Speldag 21 mei: Breaking News: Holmes & Watson Fallen at Reichenbach! Lord Curr identified as Moriarty!

Een beetje later dan plan (Fallout Far Harbour was binnen) meldde ik me bij de zaal waar diverse spelen al waren gestart. Het werd een dag van heel veel verschillende korte spelen die door mensen die binnen kwamen lopen en daarna weer weg gingen werden gespeeld.  het was een komen en gaan en ik heb een aantal mensen volledig gemist door m’n eigen spel.

IMG_8593

Ik speelde met marcel een pot In Her Majesty’s Name. Marcel (in clubtenu!) kwam met Sherlock Holmes en Doctor Watson, ondersteund door Scotland Yard, orde op zaken stellen in het dorpje Reichenbach. Aldaar zou een nefarious plot plaatsvinden. Het rustieke dorpje ligt naast de ruines van het oude kasteel aan de rivier de Reichenbach en vlak bij de bekende waterval de Reichenbach Falls.

IMG_0553

Ik bracht Lord Curr in de strijd, alhoewel er geruchten gaan dat dat een schuilnaam is.

IMG_8538

Lady Curr met haar retinue deed uiteraard ook mee.

IMG_8537

In het centrum werden enkele personeelsleden van de Lord afgeslacht door The Good Doctor en support constables. The Doctor schroomde niet om al schietend op zijn fiets het handgemeen in te rijden.

IMG_8554

Terwijl Lord’s Incorrigables op Fisticuffs gingen met de Yard, die heel onsportief behalve revolvers ook nog Electric Trungeons hadden meegebracht tegenover de blote vuisten van Curr’s Crew, doorzocht Holmes de huizen op zoek naar clues. Toen de Chief Inspector van Scotland Yard was overleden aan een Glass Jaw, kwam een confrontatie van de hoofdpersonen dichterbij.

IMG_8555

Nadat alle support troepen of waren gesneuveld (zelfs de Lady werd bruut vermoord) confronteerden Holmes en Watson Lord Curr: Hij was niemand anders dan Professor Moriarty! “When you have eliminated the impossible, whatever remains, however improbable, must be the truth?”

IMG_8556

“That’s for you to guess and for me to know” , zei Moriarty en liet zien dat hij geen gentleman was. (Het gevecht duurde 14 rondes)

IMG_8559

Een nailbiting potje tot de laatste dobbelsteen, waarbij het inleven in het scenario een  prachtig verhaal opleverde voor de komende borrels. Marcel bedankt!

IMG_0568

Erwin, Robin en Jaap begaven zich opnieuw naar de Eerste Wereldoorlog.

IMG_0558

De Fransen begonnen goed voorbereid aan hun aanval. Artillerie en hospitaal stonden naast elkaar klaar voor de slag. De derde Geneefse Conventie was immers nog niet geweest.

IMG_8561

De Duitser was niet heel onder de indruk. Hij beschikte voor vandaag over het nieuwste wapen uit het arsenaal: de AV7 tank!

IMG_8600

Deze stalen monsters vielen het dorpje in het centrum (of wat er van over was) aan. Heel de Franse verdediging gaf op. Heel de Franse verdediging? Neen! Een klein FT-17 tankje weigerde zich over te geven en maakte het leven van de Duitse tankbemanningen behoorlijk lastig.

IMG_8563

Vanaf 11 uur liep de knutseltafel vol. Alle foto’s van het nieuwe project van Marcel zijn mislukt helaas.

IMG_8550

Cees ging aan de CoC (Chain of Command). Hij kwam erachter dat taktiek echt werkt en dat het ontbreken daarvan impact heeft op je overlevingskans.

IMG_0564

Voor de gelegenheid had Michel maar weer eens 20mm Russen van stal gehaald.

IMG_8599

Gerard en Hans speelden Frostgrave op een bevroren rivier met ingevroren schepen. De ruine op het eilandje in het centrum bevatte de schat.

IMG_0566

Ze hadden zich uitgeleefd op nieuwe figuren.

IMG_8545

Dat is het aardige van Frostgrave. Je begint aan een warband van 10 figuren en na een aantal spellen heb je een koffer vol.

IMG_8546

Warhammer the Ninth Age wordt met enige regelmaat beproefd. Vandaag werden er ridders in de woestijn op kruistocht gestuurd.

IMG_8570

Freek Jan speelde Flames of War. Zijn nieuwste leger zijn Duitsers uit 1945 met UHU stralers en infrarood vizieren op hun wapens. Hij speelt bij voorkeur ‘s-nachts (in het spel dan).

IMG_8576

Qua kleuren heeft hij het ook schemerachtig gehouden. Twilight of the Reich!

IMG_8578

Natuurlijk werd er gebept. Met het af en aan lopen van leden was het een vrolijke instuif vs moppentrommel, want regelmatig steeg er gelach op.

IMG_8573

Frits (in clubbroek) contempleerde participatie aan de zomermode door zijn pantalon te voorzien van horizontale scheuren. De eerste zat al op de knie. Hij was er nog niet uit, en de directe hulp van Marcel met een scalpel werd vriendelijk afgeslagen.

IMG_8595

Petra was druk bezig met haar Schotten voor AWI. Waarom ze dan ook 2 warbands in hetzelfde doosje stopt heb ik nooit helemaal begrepen. Iets met als ik verf over heb dan smeer ik die leeg op een ander project.

IMG_8590

Tot volgende week met de Algemene Vergadering om 1600 uur!

Comments are closed.