Speldag 14 november: Pike, Pike & Shot, Shot en Bijlen.

Het werd al aardig herfst. Niet alleen het weer, maar ook m’n migraine aanvallen zijn er weer. Zaterdagochtend kostte het opstaan meer tijd dan verwacht en kwam ik enigszins gehaast met een handvol aspirine als ontbijt richting zaal: ik had dienst. De leden stonden al te wachten bepakt en bezakt met de verschillende legers en scenery dozen. In no time waren we in vol bedrijf.

IMG_6762De woestijntafel was snel klaar.

IMG_6096 Naast het smaakvol aangelegde dadeltuintje ws het voornamelijk een zandvlakte waar de Hoplieten legers van Hans en Cees elkaar troffen voor een uiteenzetting.

IMG_6099Cees had Bernard meegenomen als militair adviseur, en de slag werd uitgevochten met WRG oudheid regels.

IMG_6131Hans kwam, zag en overwon. De piekenblokken klapten in elkaar en de cavalerie vocht het uit op de flanken. Cees zijn leger bleef niet lang staan, behalve toen hij wilde vluchten, toen wel.

IMG_6098Ikzelf had een afspraak met Marcel om Pike & Shot van Warlord Games te gaan spelen.

IMG_6092Marcel probeert met Hail Caesar, Pike & Shot en Black Powder een gamesysteem te vinden waarin hij al zijn favoriete periodes kan spelen met eenzelfde opgebouwde regelset, dat scheelt een hoop onthouden en opzoeken.

IMG_6151Hij had een Royalistisch leger bij zich onder aanvoering van Koning Charles.

IMG_6094De Royalistische Gallopers stonden aan de linkerflank, tegen over de Lobsters en Ironsides van de Parliamental army, die voor de gelegenheid versterking had gekregen van Schotse bondgenoten. De Parliament cavalerie schakelde de Royalisten uit en braken door de flank.IMG_6125Uiteraard kwamen verschillende mensen aanlopen, zeker toen de hilariteit over Marcel zijn centrum Brigade steeg. De betreffende brigade generaal heeft het hele spel (plm 8 beurten) het niet voor elkaar gekregen zijn troepen een order te geven. (hij stond er overigens pal naast: het zal z’n accent zijn geweest.)IMG_6152En alhoewel de zaal wat begon te draaien aan het eind van de dag, haalde ik met behulp van wat extra pharmacie de eindstreep. Gaan we snel nog een keer doen (de slag dan).

IMG_6772Michel is een geboren handelaar. Niet alleen corrumpeert hij leden met appeltaart en croissants, hij handelt ook in geschilderde legers. Peter H was deze keer zijn slachtoffer en ging tevreden naar huis met een Duits WO2 leger inclusief artillerie.

IMG_6104Op de tafel ernaast werd er op dat moment een WO2 slag met Flames of War uitgevochten. Peter kan zo instappen.

IMG_6133Jan, Michel en Dick waren nog een beetje aan het bijkomen van Crisis. Ze hadden een pot Chain of Command opgezet met enkele belangstellenden. Zo te zien een duidelijk Nederlands landschap.

IMG_6134Met Duitse toeristen in een georganiseerde groepsreis.

IMG_6135Petra had voor het eerst Blood Rage bij zich, van de kickstarter van Guillotine Games (jawel dezelfde als van Zombicide).

IMG_6142In dit spel zijn de spelers leiders van een Viking Clan en vechten voor de goden in een wereld die langzaam ten onder gaat (Ragnarok), bijvoorbeeld door te worden opgegeten door Fenrir de Wolf. Daarvoor moet je natuurlijk eerst naar Walhalla. En wel snel want vol is vol!

IMG_6769Zoals gezegd, het einde der tijden, maar dan heel pragmatisch, want de aarde komt daarna gewoon weer terug. De figuren zijn van Studio McVey en die hebben zich behoorlijk uitgeleefd. Zeker de monster figuren zijn zo inzetbaar in bijvoorbeeld Frostgrave.

IMG_6108 Punten halen in dit spel doe je door het plunderen van steden en dorpen (of van de boom Ygdrasil) en het uitvoeren van quests. Dat leek Jos best makkelijk en hij zette zich vol vertrouwen aan Rape Pillage & Burn.

IMG_6761Aangezien je op zoek bent naar glory punten om opgenomen te worden in Walhalla, is het soms beter je dood te vechten in een slag dan te winnen.  En als Loki op aarde rondwaard, krijgen soms de verliezers de punten en niet de winnaars! Ed kon zich het beste inleven in dit onbetrouwbare sujet en won de pot.

IMG_6771 Gerard had een kaartspel op de kop getikt van Reinier Knizia en probeerde het uit met Bianca.

IMG_6138 En natuurlijk werd er na het spelen flink gebept. Hier en daar met een serieuze ondertoon, gezien de gebeurtenissen in Parijs.

IMG_6162Tot volgende week (met de AV om 1600 uur: kun je het bestuur in het wild zien!)

 

Comments are closed.