Speldag 28 november: Lex’s Law, Immer gerade aus nach Cassino, Undead Frostgrave, Wyatt Earp houdt orde en Brian in dienst

De wind woei, de regen regende, de temperatuur temperatuurde, en Michel had warme appeltaart op de verwarming. Kortom, de herfst had goed toegeslagen in Delft. Juist daarom gordijnen dicht en een volle bak.

IMG_6248 Lex was al vroeg present en had een Wild-West tafel gemaakt. Hij en ik zouden zijn nieuwe regelset proefspelen voor Wild -West Skirmish. Ik had het prototype van zijn regelset uitgeschreven en bij me.

IMG_6228In deze set gaat het vooral om het inzetten van je leiders om groepjes indianen  of cowboys te kunnen activeren voor gevecht. De Cowboys hebben betere wapens en de Indianen zijn dodelijk in close combat. De set werkt wonderwel goed.

IMG_6230We breiden hem uit met paarden, dynamiet, burgers en nachtgevechten. Dan past het nog steeds op een dubbelzijdige A4 en is beschikbaar voor het maken  van demo’s. “Lex’s Law” gaat het heten.

IMG_6255 De figuren had Lex zelf geschilderd. De verschillende poses geven samen met de kleuren van de base de rang van het figuur aan.

IMG_6280Voor de liefhebbers van Wild West op een klein budget: Italeri en Airfix leveren prima 20mm plastics. Kijk maar naar de foto’s. Wordt zeker vervolgd!

IMG_6284Robin en Hans vochten het uit bij Carentan in Frankrijk 1943.

IMG_6233Een Duitse verdediging cq tegenaanval tegen de geallieerde opmars.

IMG_6235De Duitse opmars verliep wonderwel, mede geholpen door de deserterende geallieerde dobbelstenen.

IMG_6261Ik hoop dat de Duitse officieren zich niet vergissen in de kaart, als ze naar de wegwijzers kijken.

IMG_6257 Frostgrave is erg populair. Een fors aantal leden zijn bezig met warbands. Sander kwam zijn WIP Necromancer band showen en startte meteen de Murphy’s Heroes Frostgrave Campaigne (zie aparte post).

IMG_6288Dick, Michel en Arthur begaven zich naar de groene vlakten van Wit-Rusland in 1944.

IMG_6265Een Russische aanval met een Duitse verdediging op basis van I Ain’t Been Shot Mum regels van TooFatLardies. En met 15mm figuren.

IMG_6266Een mooie schaal. En je hoeft maar een klein beetje te hebben om te kunnen spelen. Totdat het “Oh, Shiny” syndroom je van je meester maakt. Dan is 15mm nog steeds een mooie schaal, want er past zo lekker veel in en koffer. (Collectie Bax).

IMG_6251In ieder geval trok de slag voldoende aanloop van belangstellende leden. Alhoewel de thee-pauze en Peter H. niet helemaal compatible lijken.

IMG_6828 Petra maakte intussen afspraken voor een D&D campagne die ze gaat runnen met Peter R, Marcel, Cees, Bianca etc.

IMG_6246 Evert en Rick begaven zich in de WRG oudheid.

IMG_6240Cavalerie en strijdwagens beheersen nog het slagveld.

IMG_6242 Natuurlijk werd er ook geboardgamed. Cees, Petra en Bianca bouwde eerst paleizen in Alhambra, een klassiek boardspel.

IMG_6824Cees heeft inmiddels geleerd dat een ringmuur om je paleis ook nadelen heeft als je wilt uitbreiden.

IMG_6270En wat later waren Thijs en zijn rollenspel crew van de partij. Op uitdrukkelijk verzoek van Farid hierbij foto’s met zn gezicht en niet zijn kalende achterhoofd.

IMG_6275Dat de body language van Chris Jan roet in het eten gooit, daar kan ik niets aan doen.

IMG_6827Inmiddels waren de boardgamers overgestapt naar Wyatt Earp. Een kaartspel over Sheriffs en Outlaws in het Wilde Westen. Toch een beetje een Cowboy dag vandaag.

IMG_6829Ik zat ‘s-middags te plakken na het playtesten van Lex z’n regels. Per slot van rekening moeten de AWI troepen voor volgend jaar augustus ook af. IMG_6832Hierbij Brian’s North Carolina Militia. God Save the King!

