Speldag 16 April: Robin zegt waar het op staat!

[Van Uw gastreporter Robin van Vemde)

Nadat ik weer van Amsterdam naar Delft reisde via een omweg over Haarlem wegens de alom bekende “werkzaamheden aan het spoor”, kwam ik s’morgens rond een uur of negen aan in de Delftstede om de deur te openen en alle voorbereidingen te treffen om weer een welkome schare aan spelers te begroeten die in de loop van de uren zouden arriveren.
Ik was nog niet eens klaar of Marcel Zeegers kwam al binnenlopen om een en ander uit te pakken zodat hij zijn sculpting kon voortzetten aan onze vertrouwelijke werk- annex beptafel.
Al vrij snel waren er al genoeg spelers aanwezig om diverse tafels te vullen met weer een brede keur aan games.

Afbeelding1

Onno Speelde Warhammer 40K met zijn zelfgecreerde “Chaos constructs” met een van onze nieuwe jonge leden en wist deze met enige tact en vernuft te offeren aan de Chaos God.

Afbeelding2

Deze kleinere demon engines waren wel de moeite waard om even nader te onderzoeken!

Afbeelding3

Freek-Jan speelde samen met een andere “Flames of war” enthusiast een “breakthrough scenario”.

Afbeelding4

Freek-Jan moest met  zijn Britse eenheden over een rivier naar een dorp doorbreken, wat uiteindelijk ook lukte tegen een goed getrainde Duitse strijdmacht.

Afbeelding5

Erwin, Jaap, Peter en ondergetekende waagde zich weer in de trenches van WW1 met de regels van “New times Journal”. Werkelijk een tafelvullend evenement!

Scenario door Erwin voorbereid was het alom bekende en bloedige  “Defence of Verdun”

Afbeelding6

De verdediging van Verdun vergde het uiterste van de Fransen. Alle reserves moesten worden ingezet.

Afbeelding7

De slag kostte algauw vele slachtoffers aan beide zijden. Al kwam dit voornamelijk door het makkelijk rondstrooien van diverse liters chemicalien over het slagveld voornamelijk bij de Fransen door de heren Duitsers.

Afbeelding8

Even though I walk through the valley of the shadows of death, I will fear no evil, for you are with me ….
Met als resultaat: (wordt vervolgd).

Afbeelding9

Hans Bosloper deed een rondje Frostgrave met Kees de Voogd. Het spande erom om tussen de twee warbands in de ruines van Fellstad. Maar uiteindelijk klom Hans als overwinnaar eruit.

Afbeelding10

Dat moest natuurlijk gevierd worden met een stuk appelgebak, dat weer als gewoonlijk aanwezig was.

Afbeelding11

Aangezien het rondje Frostgrave tussen Hans en Kees snel was verlopen en de heren nog wat tijd te spenderen hadden, besloten ze om nog een rondje “In her Majesty’s name” te spelen.
Het werd een scenario met een oosters tintje, waarbij Hans met Lord Curr’s company het moest uitvechten tegen de Servants of Ra met die bijna onoverwinnelijke mummie die eigenlijk toch al dood is!

Afbeelding12

Het werd uiteindelijk een overwinning voor Lord Curr, maar dat koste wel heel veel moeite om 1 figuur om te leggen met 6 man tegelijk en vele beurten. We noemen geen namen maar hij was in vele meters linnen gewikkeld.

Afbeelding13

Michel Montfrooij vocht het uit in de ruimte tijdperk van de Starwars Saga. Het spel X-wing is nog steeds popular bij velen en zie ik het ook regelmatig voorbijkomen.

Afbeelding14

Marcel ging tussen het beppen gewoon stug door met zijn ondertussen populair en ook gewilde items geworden blobbies. Ik heb begrepen dat leden van andere verenigingen al toezeggingen hebben gedaan om aan te kopen!
Ik overweeg zelfs om zijn geweldige range van Witchhunter general blobbies aan te schaffen.

Afbeelding15

Volgens mij worden dit Engarde modellen voor de gelijknamige regelset van Osprey! Maar zeker weten doe ik het niet!

Afbeelding16

En eens per maand volgens mij, is in de aangrenzende zaal de RPG ploeg present met een vaste invulling van Mathijs Cleassen en tevens spelleider, Farid, Peter, Mr. Ed, Chris-Jan en recent aangevuld met Bianca.
Hierbij gaan ze op onderzoek uit en moeten ze ook diverse problemen oplossen in een wereld die volgens mij hun fantasy te boven gaat in een wereld met geen beperkingen!
Om de een of andere duistere reden willen enkele heren niet herkenbaar in beeld worden gebracht! Zal wel met hun personage in het spel te maken hebben!

