Speldag 23 april: Gebakken Vis, Pictische Haggis, Kluiven in de toren, Rijsttafel valt slecht, Imperial Cookies en bakkerskarren op drift.

Nadat ik de nieuwe schoolplaat over de Dertigjarige Oorlog in de zaal had opgehangen, begon de bestuursvergadering. Inmiddels was de zaal al flink vol. Er komen de nodige berichten aan, maar op 28 mei hebben we om 1600 uur een Algemene Vergadering (kandidaten voor Bestuurslid, Voorzitter  en Penningmeester kunnen zich melden). Op 18 juni vieren we ons lustrum met, als alles goed gaat, een Kilogame.

IMG_8146

Petra ging verder met haar RPG campagne. Startpunt van vandaag waren de grotten die bleken te liggen onder de vuurtoren die daar al heel lang staat.

murphies 23 april 023

De vuurtorenwachter ontdekte het luik bij het opruimen van de kelder en werd door de party acuut misbruikt als verkenner.

IMG_8097

De uitgang van de grotten leidde naar een bos, waar de bomen bewogen en paden vormden. Of niet natuurlijk en dan kun je lelijk verdwalen.

IMG_0478

Gerard nam de taak op zich de bomen te verplaatsen op aanwijzingen van de DM.

IMG_0490_edited-1

Gelukkig kwamen ze in het bos uiteindelijk Jack tegen. Die kon ze de weg wijzen naar hun bestemming.

IMG_0481

En na het nodige gepuzzel en discussie gingen ze op weg. Wel gek dat een paar partyleden constant in een plasje water staan. Dag en nacht, regen of zonneschijn. Misschien toch geen graven van watergod priesteressen ontdoen van hun kostbaarheden?

IMG_8088

De tovenaar vond uiteindelijk de doorgang naar het lair van de bronzen draak.

IMG_0497

Dit tweeduizend jaar oude beest had aanzienlijk veel meer belangstelling voor recepten voor vis en vissaus, dan voor verdwenen krijgskassen. Wordt vervolgd!

IMG_0499

Maarten en Wink deden een kort spelletje Warhammer. Maarten z’n Orc leger begint aardig te vorderen.

IMG_8118

Rick besloot mee te doen met een Dux campagne met Picten.

IMG_8120

De regels daarvoor staan in het uitbreidingsboek. De Picten zijn een typisch hit and run leger. Een langdurig gevecht houden ze slecht vol, maar ze zijn wel goed in het snel aanvallen en terugtrekken.

IMG_8098

En ze hebben hun eigen type boot, van hout en wilgentenen.

IMG_8109

Een kleurrijk geheel en weer een heel ander type leger om te zien en te spelen dan Anglo Britten of Saksen.

murphies 23 april 028

De Felstad ondoden hadden een eigen party op de toren. Aangezien er vandaag geen Frostgrave werd gespeeld, hadden ze een dagje vrij. Enkele straathonden liepen beneden jankend rond de toren bij het zien van zoveel lekkers.

IMG_8106

Hans, Peter H, Evert en Lex speelden Bolt Action. Amerikanen tegen Japanners op een rustiek eiland.

murphies 23 april 018

Nadat de Japanners eerst op een holletje naar het toilet waren geweest kon de slag beginnen.

IMG_8121

Onder support van Tanks trokken de japanners op naar het tweede dorp.

murphies 23 april 019

Zelfs de Japanse carriers waren vertegenwoordigd. Voorwaar een goed uitgeruste eenheid.

IMG_8104

De villawijk werd stormenderhand genomen.

murphies 23 april 021

Waarbij het niet hielp dat de Amerikaanse speler er na het spel achter kwam dat hij z’n Artilleriestrikes was vergeten.

IMG_8126

Dick en Jos zetten hun Dux strijd voort. Dick vergat weer eens zijn cavalerie.

IMG_0474

En na afloop van de slag hadden allebei de protagonisten dermate veel verliezen, dat de winnaars de boeren waren denk ik. De komende maanden gebeurt er in deze provincie niet veel.

IMG_8131

Ik probeerde een alternatieve fotostand uit op Lex zijn 95th Rifles.

IMG_8116

Met enige regelmaat komen er nieuwe boardgames langs. Midden in de Star Wars HubBub is Rebellion uitgekomen en werd meteen stevig aan de tand gevoeld. Natuurlijk van Fantasy Flight. Zouden ze echt geld willen verdienen aan Star Wars?

murphies 23 april 025

Een spel waar je als Empire op zoek moet naar de Rebels, en je de kans krijgt om Vinex wijken van Death Stars te bouwen: What’s not to Like?

IMG_8093

Het spel was al snel in volle gang en desgevraagd ging voor het Imperium alles naar wens. Enige smugness sloop op de gezichten.

IMG_8143

Of waren het de koekjes? Afijn alles ging goed, en toen was er opeens een rebellion en wonnen ze ook nog. Back to the Drawing Board!

IMG_8094

De knutselhoek was goed bezet, inmiddels ook leeshoek, want ook de Eppo werd druk gelezen.

IMG_0471

Een sneak peak in zijn koffer deed een mix van figuren zien. Voor de goede kijker zijn er al heel wat musketiers te herkennen. Inclusief de kardinaal en Comte Rochefort Blobbystyle!

IMG_8151

Natuurlijk heb je voor skirmish ook burgers nodig. En beestjes. Dus inmiddels zijn de masters voor Blobby schapen, kat en kippen klaar.

IMG_8155

Een Top-Tip van de firma Warbases. Ze brengen MDF laser gesneden bouwdoosjes uit van diverse wagons en carts. Hier twee Franse Gribeauval bagagewagens.

IMG_8157

Een Engineering Cart en een derde Gribeauval bagage wagon. Nog een paar likjes verf en dan zijn ze klaar.

IMG_8160

Een Franse zesponder, een fieldforge en een waterkar. Prachtige objecten om omheen, overheen en onderdoor te vechten bij voor beeld met Sharpe’s Practice of En Garde. Aanbevolen!

IMG_8161

Zelf ging ik door met AWI. De Artillerie en de tweede eenheid beginnen aardig af te komen.

IMG_8164

Tot volgende week en WOENSDAG 27 April is er GEEN spelavond vanwege Koningsdag.

Comments are closed.