IMG_6293Tot Volgende Week!

 

1 Comments.

  1. Vanmiddag bij Murphy’s Heroes:

    CSI Akhbarian Mountains

    Enkele weken geleden kreeg Farin (Farid, Elf magiër, na Warhammer en D&D alweer op zijn derde magische wereld; RuneQuest) een berichtje van zijn goede vriend Jack (NPC, draak, Vechter, Necromancer, deeltijd Spion). Jack is op dat moment geïnfiltreerd in de bureaucratie van de stadstaat Ondo-Laf, één van de actieve partijen in de Node-Wars. Hij waarschuwde Farin dat er iets belangrijks en zeer geheims gaande was en dat Farin met zijn vrienden standby moest staan om in te grijpen. Singer (NPC, Taken = onverwoestbare supervampier, enkele maanden geleden onbedoeld gewekt door de helden) heeft een geheime missie voor een onbelangrijke bureaucraat welke ze buiten alle boeken houdt en die ze scherp in de gaten houdt.
    Farin roept de helden bij elkaar en vraagt ze klaar te staan voor een spionage of onderscheppingsmissie. De bureaucraat heeft de koffers gepakt en heeft ook twee miljoen pennies in goud bij zich. Dan krijgt Farin een bericht van Jack, de bureaucraat is drie uur geleden vertrokken naar een plek in de bergen van Akhbar.
    De helden worden er door Farin naartoe geteleporteerd. Ze blijken op de helling van een heuvel te staan, uitkijkend over een kleine vallei met hier en daar plukjes bos, in de verte een dorpje en een kudde ossen graast aan de overkant. Het stopt net met regenen, het lijkt er op alsof het kort maar hevig heeft geregend.
    Thibaud (Ed, Mens met drakenziel, Woudloper, Shaolin krijger) vindt sporen van iemand die een zware last voortduwt. Die sporen leiden naar een klein paadje dat tussen de heuvels loopt. Als ze die kant op lopen vinden ze een vreemde plek.
    Een cirkelvormige zwarte plek, dwars uit het pad gesneden, ongeveer 10 meter in het rond en 20 centimeter diep, met daar vlak boven in een illusie van drie dode demonen in gras.
    Raphaël (Chris Jan, Dark Elf, legendarisch duellist) loopt rustig een rondje er omheen, ziet dat de cirkel er uit ziet alsof deze schuin geschoten is, en komt dan tot stilstand op een plek waar hij een krachtige aanwezigheid voelt. De uitstraling van die plek doet hem vermoeden dat Singer enige tijd op die plaats heeft gestaan en daar magie heeft gebruikt.
    Vanaf dat moment gebruiken alle vijf de aanwezigen elke vorm van detectiespreuken, natuurgevoel, necromantie en gewoon ouderwets interviewen om te achterhalen wat er gebeurd is.
    Budo (Maarten, Halfling met iets heel engs van zwart metaal onderhuids, informatieverzamelaar en fijnmechanicus) spreek met de herder (een simpele Fire Giant) van de ossen en komt er achter dat er twee keer magisch gezongen is, ongeveer drie uur geleden. Ook vindt hij op een andere heuvel sporen van een grote paviljoen tent die in de afgelopen paar uur is in-en-uit geteleporteerd.
    Calliopeia (Peter, Halfling Lich –hoewel je daar niets van ziet-, Necromancer en bijzondere beestenverzamelaar) spreekt met de ziel van de bureaucraat. De recent vermoorde mens kwam rustig aangelopen op geheime missie, klaar om drie demonen in te huren –mits die een camouflage groene rapier konden tonen-, spot de drie demonen, stapt op ze af en OPEENS ZAT HIJ KOFFIE TE DRINKEN MET OMA en was hij dood. Onderzoek door Budo wijst uit dat er met een overdaad aan macht in het geheugen van de bureaucraat is gerommeld.
    Thibauld praat met de bomen en komt er achter dat die heel bang zijn gemaakt. Met wat verder zoeken en praten vertelt een heel oude boom, zo één die alles al heeft meegemaakt- dat er een Oer Faerie is geweest, de Meester van de Wilde Jacht, die alle bomen en dieren heeft verboden te spreken. Een struik buiten het bos vertelt hem dat er een vage Dark Elf(in?) in de bosjes heeft gestaan.
