Speldag 1 oktober: The Truth is Out There, Airborne Fury, Black Plague, Cheerleaders Work en een Kranig Verhaal.

Ik loop nu al een aantal jaren door de bouwput Delft op weg naar de zaal. Dat geeft ampele gelegenheid voor het fotograferen van grote machines, en dat vind ik stiekem wel leuk.

img_0494

Toch vraag je je wel eens af wat er allemaal gebeurt onder de grond en waarom? Waarom duurt alles te lang, waarom veel te duur? Wie doen dat allemaal? Voor wat? En dan plotseling trekt de mist even op en krijg je een glimp van het echte scenario. Want wie dit allemaal doet, dat werd mij volstrekt helder zaterdag. Zie je onderstaande foto? Een op het oog normale foto van een deel van de bouwput.

img_0369

Maar kijk eens goed. Welk embleem is pontificaal zichtbaar voor de goede verstaander? “The Truth is Out There.” zei een bekende overheidsfunctionaris. “Je gaat het pas zien als je het door hebt” zei een andere bekende Nederlander. Maar dit had ik toch niet verwacht!. Ik heb het maar meteen gepubliceerd, voor het geval dat me iets overkomt. Jullie hebben het recht om dit te weten. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

img_0368_edited-1umbrella

In de zaal was het al vroeg gezellig druk. Waarbij de consumptie van appeltaart synchroon liep met de spanning in het scenario. In ieder geval zijn we van nagels bijten naar appeltaart knagen overgestapt.

img_0481

Peter en Hans wijdden Lex in in Bolt Action. Hans schildert sneller dan ik kan fotograferen.

img_8354

Dit keert had hij Amerikanen bij zich met grof geschut.

img_0401

En nog groffer geschut (sinds die keer dat hij 1 bazooka had tegen een StuG en een Pz4)

img_0403

En zowaar een sectie US Airborne! Ze kijken nog wat onwennig alle kanten op.

img_0404

Dit alles ondersteund door hippies met een 0.50 caliber HMG.

img_0409

Vanuit de Duitse kant zag Lex vooral bosjes en groen (niet van de appeltaart).

img_0431

Lex is nog druk aan het plakken en schilderen. Dus met WIP Germans en enkele geleende troepen zette hij de aanval in. Helaas back to the painting table. Volgende keer anders spelen met  duurdere troepen. (Bolt Action 2.0)

img_0432

In het centrum van de zaal brak de Black Plague uit.

img_0414

Voor het spel begint ontstaat een situatie die onmiddellijk aan “Brains!, Brains!” doet denken. Deze feeding frenzy heeft alles te maken met het kiezen van het juiste figuur om mee te spelen. Je ziet hier drie scholen van uitzoeken. Huib denkt na over zijn spelplan, Jos minmaxt de kaartjes en kiest dan en de rest grabbelt het meest stoere figuur uit de bak.

img_0391

De bak die overigens gestaag uitbreid. Niet alleen komen er extra figuren in de handel voor Zombicide Black Plague, maar ook voor figuren uit B-Sieged zijn er conversie kaarten voor gebruik in BP.

img_0397

Al snel liep het bord vol met zombies. De toren in het midden was het uiteindelijke einddoel, maar eerst moesten er objectives worden bezocht in huizen erom heen.

img_0427

Dankzij Michel die geheel toevallig een extra hand Necromancer kaarten in het spel had gegooid, stonden al snel de gangen en kamers vol met zombies en struinden de diverse Abominations de straten af.

img_0439

Heel triest ook dat een van hen een klauw naar binnen kan steken en een karakter naar buiten kan sleuren.

img_8369

Een duidelijke stressor die leidt tot appeltaart consumptie bij de betrokkene.

img_0429

De zombies organiseerden zich in een aantal patrouilles geleid door een Cultist in een puntmuts.

