Speldag 2 juli: 40k No-mans land, 30kV Overspanning, 20/20 Vision in 10mm Nam en 0 Mummies in Londen.

Omdat ik dienst had en een spel runde waren we bijtijds in Delft. De zaal leek betrekkelijk leeg, maar aan de rand van de vakantie groeide het aantal aanwezigen tot 30+ in de loop van de dag.

IMG_7582

De hele dag door werd er in verschillende speler permutaties Warhammer 40K gespeeld.

IMG_7583

Een Orc dorp naast een Space Marine VTOL Pad en een Imperial Guard Bierbrouwerij lieten zien dat dit stuk planeet al verscheidene malen van eigenaar was gewisseld.

IMG_9051

Uiteraard zijn de voertuigen uitgerust met verwisselbare wapenkoepels. Wel wat gefriemel soms.

IMG_7611

Natuurlijk werd er geboardgamed. De klassieker Ticket To Ride USA, waarin je treinlijnen door de USA aanlegt en probeert de grote steden te verbinden. Voor vrijwel elk continent of land is een uitbreidingsdoos verkrijgbaar (inclusief Nederland!).

IMG_8992

Daarna stapten ze over op Hoogspanning, waarin energieproductie en transport centraal staat. Ook voor dit spel is vrijwel elk land als kaart te koop.

IMG_9048

Dick en Derk hadden een gast. Patrick (van Pat’s Lasercuttings) kwam om een 10mm Vietnam te proberen met TooFatLardies Charlie don’t Surf regels (en om appeltaart te eten).

IMG_9065

Het is een skirmish spel, en de platoon lists lenen zich goed voor het basen van 2-tallen of een zwaar wapen team op een base.

IMG_9067

En natuurlijk is in 10mm ook een heleboel scenery beschikbaar.

IMG_9071

Het zijn wel scenario’s voor mensen die houden van het sluipen door het struikgewas op zoek naar de Vietcong.

IMG_9073

Al voor tienen was ik begonnen met het gereed stellen van een In Her Majesty’s Name tafel voor 4 spelers.

IMG_7584

Nadat in het vorige scenario de Ashketon broers de Farao hadden gevonden en in rokende onderbroek de kelders hadden verlaten, besloten ze hun leger te gaan uitbreiden met een lading verse mummies. In deel drie van het verhaal bevinden we ons in de kelders onder een overheids pakhuis, waar het British Museum discrete lading kan laten afleveren door een schip op de Thames en de niet bestaande opium export naar China zou kunnen worden gedaan, indien die had bestaan. Op foto achtereenvolgens het pakhuis, de gewelven onder het pakhuis en de dekplannen van het schip op de Thames.

IMG_8995

Terwijl Hans weer in de rol kroop van Kapitein van de Guards, in dienst van de Paranormal Branch van MI6, besloten Cees en Gerard (plus een Farao) hun leger mummies zo te gaan uitbreiden dat zij Londen konden onderwerpen. Dat vergde nog wat gepuzzel op de legerlijsten.

IMG_8998

De vierde en nieuwe speler was Petra met de Red Dragon Tong. Deze warband kwam de niet bestaande opium in de niet bestaande opiumdeal inladen in de niet bestaande slow-opium-boat to China.

IMG_9003

Uiteraard geleid door een Chinese dame met een merkwaardige smaak in huisdieren.

IMG_9008

Hans was er klaar voor, Gerard vroeg zich af of Cees er klaar voor was.

IMG_9016

Cees was overal klaar mee en Petra nam een chocoladebroodje. Ik had zomaar een voorgevoel dat de plannen anders zouden kunnen uitpakken dan de bedoeling.

IMG_9018

Aangezien de spelers voor hun beginposities hadden gedobbeld, bevonden de Chinezen zich vlak bij de laad/los kade van het schip en ontdekte de eerste lading niet bestaande opium op de kade. Mijnheer Yeti werd even afgeleid door een vat brandewijn, maar snel tot orde geroepen door de Bazin.

IMG_7580

Cees vond al snel een mummy sarcofaag met inhoud en een ander cultisten team vond een potje met ingewanden. Het oproepen van de eerste mummy kon beginnen.

IMG_9029

Gerard had inmiddels ook een manke mummy opgeroepen en besloot te gaan verkennen met zijn demon. De demon blunderde tegen een kist met levende have. Hij besloot met behulp van Dragon Breath de kippen te transformeren in verse kippenboutjes. Dit lukte wonderwel en de Demon was een paar beurten met zijn aandacht bij zijn fast food. Ongezond. De sniper van Hans kwam af op de geur van gebraden kip en schoot met een enkel schot het beest tussen de ogen (de Demon, niet de kip). Daarna gingen ze in het handgemeen met Gerard zijn Egyptische prinsessen.

IMG_7606

Cees werd helaas stevig afgeleid door het doorzoeken van kisten. Kruit, putdeksels, Japanse wapenrustingen, kogels, en opium brachten hem op een idee toen hij de scheepskanonnen tegenkwam.