Afbeelding17

Zo, dat was het weer voor deze week. Ik heb deze week even de honneurs waargenomen, maar volgende week is uw razende reporter Peter Schulein weer aanwezig.

Groet en een prettige week toegewenst

Robin van Vemde

 

 

 

 

 

1 Comments.

  1. En Matthijs zijn verhaal 🙂 :

    Foiled Again

    De Dragon Games

    Elke twee jaar is dit grote (draken)sport evenement een roerige bijeenkomst van allerhande sport (en een beetje bloed) fanaten van over de hele wereld, en zelfs een beetje daar buiten.
    De toeschouwers komen kijken, gokken, eten en genieten van de shows.

    Ook dit jaar trekken de diverse onderdelen weer drommen bezoekers. De magie draken doen ondergrondse sculpturen, de jachtdraken wedstrijden op snelheid en de vechtdraken doen wedstrijden met een mengeling van bruut geweld en beestachtige behendigheid.

    Onder de buitenwereldse bezoekers is ook de Markies van Devinmoor, jong, rijk, intelligent en langzamerhand toe aan avontuur. Maar op de wereld van Mondatis is dat een beetje “not done”. Gelukkig heeft Neal, één van zijn mentoren, hij heeft er vele, hem attent gemaakt op de wat meer baarbaarse wereld waar de drakenspelen worden gehouden. Hij heeft een skybox gereserveerd in het enorme stadion (en misschien ook wel die ernaast?) en gaat met Floris (Bianca, markies, acteur, detective) en Henry Pierson (butler met een veteranen verleden) naar de spelen.

    Toevallig zitten de helden in de skybox er naast. Neal, die de markies traint op intuïtie en genezen, stelt iedereen aan elkaar voor. “Wat een …uhm… ongelofelijk… uhm.. toeval! Dat we elkaar zomaar weer …uhm… ontmoeten!”
    De helden herkennen aan het taalgebruik dat Neal, deze mooie blonde jongen, dezelfde is als de halfgod plasma demoon waaraan Thibauld (Ed, Shaolin elementaalmagiër, geestdraak?) heeft beloofd nog een wederdienst te doen.
    “Deze jonge …uhm… man …euh… dame… euh Markies! Gaat binnenkort iets …uhm… uitdagends doen waar jullie mee kunnen …uhm… helpen.”
    Voorzichtig maakt iedereen kennis.

    Henry houdt zich een beetje op de achtergrond, hij vindt dat Floris op eigen benen moet gaan staan. Budo (Maarten, halfling, fijnmechanicus, schutter, en zwaaier van veel te enge zwaarden) maakt een rondje langs The Usual Suspects. Raphaël (Chris Jan, legendarisch Dark Elf duelist, toch?), Farin (Farid, magiër, tijdsdemoon), Thibauld en Calliopeia (Peter, halfling, ondode necromancer) bekijken de nieuwkomers en laten zich bekijken. Neal verdwijnt onopvallend uit het beeld.

    Het valt Calliopeia opeens op dat er merkwaardige magie verbonden is met de vuurwerkinstallatie van het stadion. Geïntrigeerd volgt Farin de lijntjes. Voor de zekerheid loopt Raphaël achter hem aan.

    Als ze een minuutje of vijf weg zijn gaat opeens het alarm van Thibauld af. Dat had hij gekregen van Andrea Glorana, een wat oudere elfin die het Loki Zwaard in haar bezit heeft. Hij staat op het punt zich daar naar toe te laten teleporteren als hij er achter komt dat het maar twintig meter verderop is.
    Kordaat loopt hij die kant op en de rest volgt hem. De markies heeft van Neal begrepen dat hij nog veel kan leren van deze helden dus ook hij loopt er direct achter aan. Floris kijkt nog wat onwennig naar de nieuwe handschoenen die hij net van Henry heeft gekregen. Ogenschijnlijk onschuldige dingen die een beetje helpen bij het dansen. (OK, en je kunt er een akelig groot en glimmend tweehandig zwaard mee oproepen.)

    Ze komen aan in de kantoorruimtes van het stadion waar ook de cellen en de kluis te vinden zijn. Vanaf de andere kant komt net Farin aan. In de muur van de souvenirwinkel, aan achterkant van de kluis, is het eindpunt van de lijntjes en hij ontdekt daar een zwaar magisch explosief in de kluismuur. Zoals gewoonlijk begint hij de magie te verwijderen. Voor de zekerheid roept hij zijn 4,5 meter grote golem op (er vallen wat kasten met souvenirs om) en er komen twee beveiligingsmensen aangerend. Raphaël staat ze te woord om te voorkomen dat er misverstanden zijn.

