Speldag 7 mei: Banzai Beach Boys, Dramatische Dux Statistiek, Zhar eet appeltaart, Brandende Draken.

Om 0900 was het al 19′ en de temperatuur liep op naar 25’+. Dat betekende dat in de zaal al snel de gordijnen dicht gingen en we probeerden wat tocht te maken door raam en deur tegen elkaar open te zetten. Wat later dan gebruikelijk druppelden de leden binnen. Sommige in letterlijke zin, want een aantal die-hards waren komen fietsen in de zon (met zwart t-shirt).

IMG_8345

Ik bouwde snel de tafel voor de Bolt Action slag waar de Japanners van Hans en Peter H. zouden gaan strandspelen tegen de geallieerden van Cees en Petra.

IMG_8344

Het scenario was een all-out aanval op een kustbatterij. Het naval bombardment had wel gezorgd voor grote gaten in het strand maar de verdedigers gemist. De Japanse landing verliep naar wens en de aanval werd massaal ingezet.

IMG_8368

De verdeling was aanvallers 2000 en verdedigers 1500 punten, ruwweg evenredig verdeeld over de spelers.

IMG_8359

Aan Engelse zijde was geinvesteerd in een pantserwagen (en in appelflappen zo te zien).

IMG_8360

De Amerikanen hadden vooral bunkers, MG’s, airstrikes en thee meegenomen.

IMG_8369

Al deze middelen brachten zware verliezen toe aan de Japanners, alhoewel de Engelsen werden gebombardeerd door hun eigen RAF. “Sorry Old Chaps!” . Het enige Japanse tankje (van het type aantrekken in plaats van in gaan zitten) trad vooral hinderlijk op.

IMG_8403

De Banzai aanval van de Japanners drukte dwars door het MG vuur door.

IMG_8411

Uiteindelijk wist een Japans Squad de bunker te bereiken en deze met de laatste 4 man overlevenden in te nemen.

IMG_8363

Rick kwam een grote doos brengen. De clubkleding is binnen! Voor degenen die besteld hebben zit er een zak met je naam erop in de doos en het verzoek om de rekening te betalen door het aangegeven bedrag over te maken op de rekening van Murphy’s Heroes. (Kijk maar bij “Wie zijn Wij” op deze site, onderaan.)

IMG_0530

Mirjam, Jos en Dick speelden verder met Dux. Uit de statistieken blijkt dat er inmiddels in de orde van 400 Britten en 350 Saksen zijn gesneuveld in de campagne. Er moet een onbekende reden zijn waarom er nieuwe recruten blijven komen. Het goede pensioenplan kan dat niet zijn.

IMG_0524

Desondanks stond ook de shieldwall van dit dorp pal om hun kerk te beschermen tegen plundering. Of was het de plaatselijke Pub?

IMG_8389

Uiteraard werden de traditionele voorbereidende werkzaamheden voor het scoren van de appeltaart verricht. Pak leeg bordje, loop een sociaal rondje, bepje hier bepje daar, verplaats je onopgemerkt richting bar en scoor de appelpunt voor iemand het in de gaten heeft. Hier Marcel op zijn Maiden – Run, een grootmeester.

IMG_8356

Het kan ook zijn dat de spelers werden afgeleid. Zij hadden vandaag een afspraak met heer Zhar. Die eet alles (ook appeltaart: twee stukken).

IMG_8391

De Arkham Horror verzameling begint langzamerhand ook op een collectible cardgame te lijken!

IMG_8398

Op het oog een spelletje Warhammer, maar niets was minder waar. De regelset “Dragon Rampant” van Osprey publishing, geeft de gelegenheid om met zowel Warhammer als LOTR figuren kleine slagen te spelen.

IMG_8380

En dus kwam Rohan uit het vet. De regelset blijkt prima te werken.

IMG_8375

Ook te voet zo te zien. Het objective was het platbranden van 4 gebouwen. Dat lukte Sander wonderwel. Daarna kwam hij in aanraking met de oude wijsheid dat “Rape”, “Pillage”, “Burn” in die volgorde het beste werkt. Als je begint bij “Burn” blijft er verder weinig over.

IMG_8378

Marcel was aan het sculpten. Behoudens nieuwe ACW figuren die er fantastisch uit gaan zien, had hij ook een aanvulling voor zijn Blobby kerststal bij zich.

IMG_8346

Een Blobby kameel!

IMG_8349

Het beest keek een beetje gemelijk uit z’n ogen, maar dat schijnt kamelen eigen te zijn.

IMG_8351

Ik schilderde verder aan de AWI figuren, en kreeg gezelschap van Jur die AWI aan het plakken sloeg.

IMG_0528

Twee eenheden van voetstukjes voorzien en een derde op wat highlighting na af.

IMG_8418

Oh en we hebben kunst in de zaal. Een echte oude schoolplaat zoals vroeger bij geschiedenis werd gebruikt.

IMG_8419

Tot volgende week!

Comments are closed.