Speldag 6 augustus: Zeis door de rangen, Kukri’s door de eenheid, Cattle prods door het roedel, Stokbroden door Oostenrijk en Gras.

Aangezien ik dienst had, waren we vroeg in Delft waar de zaal snel volliep met leden die voor de zomerhitte begon, zich terugtrokken in de schaduw. Een verontruste ex-voorzitter kwam zowaar in vakantietenu (met familie) een paar uur langs. Leuke kids!

IMG_9460

Jos zeulde Scythe mee naar binnen. Een kickstarter spel over een losjes op Oost Europa gebaseerde fantasywereld met zwaarden en mechs in hetzelfde leger.

IMG_7787

Voor de achtergrond een verbazingwekkend kapitalistisch doel: het verzamelen van zoveel mogelijk geld. Is ook wel nodig van de volgende twee uitbreidingen staan al aangekondigd.

IMG_7789

Een beetje een kruising tussen Catan, Risk en Civilization. Het bord hier is de grote versie. Voor klein behuisden is ook een kleinere versie verkrijgbaar. Op de kaart in het midden ligt de fabriek. Daar kun je goodies halen als Mechs (ik neem aan op stoom, gezien de stijl van het spel.).

IMG_9543

Het dashboard voor elke speler (hier Russische dame met tijger), biedt ruimte om met de ruim voorradige meeples de status van je rijk weer te geven. Behoudens de standaard regels heeft elke fractie specifieke eigenschappen, die in voorkomend geval de algemene regels overrulen. Een soort codexen zeg maar.

IMG_7769

Dat gaf aanleiding tot enige verhitte discussies tussen sommige spelers.

IMG_9539

Maar het spel trok in ieder geval ruim bekijks van loslopende leden. Het oordeel staat nog open. De spelregels zijn tamelijk ingewikkeld en een tweede partijtje lijkt wel handig voordat het oordeel wordt geveld.

IMG_9548

Zoals gebruikelijk bij meer Kickstarters is er ook een art-book beschikbaar van het spel en de achtergronden. Mooi spul, maar het draagt ook fors bij aan de 7.5 kilo die je moet meezeulen voor deze doos.

IMG_7780

Hans en Cees gingen met Bolt Action naar de Pacific.

IMG_9470

Cees had een mix van Britten, Gurka’s en een als Tetrarch vermonde Matilda.

IMG_9518

Hans bracht zijn close-combat Japanners in het spel onder begeleiding van een tank.

IMG_9513

Door zijn assault troepen buitenom te sturen, timede hij de aankomst perfect.

IMG_9514

Cees was net gestopt voor een kopje thee, achter de dekking van wat huizen.

IMG_9519

De thee ceremonie werd ruw onderbroken door de Japanse aanval, en alhoewel de Ghurka’s van zich lieten horen, werd het Britse imperium weer een stukje kleiner.

IMG_9521

Als aanwinst bij Frostgrave hebben we sinds kort ook een volwassen draak, die zich thuis schijnt te voelen in de ruines van de stad. Hij heet Joachim.

IMG_7793

Wink en Onno gingen “Into the Breeding Pits”. In deze uitbreiding van Frostgrave ga je ondergronds en komt allerlei gekweekt ongerief tegen.

IMG_9526

In dit geval Rat-Ogre’s en diverse wolven types.

IMG_9528

Jan, Dick en Mirjam gingen Sharpe’s Practice 2.0 proberen met gloednieuw geschilderde Napoleontische legers uit de Italiaanse Campagne.

IMG_7798

Dick liet z’n Fransen voor het eerst uit. Natuurlijk inclusief wijnwagens en voorraden Frans stokbrood.

IMG_9475

In Sharpe’s Practice heb je kleinere eenheden van tussen de 8 en 12 figuren elk. De Franse Grenadiers oogstten ruime bewondering van enkele plaatselijke boerendames.

IMG_9482

Skirmishers vechten apart. Met behulp van movement trays en Skirmish trays prima te bouwen.

IMG_9484

Met voldoende flexibiliteit voor de toekomst.

IMG_9487

Uiteraard kwam de gegoede burgerij ook even kijken naar het spektakel. De emoties hingen tussen verbazing en ontzag.

IMG_9500

Na de laatste stafbesprekingen op hoog niveau kon de slag beginnen.

IMG_9473

Ook Jan had zijn Oostenrijkers inmiddels opgesteld. Oogverblindend in hun witte uniformen.

IMG_9507

In de middag werd het erg gezellig rond de knutseltafel. De appeltaart was helaas al op.

IMG_7805

Hans zat de legerlijsten voor “For Reign and Ruin” bij te werken aangezien Peter R de volgende week zijn zijn skeletten en zombies gaat inzetten tegen Farid z’n Dark Elves.

IMG_7804

Ik ging verder met Amerikaans gras. Gezien het feit dat ten tijde van de AWI Amerika nog niet echt in cultuur was gebracht, heb ik gekozen voor wat uitbundiger begroeiing op de bases.

IMG_7782

Mos, onkruid en gras. Maar dat ik meer dan twee volle dagen aan het planten zou zijn, dat had ik niet verwacht.

IMG_9465

Maar goed, we naderen de eindstreep. Zal blij zijn als ze af zijn. (Moet ik eigenlijk komend jaar nog wel de Amerikanen schilderen. Op dezelfde type bases.)

IMG_9468

Tot volgende week! (Kom je helpen verhuizen op 20 augustus)?

Comments are closed.