    Bij de cellen is Andrea in opdracht van een drietal andere beveiligingsmedewerkers haar bezittingen en wapens op een buro aan het leggen. Ze blijkt beschuldigd te zijn van valsspelen bij het gokken en werkt mee aan het onderzoek. Ze moet een paar uur in de cel wachten en haar spullen moeten in de kluis.
    Op dat moment wordt duidelijk dat de kluis niet meer veilig is en maakt Thibauld uitbundig bezwaar tegen het opbergen van het Loki zwaard aldaar. Floris voelt zich bekeken en het valt de helden op dat hij langzamerhand wat meer androgyn wordt. Floor (Bianca, mens, empaat en genezer) concentreert zich en voelt zich aangetrokken tot een bepaalde hoek van de kamer. Het hoofd van de beveiliging arriveert.
    Floor pakt opeens naast zich een woud elf vast die tot op dat moment nog door niemand gezien was.
    Op dat moment barst de deur aan de andere kant van het kantoor open, er duikt een man door de opening en deze begint met twee met runen versierde pistolen te schieten vanuit een rollende beweging. Binnen twee tellen zijn de drie beveiligers neergeschoten en is de man (John Farmer) in gevecht met het hoofd van de beveiliging.
    De elf die door Floor was gepakt komt los en verdwijnt weer uit het zicht.
    Floor wordt nog vrouwelijker.

    Op dat moment in de souvenirwinkel kijkt Farin op van zijn magie en ziet het hoofd van één van de beveiligers doorboord worden door een verzengende pijl. Die pijl komt van buiten en blijkt door twee muren heen geschoten te zijn. Alle omstanders rennen in paniek weg maar er blijven twee woudelven over. Deze ren-dansen naar Raphaël en Farin toe. Raphaël gaat het gevecht aan en de golem probeert de ander te onderscheppen. De golem wordt moeiteloos gepasseerd (krijgt een naginata tussen zijn heupgewricht gespiest) en Farin wordt geraakt door een werpster die in een magisch web verandert. Raphaël schakelt –met wat moeite!- de elf met de lange messen uit en wordt direct daarna vol in zijn hoofd geraakt door een pijl.
    Dat weerhoudt hem er niet van om toch op basis van de gaatjes in de muur te bepalen waar de schutter zit en hij teleporteert daarheen. Langzaam trekt het gat in zijn hoofd weer dicht.

    Budo rent naar het buro waar het Loki Zwaard ligt en Thibauld houdt het ook goed in de gaten. Calliopeia slaat haar bot-vleugels uit en staat op het punt om de schutter aan te vallen. Florianne (Bianca, vrouw, Wardancer met errug zonnig zwaard) danst ertussendoor en geeft John Farmer een mep. Onvoldoende hard want het schampt af op het glimmende borduursel van zijn mouw. Ze maakt een oorlogsdansbeweging om het zwaard extra vaart te geven, het zwaard geeft een lichte gloed en ze raakt John hard. Hij gaat buiten westen. Indrukwekkend.

    Uit het niets trekt iemand aan het Loki Zwaard, Thibauld onderschept het zwaard en doet een aanval die helaas mist. Budo trekt het enorme Estyre tweehandszwaard van zijn rug en slaat in één beweging door. In reactie is er een luchtverplaatsing en er trekt niemand meer aan het zwaard. De afwezige aanwezige is nu écht verdwenen.

    Raphaël schakelt op de overliggende heuvel de sluipschutter eenvoudig uit en brengt die snel op een veilige plaats.
    Florianne doorboort John die daar aan overlijdt. Calliopeia onderschept zijn ziel en ziet direct dat John onder magische dwang stond. Zij vernietigt het betoverde gedeelte van de ziel in de verwachting dat ze later in staat zal zijn om die ziel weer te herstellen. (en hem dan te verleiden om voor haar te komen werken…)

    Langzaam daalt het stof. Sommige elven zijn gesneuveld, andere geven zich over. De levenden worden waarschijnlijk binnenkort uitgewisseld voor spionnen van bevriende mogendheden…
    De organisatoren van de Dragon Games zijn blij dat de inbraak is voorkomen en vergeten de schade aan de souvenir winkel.

