Speldag 30 juli: Rob op het slechte pad, Jur denkt na, Gerard grijnst, Jasper schuurt en Peter zaait gras.

Volgens de kalender was het zomer, maar dreigende regenwolken trokken zich samen, en het was zo benauwd dat na drie stappen het zweet tappelings langs m’n rug liep.
In de zaal was het volle bak met de introductie van een nieuw spel: The Chicago Way. Patrick had de spullen meegenomen en demonstreerde vandaag Michel, Cees en Rob.

IMG_9417

In het scenario proberen de gangsters te ontsnappen aan een inval van de FBI en de politie, waarbij er natuurlijk ook corrupte agenten kunnen voorkomen. Het speelveld was een rustieke buitenwijk in Suburbia. Zoals te zien op de foto, kun je ook in de huizen spelen, dus bij beurt 1 gingen meteen de daken eraf.

IMG_7739

Ron had zich voorgenomen de Big Bad Mobster te zijn, en leefde zich volledig in in zijn wereld van moord, afpersing, snelle mannen, nog snellere auto’s en de snelste vrouwen.

IMG_7751

Hij beschikte over een bende met specialisten voor elke klus. Bovendien een equal opportunity crime syndicate want ook dames kunnen hier prima carriere maken.

IMG_9421

De sjalen, regenjassen en Borsalino’s werden afgekleed met sigaar, pistool en tommy gun.

IMG_9422

Al snel ontwikkelde zich een furball waarbij iedereen op iedereen schoot en scheurende auto’s met piepende manden tot stilstand kwamen tegen de brandweerpalen van deze kennelijk gegoede buurt met riolering.

IMG_9419_edited-1

Na twee beurten bleek het aansturen van schietende, rijdende, vluchtende gangsters en het in de gaten houden van al dan niet corrupte agenten best ingewikkeld voor onze crime-boss in spee. Hioj sloeg zich er door heen met zijn gebruikelijke plan voor noodgevallen: vroem roepen en 6 beurten heel goed gooien.

IMG_7750

Het spel bleef nagelbijtend tot de laatste beurt en de appeltaart daarna smaakte prima! Volgens mij wordt dit wel een blijvertje als ik de commentaren van de spelers hoor. Aanbevolen!

IMG_9424

Eldritch Ed had in de ochtend uitleg gegeven over Fire & Sword en trok in de middag Arkham Horror van de plank. We hebben nogal wat uitbreidingen. Vandaar dat de stapel kaartjes enigszins omvangrijk begint te worden.

IMG_7745

Vanmiddag besloten de spelers voor het plannen en uitvoeren als strategie, in plaats van aaaah roepen en met je ogen dicht in een gate stappen.

IMG_7759

het werkte wel Tsathoggua, hieronder in conversatie met zijn volgende maaltijd, werd op het nippertje verslagen.

tsathoggua-spawn

De Frostgravers waren al vroeg op pad in force.

IMG_9410

Omdat we twee permanente tafels hebben is aanschuiven voor een potje makkelijk.

IMG_9405

Hans en Gerard waren de eersten. Even los van hun onenigheid onderling en het vinden van kisten met loot zoals hierboven, kwamen ze ook nog andere denizens of the frost tegen.

IMG_7736

Hans maakte kennis met een tweekoppige ijsworm. Een duo ijsje zogezegd. Hij roeide hem uit.

IMG_9406

En Gerard had een uitgebreide uiteenzetting met een beeld over het wel of niet meenemen van de vaatjes perziklikeur.

IMG_9408

We hebben sinds kort trouwens ook lage muurtjes waarmee je begraafplaatsen of lage ruines kunt maken.

IMG_9402

De volgende pot van Jur en Wink was al in voorbereiding. Beide puzzelden op hun spells.

IMG_9430

Dick en Peter H deden tweede wereldoorlog in 15mm met I Ain’t been shot Mum.

IMG_7741

Met name het ontdekken van de troepen onder de blinds bleek niet mee te vallen.

IMG_7755

In de middag gingen Dick en Arthur in de herkansing.

IMG_9414

Nu met support van halftracks.

IMG_9426

En aangevoerd door een foute pet met Kubelwagen.

IMG_9428

Er werd druk geklust aan 15mm Konflikt 1947. Jasper is van plan legers met walkers en geavanceerde voertuigen te bouwen voor Amerikanen. De regelset komt binnenkort uit bij Warlord.

IMG_7735

Ik pakte m’n schepje, m’n harkje en m’n pokon en de figuren uit voor een mega plant en gras sessie.

IMG_7732

En hield me bezig met het grassen van de bases voor de slag bij Camden op 28 augustus.

IMG_9437

Petra is bezig met haar laatste eenheid. De rest moet nog gras en vlaggen. De figuren hebben toch veel meer tijd gekost dan gedacht. Er zitten wel heel veel details op 🙂

IMG_9442

Tussendoor nog even een gerefurbishde warband gegrast. Deze figuren heb ik 20 jaar geleden een keer gemaakt voor Mordheim. Ze zijn nu bijgewerkt en geschikt voor En-Garde.

IMG_9446

Tot volgende week!

Comments are closed.