    Farin zingt een Legendenlied omdat hij voelt dat er hier diverse geweest zijn. Terwijl hij rondloopt over de plaats waar gevochten is gaat zijn lied over Singer, de Meester van de Wilde Jacht, De Heksenkoning, het Zwaard van Lotir en hij begint net aan een nieuw couplet als hij naar de bosrand kijkt maar dan is de tekst op. Blijkbaar is die persoon nog net geen legende. Daarna onderzoekt hij de zwarte cirkel nogmaals en na puzzelen en overleg met de anderen bepaalt hij dat er een aanval vanuit een baan om de aarde is gedaan. Uiteindelijk bewijst een bliksembezoekje aan de maan dat er een zeer lange afstandswapen daar opgesteld staat en dat zeer recent gevuurd heeft. Ogenschijnlijk onbewaakt.
    De helden komen tot de volgende reconstructie:
    De bureaucraat komt aangewandeld met het (magisch zwevend) goud en nadert de drie demonen tot zeer dichtbij. Vermoedelijk tonen de demonen de groene rapier. Dat is één van de zeven zwaarden waarmee poorten naar de Hell geopend kunnen worden, in dit geval het Lotir zwaard, god van Natuur, Jacht en Moord. Singer zoekt die zwaarden.
    Zodra het zwaard geïdentificeerd is, teleporteert Singer in en zingt een magische verdoving. Twee van de drie demonen staan versuft en de derde begint zich te herstellen. Op dat moment doet een Dark Elf(in?) vanuit de bosjes een golf antimagie die alle spreuken en mindere magische objecten uiteen blaast. Ëén tel later teleporteert Nothar Vinelord in (gebruik makend van een “wereld artifact” magisch object), hij onthoofd twee demonen, de derde demon doet nog snel een illusie maar Nothar neemt twee stappen en onthoofd ook hem, overschrijft het geheugen van de bureaucraat en teleporteert weg naar Selac Nes (waar de tijd stilstaat). Singer vliegt over de drie demonen heen en drinkt één voor één hun zielen. Kort daarna wordt dit stukje aarde vanaf de maan verschroeid –aangestuurd vanuit de paviljoen tent- , vermoedelijk om de sporen te wissen. Singer zingt een zachter lied en het gaat een tijdje heel hard regenen. Tijdens de regen teleporteert zij terug naar Ondo-Laf.
    Uhm… Wat??!! Was dit nou een supergecoördineerde aanval, samen tussen Singer en Nothar? Die op diverse plekken in de wereld elkaar aan het bestrijden zijn met behulp van de legers mensen en elven? Die om de beurt in de Node Wars de energiebronnen van de mensen en de elven veroveren? En was er nou een tweede Taken bij? Was misschien dezelfde die recent een hele vampieren familie uitgeschakeld heeft? Heette die niet Breaker?
    Terwijl de helden dit overdenken neemt Farin contact op met Jack om die op de hoogte te stellen van het gebeurde. Jack is niet bereikbaar. Als Farin hem opzoekt vindt hij Jack in een coma. Jack had zichzelf “uitgezet” om te voorkomen dat hij door Singer betoverd werd. Zijn noodmaatregel (een permanente bloedtransfusie met een levende Faerie Dragon, bekend om hun weerstand tegen betovering) was onvoldoende gebleken. Met een stevig ritueel weet Farin Jack onder de betovering uit te helpen.
    En nu?
    Vijanden werken samen, er is een tweede Taken actief, één van de Zeven Zwaarden is in verkeerde handen maar we weten nog steeds niet wat het grote doel is.

    Oh ja, en we hebben met veel plezier met zes Storm reuzen gevochten die ossen kwamen stelen.
    En Budo was KO maar de reus die hem aanviel ging meteen dood. Onverklaarbaar.
    Oh ja en Raphaël stond stil in de tijd toen hij Nothar probeerde te vinden, Calliopeia is écht imuum voor bliksem, Thibauld zijn boog kan absurd ver schieten en Farin denkt aan emigreren…
    Wordt vervolgd!