img_8383

Met het verlies van een karakter en veel magie wisten de spelers uiteindelijk de toren te bereiken. Het scenario duurde de hele dag.

img_8389

Na afloop ging Peter even bijkomen bij Hans die hem vertelde over zijn andere hobby: vissen. helaas was de vangst wat tegen gevallen.

img_0461

Jaap ging verder met het ontwikkelen van zijn regelset voor de bevrijdingscampagne.

img_0448

Dit keer kwam de strijd in de buurt van de hoofdstad, een zo te zien ex-hollandse kolonie.

img_0444

Marcel kwam wat nieuwe figuren laten zien in onze galerie. We staan elke keer weer versteld van zijn creativiteit.

img_0454

De serie blobby’s is uitgebreid naar de 17e eeuw. Hij had al Witchfinder general blobby’s en daar kunnen deze bij gebruikt worden (inclusief de vampier).

img_0373

Maar los daarvan is hij bezig met Musketier blobby’s voor de En Garde regels van Osprey.

img_0376

En hij breidt zijn ACW legers gestaag uit.

img_0381

Hij sculpt ook “normale” figuren. Deze ACW figuren kunnen de vergelijking met in de winkel verkrijgbare figuren prima doorstaan.

img_0387

Indien je belangstelling hebt kun je met mij contact opnemen.

img_0390

Frits deed wat Frits doet, binnenkomen met een exotisch ijsje, dat opeten, babbeltje maken, boekje lezen en dan naar de kroeg. Onze eigen Lounge Tijger!

img_8382

Matthijs is verslingerd geraakt aan fantasy slagen met de For Reign or Ruin regelset van Hans Goosen. Hij kwam vrolijk binnen stampen, terwijl Farid zich al had opgewerkt tot een bloeddorst niveau waar Matthijs niet aan kan tippen.

img_0447

Terwijl de troepen het veld op renden, bleek dat hij iets anders achter de hand had.

img_0466

Dit is de eerste keer in mijn wargame leven dat ik een wargamer met Cheerleaders tegen ben gekomen. En het werkte gezien het citaat uit Matthijs zijn eigen post:

  1. Vanmiddag bij Murphy:
  2. Woohooo! Mijn orcjes hebben hun eerste semi-serieuze veldslag gewonnen…
  3. Met wat pech (omtrekkende beweging werd totaal niet begrepen door mijn wolfrijders, mijn strijdwagens werden totaal onder de voet gelopen) en wat meer geluk (de orcs met speren waren net op tijd uitgevochten met de darkelfjes in het achterveld om de orc-fanaten met hun slingerende goedendag-wapens bij te staan en we bleven op een kritiek moment met zijn allen braaf doorvechten in plaats van hard wegrennen) heb ik tegen de kwalitatief veel betere darkelfs een krappe (maar klinkende!) overwinning geboekt.
  4. Har, har, harrrr!

Dames, de appeltaart is meer dan verdient jullie hebben het verschil gemaakt!

img_0473

Killteam is een kleinere uitvoering van Warhammer 40K. Maar als je het voor een spiegel speelt is het best nog wel groot. Verdict: die zien we vaker.

img_8355

Ik schilderde door voor volgende week (In Her Majesty’s Name).

img_8352

Trouwe lezertjes herinneren zich deze kraan nog wel. Algemeen commentaar van een aantal leden: mooi maar wel erg houterig.

img_0226

Dat heb ik vandaag maar eens even veranderd. En ja, best wel een beetje tevreden.

img_8387

Deze kan zo de haven van Rio Oro in. Je weet wel, dat havenstadje dat bekend staat om zijn goud export en z’n koekjes (RiOreos).

img_0487

Tussen de bedrijven door heb ik ook twee zwembaden voor in mijn Amerikaanse Buitenwijk in de tegels gezet. (Sarissa).

img_0489

Dat trok ook enige belangstelling. “Je schildert wat?”

img_8375

Tot volgende week!

Comments are closed.