Speldag 30 April: 2-Keizer Tijdperk, SciFi Frostgrave, British Bulldogs, Elder God on the loose, Tie-Fighter Requiem

In een vriendelijk lentezonnetje kwamen we om 10.00 de zaal in. Op “International Tabletop Day” was de zaal vroeg gevuld met multiplayer afspraken.

IMG_8279

Ik begon flux met het uitpakken van mijn Early Imperial Romans voor een pot tegen……… Early Imperial  Romans.

IMG_0503

Mijn tegenstanders en medestander zaten al te wachten. Evert en Gerco namen het op tegen Jos en mijzelf. De regelset was “War & Conquest” van Scarab Miniatures. Geschreven door niemand minder dan Rob Broom (auteur van WAB).

IMG_8170

Uiteraard was er onenigheid over wie de werkelijke Keizer was, en ook nog iets over de dochter van een plaatselijke wijnboer.

IMG_8188

Na het uitschakelen van Gerco z’n skirmishers door mijn Numidiers, ging hij vol in een Cavalerie duel met 12 van hem tegen 8 van mij. Mijn Cavalerie hield stand en wist Gerco z’n tropen te verslaan.

IMG_8195

De beide centra naderden snel elkaar, terwijl ook Jos zijn cavalerie de slag met Evert zijn cavalerie aanging en won. Door de inzet van Strategic Initiative Points kon ik precies het initiatief grijpen in de cruciale beurt waarin de centra op elkaar klapten.

IMG_8193

De beide Wanna-Be en Would-Be keizers konden elkaar zowat in de ogen kijken. Aangezien het centrum bestond uit Legionaires en Auxilia van goede kwaliteit en in goede armour, werd het een enorm grinding fest. het feit dat ik initiatief had gaf uiteindelijk de doorslag en het centrum stortte in.

IMG_8191

Na de laatste wanhopige poging mij af te leiden met een flitsfoto (het is verbazingwekkend hoe een Romeins leger kan veranderen in een discobal als je in je ogen wordt geflitst), was er in het midden geen houden meer aan. Elke gewonnen combat geeft een eenheid een bonus voor de volgende. En alhoewel de drilled Romeinen vrijwel altijd bleven staan, wordt het elke verloren ronde moeilijker om de volgende te blijven staan.

IMG_8198

Uiteindelijk ging de hele linie. De Wanna-Be keizer en zijn maat gaven zich over.

IMG_8220

En het leger werd op een presenteerblaadje aangeboden. Een leuke pot met veel nagelbijtende combats en vermakelijke dobbelsteen worpen. Iedereen bedankt voor de lol! De volgende keer gaan we Normandiers tegen Vlamingen doen.

IMG_8224

Op het eerste gezicht werd hier gewoon Warhammer 40K gespeeld.

IMG_0505

Maar een oplettende lezer ziet hier 40K lijsten en Frostgrave liggen? Een Science Fiction versie in de maak?

IMG_8205

Natuurlijk werd er ook Fantasy geWarhammerd.

IMG_0510

Onno gaat gestaag door met het creeeren van een mechanized Warhammer army uit de bit box.

IMG_8179

Dick, Mirjam en Jan speelden Chain of Command. Ze begonnen aan een campagne: Operation Mantlet.

IMG_8215

De Engelsen van Dick werden het eerste spel gemangeld door Jan z’n Duitsers.

IMG_8239

Die stonden precies goed opgesteld om de aankomende Engelsen te onaangenaam verrassen: Back to the Drawing board!

IMG_8240

Enig overleg volgde en het Engelse HQ besloot het nogmaals te proberen.

IMG_8242

Dit keer ging de opmars volgens boekje en veroverde de Engelse Infanterie zo snel de jump off points van de Duitsers dat een tegenstand zinloos werd. Jan trok terug.

IMG_8277

Eldritch” Ed en “Miskatonic” Michel besloten vandaag een groot scenario “Eldritch Horror” van Fantasy Flight Games op te zetten. “Cthulhu” Cees en “Bewitching” Bianca waren ook van de partij. Zoals op de tafel te zien is de basisdoos Eldritch Horror plus een uitbreiding al genoeg om een aparte tafel voor je kaartjes te moeten hebben!

IMG_8213

In dit type boardgames werken de spelers samen tegen het spel. Het spel kan dus winnen.

IMG_8249

Na vier beurten was “Eldritch” Ed al aan z’n derde karakter toe. De andere waren, dood, krankzinnig, devoured, verdwenen in een andere dimensie en spoorloos. Of alles tegelijk.

IMG_8244

In het spel moeten er veel kaartjes worden voorgelezen. Ed is daar een meester in. En doet hij ook stemmetjes? Ja, natuurlijk doet hij ook stemmetjes.

IMG_0518

Tot groot vermaak van spelers en toeschouwers.

IMG_8260

In de middag ging de strijd van de investigators nog steeds door. Langzamerhand werd de tafel aangevuld met publiek dat minstens zoveel lol had als de spelers. Uiteindelijk won het spel.

IMG_8269

Petra zeulde een kubieke meter schepen en karton mee en had besloten ter plaatse een X-Wing squadron list samen te stellen. Er ligt een natuurlijke begrenzing op de stuff die meegezeuld wordt. Bij ons draagt een ieder z’n eigen leger.

IMG_8184

Farid was al vroeg in de nadenk modus. Ik verdenk hem er overigens van standaard een X-Wing squadron lijst Wikipedia bij zich te hebben (of te zijn).

IMG_8204

Uiteraard kwamen ook de nieuwe releases op het bord. Daar zitten een aantal brute schepen bij.

IMG_8233

Ik speel het spel zelf niet, maar het lijkt wel of de nieuwe schepen steeds groter worden.

IMG_8231

Jeroen en Matthijs zijn alle twee net begonnen. eens kijken wanneer ze uit hun tas groeien :). Op de foto houden zij en Farid een minuut stilte voor een overleden Tie-Fighter piloot.

IMG_8251

Jasper had een spel meegenomen dat ik nog niet eerder had gezien.

IMG_8211

In Cube Quest vecht je met eenheden in de vorm van dobbelstenen op een middeleeuwse kaart. Zag er leuk uit.

IMG_8208

Geen geknutsel deze week (Iedereen zat te kijken bij Eldritch Horror). Tot volgende week!

Comments are closed.