Speldag 16 juli: Tank en Anti-Tank, Modern en Klassiek, Jong en Oud, Klein en Groot, Statler en Waldorf

Midden in de vakantie vielen er twee patronen op. Het weer was een mix van zon en buien, wat leidde tot een wat benauwde zaal, en de samenstelling van de bezoekers veranderde. Er kwamen minder mensen maar ook leden die in  vakantietijd juist wel tijd hadden om te spelen. De zaal wordt ook steeds meer een leeshoek/huiskamer :). Hedenmiddag onder andere een beschouwing over de wereld en een schildercursus.

IMG_9311

Het was sowieso een dag van uitersten. (1) Peter H en Hans gingen naar WO2.

IMG_9278

Hans had Amerikaanse infanterie ingepakt. Zonder tanks. Zonder anti tank wapens en met na veel zoeken nog 1 bazooka. Met Anti Aircraft.

IMG_9280

Op de druk bebouwde tafel had Peter H zijn Duitsers meegenomen.

IMG_9282

Met pantserwagen en met tank. En zonder vliegtuigen. Een beetje Take a Knife to a gunfight idee.

IMG_9285

Uiteraard had ook hij infanterie bij zich.

IMG_9287

Hans z’n tactisch plan was het negeren van de tank(s) en het vechten tegen de vijandelijke infanterie. Hij keek wel wat zorgelijk. En naar bleek terecht.

(2) Aan de tafel daarachter doken Dick en Jos 1500 jaar terug in de tijd. Ze speelden de volgende slag in hun campagne met Dux Britaniarum van TooFatLardies. De Saksen tegen de Anglo Romeinen. Nadat Dick z’n troepen van hun stuk waren gebracht door de onheuse opmerkingen van de troepen van Jos, wist Jos ze achtereenvolgens te verslaan en met de buit te gaan strijken.

IMG_9284

Hun voertuigen hadden geen PK’s maar OK’s. En de pantsering viel ook tegen. De aanvalskracht moet je echter niet onderschatten: een boze os loopt zo over je heen als je een Dark Age Warrior bent met speer en schild.

IMG_9290

(3) Op bordgame gebied een kleine classic: Roborally. Een spel waarin je met je kleine robotje een wrede fabriek moet overleven door je acties te programmeren. Blijft leuk en is geschikt voor de jongere spelers. Doe er een speler bij die moeite heeft met links en rechts en hilariteit is verzekerd. In dit geval klein en knus op 1 bord.

IMG_7665

En daarnaast de Zombicide Black Plague multislag. 9 borden met  9 spelers is tot dusver een record.

IMG_9303

De spelers moesten verzamelen in de toren in het centrum, na de objectives in de huizen te hebben opgehaald.

IMG_9300

Het strakke plan veel enigszins in duigen  toen de muren werden doorbroken door de Abominotaur en de zombies niet zoals gepland de lange route volgden, maar rechtstreeks bij de party aankwamen.

IMG_7668

Gezien het stijgende volume uit die hoek (een van de spelers was zelfs schor na het spel) mag worden gesteld dat Zombicide Black Plague ook geschikt is voor grotere scenario’s.

IMG_9304

Statler en Waldorf waren weer present. En werden geinterviewd voor het Woord van Boven Bianca Style.

IMG_7670

Hans maakte trapjes voor een 1:87 huisje. Trapjes (niet ladders) schijnen bijna niet verkrijgbaar te zijn. Iemand een tip voor een fabrikant?

IMG_9297

Ik schilderde braaf verder aan mijn een na laatste eenheid voor AWI op 28 augustus. The British Legion Infantry, die verscheidene malen zijn zoekgemaakt door hun baas Banastre Tarleton, die meer ophad met cavalerie.

IMG_9261

Tot volgende week!

1 Comments.