    De helden genieten daarna enorm van het spektakel en van de zaterdagavond show van Heleril, ’s werelds meest bekende illusionist. Haar show omvat een mengeling van muziekstijlen en verbeeldt een episch verhaal over twee verliefde draken. Het hele stadion en de wijde omgeving is gevuld met klank en licht! (Heleril is niet voor niets beroemd…)

    De volgende dag besluiten de helden om nog een korte reis voor Budo te maken.

    Een kennis van Budo (niet zo bekend bij de andere helden) moet even langs een afgesloten stukje van het Astral Plane. Dat is de plek waar veel magie vandaan komt en waar in het midden veel van de goden wonen. Geen zorg, die gaan we niet opzoeken.
    Farin weet met zijn Warhammer magie hoe hij het afgesloten stuk kan openen.

    Na een korte reis via een aantal magische portalen komen de helden aan bij de globe die het afgesloten stuk omvat. Farin maakt een tijdelijke opening en ze gaan binnen. In deze ruimte (ongeveer 50.000 kilometer doorsnede) zweven zes kleine werelden waarvan er eentje wat groter is.

    Ze landen op de grote bol en kijken om zich heen. Wachtend totdat Budo zegt waar hij moet zijn. Er komt een aantal natuurdemonen kort kijken wat er aan de hand is maar die doen verder weinig. Raphaël voelt een teleportatie in de buurt aankomen en meent een Alar te zien. Budo geeft aan dat hij op zoek is naar een levende wereld. Farin ziet dat één van de kleine werelden anders is dan de rest en teleporteert de hele groep er naar toe.

    Raphaël bereid zich voor op het onderscheppen van inkomende teleportatie en wordt niet teleurgesteld. Hij merkt op dat er een Alar in de buurt wil komen en buigt diens magie af naar het midden van de helden. De Alar is een soldaat en Raphaël herkent dat deze een heel oud ontwerp van een artilleristen uniform draagt. Ondertussen gaat de kennis van Budo –in de vorm van een vijfstal zwart metalen staven- kort een verbinding aan met de levende wereld. Maar dat valt niet heel erg op. De Alar is namelijk zeer geïnteresseerd in de helden omdat die uit de buitenwereld komen. Op het moment dat laat Farin vallen dat hij er al eens eerder is geweest escaleert het snel.

    In korte tijd staan er 25 Alars om hen heen, de meeste van hen hebben kleine kruisboogjes in de hand die naar alle waarschijnlijkheid één op één corresponderen met zware lange afstand ballistas op één van de andere wereldjes. Er begint een onderhandeling maar de helden houden de boot af. Het blijkt dat deze Alars onderdeel zijn van een artillerie divisie, 625 man sterk. Ze zitten allemaal al bijna 14.000 jaar vast op deze wereld en zijn wanhopig er weer af te komen. Maar de ervaringen tot nu toe met Alars stellen de helden niet gerust. Onder dreiging van een artillerie barrage gaan zij er vandoor. Ze worden niet achtervolgd.

    Ze komen bij het magische scherm en Farin bereid zich voor om ze er allemaal supersnel weer uit te toveren. Zodra hij een opening in het scherm heeft gemaakt zien een paar helden één ballista pijl op het gat af schieten. De meeste duiken weg maar Budo werpt snel een krachtschild op. De pijl wordt stevig vertraagd en Thibaud kan de daarop pijl nog snel van koers duwen. Iedereen haast zich door het gat waarna Farin dat definitief sluit. Aan de andere kant van het scherm horen ze nog een dreun maar die deert hen niet. (een vijftal elite Alars was bijna middels die de pijl door het scherm gekomen)

    Hmmm… met een beetje geluk horen we daar nooit meer wat van.

    Tijdens de naborrel kijkt Budo nog eens goed naar Floris. Hij ziet een vloek op de ziel van de markies. En een relatie tussen die vloek en een draak, maar die kan hij niet helemaal thuisbrengen.

    Er is duidelijk meer aan de hand met de jonge nobelman …euh… vrouw … mens.

    En de helden beginnen zich ook zorgen te maken over Singer, die ergens in een geluidsdichte cel zit, zeg maar zoals Magneto in een cel zonder metaal…

    En Nothar Vinelord, de oorlogsleider van de woud elven, die achter de poging tot diefstal van het Loki Zwaard zat, is nu wel klaar met de helden.

    Om nog maar te zwijgen van allerhande andere partijen die malafide interesses in de zielen van de helden lijken te hebben…
    Maar dat is een verhaal voor de volgende keer.