IMG_7593

Ondertussen had Hans kisten met opium, Afghaanse speren, paraplu’s, brandewijn en buskruit gevonden, voor hij tegen een sarcofaag aan blunderde. Hij besloot op militaire wijze in te grijpen, en nadat hij de sarcofaag had geopend en een vat buskruit dichterbij had gerold, gooide hij de open sarcofaag vol. Het in brand steken van een sarcofaag met buskruit door middel van een vlammenwerper ging volgens het boekje: een mummy minder!  Helaas stak hij ook het vat buskruit in de hens, dat hij was vergeten weg te rollen. De explosie die hieruit volgde ging gelukkig vooral naar boven en blies de vloer uit het pakhuis en stak het gebouw in de fik. Een eerzaam langslopende bobby sloeg ijlings alarm.

IMG_9034

Inmiddels waren door geweerschoten, explosies, door demonen gebraden kippen en het dreunende gezang van de mummy procedure, alle aanwezigen genoegzaam ingelicht over de aanwezigheid van andere partijen in de kelder. Zeker nadat Hans erin slaagde twee soldaten en twee stenen Gargoyle’s door de vloer te laten zakken en te laten verdwijnen in de Thames.

IMG_7586

De Chinezen gingen onverstoorbaar door met het inladen van de niet bestaande opium: zolang de andere partijen met elkaar bezig waren, hadden zij alleen last van de Yeti die ernstig werd afgeleid door de geur van brandewijn en gebraden kip, en een kist op het hoofd van een Chinees liet vallen.

IMG_9038

Cees had zijn eerste mummy tot leven gewekt. Helaas eentje met een hernia en een klompvoet want hij moest nog duidelijk wennen aan zijn nieuwe status als onlevende. Inmiddels had Cees grootse plannen met de aanwezige artillerie. There is no such thing as Overkill! Don’t bring a knife to a gunfight, but a cannon!

IMG_9041

De teams kwamen elkaar nu ook fysiek tegen en iedereen zocht zij favoriete hand to hand wapens op in het regelboek.

IMG_9057

De Chinezen hadden de makkelijke kisten gevonden en ingeladen. Ze besloten zich te mengen in het gevecht op zoek naar de rest.

IMG_9077

Toen ze van het schip afliepen blunderden ze in de armen van Ashketon 2, die aan de ene kant door zijn nauwe gang een prima verdedigende positie had tegen een roedel Chinezen, maar aan de andere kant ook geen hulptroepen kon laten passeren.

IMG_9079

Ashketon 1 inspecteerde zijn artillerie batterij in wording. Hij liet zich door een enthousiaste cultist uitleggen dat het 6 ponders waren, en dat dat betekende dat er 6 pond kruit in moest.

IMG_9084

Alhoewel de optie om kanonnen af te vuren op de grote vechtpartij verderop hem kon bekoren en hij bewondering kon opbrengen voor het out of the box denken van zijn minion, besloot hij wijselijk om een hoekje te gaan staan voordat de barrage plaatsvond.

IMG_9087

Met een daverende knal ontplofte het kanon en de kanonniers. Het gevecht verderop stopte momentaan, en de deelnemers zagen een grote stofwolk waaruit een kanonskogel voorbij rolde over de vloer. Ze lieten zich verder niet afleiden: de soldaten maakten korte metten van de twee Egyptische prinsessen van Gerard. Ashketon 2 en de Dragon Lady waren heftig in gevecht.

IMG_9089

De Farao besloot buitenom te lopen over het schip en liep in een groepje run of the mill Chinezen met pistool en mes. Een eitje! Helaas schoten de Tong leden zo raak dat de pluck de Farao in de schoenen zonk en hij overleed aan dek van het schip.

IMG_9093

In dezelfde beurt velde een ander detachement van de soldaten Ashketon 1, nadat zij met een goed geplaatste handgranaat eerst zijn mummy escort hadden gesloopt. Hans voelde een golf van energie door de kelders trekken.

IMG_9096

Ashketon 2 sprong op en omarmde de energiegolf. Hij was als laatste van de bloedlijn Farao in plaats van de Farao. King of the Heap!, Top Dog!, Number One! Een beetje afgeleid door het moment van z’n ultieme triomf sneuvelde hij een ronde laten in gevecht met de Dragon Lady die zich behalve drie hulpjes ook magische vergiftigde Dragon Claws had aangemeten.  Sic Gloria Transit!

IMG_9097

De Mop-up operatie tegen de overblijfselen van Cees zijn warband verliepen met behulp van een paar handgranaten voorspoedig. Nadat alle mummy’s waren opgeruimd, ging Hans zijn Kapitein zich melden voor promotie. De niet bestaande Chinezen voeren op het niet bestaande schip met de niet bestaande lading het verhaal uit en de brandweer had zijn handen vol aan het blussen van het inmiddels in lichterlaaie staande pakhuis. Cees had goede herinneringen aan zijn artillerie.

IMG_9101

Jasper zat aan de rand van de 40K tafel te knutselen. Veel nieuw tin binnen wat gebouwd en gebashed moest worden voor zijn bijzondere project.

IMG_9076

Jasper is al een tijdje bezig met 15mm SciFi WW2. Dat betekent het voortzetten van WW2 met alien technologie zoals looptanks. Voor de liefhebbers een beetje Dust en GearKrieg achtig. Z’n collectie groeid gestaag. Hij kan er ook Flames of War mee spelen!

IMG_9109

Tot volgende week!

Comments are closed.