Speldag 13 augustus: Olympische Trol zoek, Elfen in Blik, Pre Columbiaanse Archeologie in Moeras en Super Scale Skirmish

Voor 0930 waren er al leden in de zaal, maar die verdwenen ook daarna om te gaan helpen bij een deel van de verhuizing van Dick. Die is overgestapt naar 24/7 begeleiding.

IMG_9583

Hans verzamelde een groep enthousiastelingen voor een pot “For Reign and Ruin” , zijn eigen fantasy regelset.

IMG_9649

Peter R nam zijn undead leger mee en hij speelde samen met een onverwachte gast.

IMG_9610

Die heel Old Skool trollen, Goblins en Knights had meegenomen.

IMG_9618

Matthijs natuurlijk. Mijnheer Old Skool himself.

IMG_9612

Zijn eenheid trollen mist er nog 1 om een Olympische ringen eenheid te schilderen. heeft er iemand nog een voor hem liggen?

IMG_9619

De elven van Hans kwamen vandaag niet helemaal aan spelen toe. Hij begint al een fraaie verzameling 15mm op te bouwen. De meeste zijn de oude Demonworld figuren, die nu op nieuw op de markt zijn gebracht door Ral Partha.

IMG_9646

Ik maakte me op voor het eerste hoofdstuk in een nieuw “In Her Majesty’s Name” verhaal. Het vorige verhaal waarin world domination door mummies net werd voorkomen, was kennelijk een succes. Er traden oorspronkelijk 4 warbands aan, maar op het laatste moment kreeg ik nog twee extra spelers.

IMG_9562

Op de internationale kunstmarkten zijn voorwerpen opgedoken van onschatbare waarde. Bovendien hebben diverse geheime diensten vastgesteld dat ze wel eens van een onbekend imperium kunnen stammen en bijzondere krachten zouden kunnen bevatten. Tussen de schatten bevinden zich Spaanse dubloenen, Madagaskische goudstukken, Tempeliers bekers, Indiaanse idols en Mongoolse offerkelken. Een bron is een in de zoute moerassen van New Orleans gezonken piratenschip.
De neven Curr (Hans en Cees) besluiten er achteraan te gaan. De ene laat zich door een luchtschip droppen in de delta, de tweede land in de haven en komt over land. Ze kunnen, hoewel ze familie zijn elkaar niet luchten of zien.
Dragon Lady Petra nam de slow boat from China en arriveerde in een illegale haven in de delta.

IMG_7809

De Engelsen Gerard en Louis stuurden twee militaire eenheden, een eenheid infanterie uit India en een eenheid grenadiers uit Londen. Ze arriveerden per militaire transportschip een lange mars. Tot slot ging dit alles de Fransen in New Orleans niet ongemerkt voorbij: Monsieur Patrick mobiliseerde ijlings een team van de Napoleontische secret service in een roeiboot, die al een aantal generaties in Amerika was achtergebleven.

De teams troffen elkaar in de bayou.

IMG_7807

Het landschap bestond uit eilandjes, die in meer of mindere mate met elkaar waren verbonden. Het door het moeras lopen kon ook, maar trok de aandacht van de indigenous wildlife met een lage worp op een D10. Patrick liet in de eerste 3 beurten 4 keer zien hoe je een 1 op een D10 gooit.

13978335_1054411284666950_951167652_o

Nadat de Dragon Lady een aantal chinezen had gelanceerd met fly spells, ontkwam zij ook niet aan het smerig maken van haar Japon.

IMG_9575

Gerard en Louis hadden elkaar als Engelsen in den vreemde gevonden, en namen Lord Cees Curr flink te grazen.

IMG_7817

Daarbij niet gering geholpen door de TsjoekTsjoek formatie die deze laatste gebruikte om progressie te maken met droge voeten.

IMG_9590

Patrick vond inmiddels een rare lege hut, een gans voor onderweg een een kist met een crucifix en een giftige slang. Hij slaagde erin door een veerdienst op te zetten met Hans zijn warband om 3 engelsen te laten opeten door de wildlife. Zelf had hij een arc rifle bij zich waar de reuzewormen slecht tegen bleken te kunnen.

IMG_7825

Ik probeerde nog uit te leggen dat je ook nog andere dingen kunt doen dan schieten, maar dat had marginaal effect. temeer daar door een aantal freak weather rolls de mist was opgetrokken en de zon stond te branden op de Bayou.

IMG_7829

Behoudens bij de chinezen die besloten over te gaan op close combat.

IMG_7822

De Chinezen, Fransen en Lord Hans Curr convergeerden op een eiland in het midden, waar zich een belangrijke kluis bleek te bevinden.

IMG_9571

Alhoewel de hut bewaakt bleek door een woeste hond, werd die al snel omgekocht met een vette gans.

13951043_1054411288000283_789979836_o

In het gebouw bevonden zich 4 kisten die een mix van kostbaarheden en perkament bleken te bevatten. De kostbaarheden werden verdeeld en het perkament verdween onopgemerkt in de mouwen van een kimono.

IMG_9599

Ondertussen had de Yeti een uiteenzetting met de hond over een stuk gans. De hond gaf niet toe en trok zich terug in het inmiddels door een ongelukkig burst machinegeweer vuur geruineerde tehuis.

14002573_1054411278000284_162420954_o

Aan de andere kant ontstond een levendig vuurgevecht, waarbij de Engelse soldaten het niet bijzonder leken te vinden dat er een grote machine met brandstof in het moeras stond.

IMG_9588

Gerard slaagde erin de machine te starten en het waterpeil in dit gedeelte van het moeras begon te zakken. Nog even en de teams zouden door de modder kunnen lopen zonder gevaar om opgegeten te worden.

De grenadiers legden dodelijk vuur op Lord Curr en bewogen richting wrak. Ze werden opgehouden toen Kapitein Louis in een beurt zowel zijn commandant, zijn plaatsvervangend commandant en zijn sergeant liet opeten door langszwemmend wildlife. 6 keer 1 of 2 op een D10 is een prestatie in een beurt!

IMG_9601

Ondertussen sneakte Cees naar het wrak. Z’n team was practisch uitgeroeid, maar Lord Curr liet zich niet weerhouden en vond een stapel papieren en een kostbaar stuk.

IMG_9603

De overgebleven piraat was inmiddels vakkundig onthoofd door een headshot. Zijn brandende fakkel viel in het ruim met vaten buskruit, doch werd door Lord Hans Curr op het nippertjes opgevangen. terwijl buiten het gevecht doorging plunderde hij de tussen het buskruit verborgen schatten.

IMG_9608

Nadat Hans een stalen schatkist probeerde open te schieten met een olifantsgeweer, terwijl hij in een ruim vol met tonnen buskruit stond, brak er enigszins brand uit in het wrak. Gelukkig was het kruit nat en konden de troepen zich terug trekken op veilige afstand.

13942456_1054411271333618_1874085445_n

De teams hebben inmiddels voldoende aanwijzingen om te weten dat het volgende hoofdstuk zich afspeelt in een haven in Colombia. Daar zullen ze ongetwijfeld gaan proberen transport te regelen naar het binnenland. Wordt vervolgd op 8 oktober!

Lex kwam de eerste figuren laten zien die hij had geschilderd voor skirmish.

IMG_9628

Nou nog terrein erbij maken. De figuren zijn van resin.

IMG_9631

Volgende week verhuizen we van zaal 2B naar zaal A! Ervaring leert dat er ‘s-middags gespeeld kan worden als we allemaal even helpen vanaf 0900 uur.

Comments are closed.