebber in de aanbieding vier lots Dropzone Commander: UCM, PHR en Scenery/Regelboek en gebouwonderdelen van resin.
IMG_5201Hans en Peter H. speelden Bolt Action in Europa, maar Hans showde ook zijn Nissen huts voor de Pacific die hij net had gemaakt. Cool met de plastic planten als Jungle!
IMG_5195De slag van vandaag was in een rustiek dorpje, met een eclectische mix van middeleeuwse gebouwen. In piratentijd werd hier ook al gevochten.
IMG_6257De Duitse combinatie van Wehrmacht en Fallschirm Jaeger vocht tegen Amerikaanse infanterie met tank destroyer support.IMG_5203 Het slugfest liep uiteindelijk uit op een marginale overwinning.IMG_5204In te zien was het regelboek van een nieuwe regelset FrostGrave. Hier strijden warbands in de bevroren stad Frostgrave om de goodies uit langvervlogen tijd. Mordheim on Ice zal ik maar zeggen. Een leuke instapset met een warband van maximaal 10 figuren, waarvoor je je bitbox kunt leegschudden. Een tovenaar, een apprentice en max 8 redshirts. Peter, Petra, Jan, Jos hebben al een warband in gepland. (En ja ik heb binnenkort voldoende scenery voor een sneeuwtafel met stads ruines.)IMG_5205Ik schilderde aan bat 6 voor Waterloo.IMG_6255 Langzamerhand productiewerk.
IMG_5206 En we hebben een nieuw koffie-apparaat! De gebruiksaanwijzing is iets anders dan de vorige dus vraag even aan een bestuurslid, of lees de folder naast het apparaat.IMG_6259Tot Volgende week! (Ik hoop dat iemand foto’s maakt, want ik ben naar een bruiloft.)

Comments are closed.