Spelmiddag 29 december: Koffie, Kaatsen met Dark Elves en Knutselen wint op Punten.

De spelmiddag van 29 december was een experiment op initieel verzoek van Matthijs, die een veldslag wilde spelen in de vakantie. Aangezien ik toch ging schilderen besloot ik de zaal een middag open te gooien. Om 12 uur traden Petra en ik aan en was het lekker warm met de rug tegen de verwarming en stil. Om 12.30 kwam Matthijs binnenzetten voor een 4 speler fantasy extravaganza. Zijn cunning plan was het laten meedoen van zijn dochter aan de kant van de vijand.

img_2478

Dus de Dark Elves (Farid en Roos) tegen Undead (Peter R.) en Orcs/Gobbo’s (Matthijs). De psychologische oorlogvoering ging in volle gang. Hier de Gesynchroniseerde Intimidatie tegen de Casuele Negeren Drill. Beide partijen gaven geen millimeter toe.

img_2488

Peter R. zit midden in een zware uitbreiding van zijn leger met chariots, spinnen en skirmishers. Je kent dat wel. 15mm fantasy, doe toch mee. Kleine figuren, kleine slagen, je hebt maar een klein legertje nodig. En dan kom je binnen zetten met een halve kuub en heb je nog twee kilo ongeschilderd tin thuis liggen.

img_2491

Farid vecht al jaren met Dark Elves die hij door slinkse machinaties door andere leden weet te laten schilderen. Dit complot heeft geleid tot een flink leger van kwalitatief goede troepen.

img_2492

Op de linkerflank Roos, wiens brigade in de gaten werd gehouden door een officier in de lucht.

img_2496

En natuurlijk Farid’s Pride and Joy: de Very Heavy, Heavy, Not So Heavy, Medium Cavalry (afhankelijk van wie je spreekt).

img_2497

Zoals eerder gezegd: Matthijs is meer Old Skool. Ram erop en als dat niet werkt: Ram er harder op. Een soort kaatsenballen voor gevorderden. Voor trollen is alles op het battlefield biologisch afbreekbaar, als je maar voldoende kracht zet. Vanmiddag was het gebruikelijke effect dat hij Defeat snatched out of the Jaws of Victory. Door zijn strategisch geplaatste dochter ging Team Matthijs toch mooi met de overwinning naar huis.

img_2499

Petra was al vroeg begonnen aan haar Blobby kerststal voor 2017.

img_2482

Al snel schoven twee WO2 knutselaars aan.

img_2481

Aangezien er inmiddels ook druk werd gebept door binnenvallende leden met een koffieverslaving, was de knutseltafel zelfs vol. Roger schoof naar een tweede tafel.

img_2501

Hij was bezig met zijn verzameling Duitse voertuigen voor WO2 (Flames of War). Als graphic designer maakt hij de Duitse kruizen zelf. Hij print ze op dun papier, snijdt ze uit en plakt ze op de modellen. Daar zijn mijn vingers te dik voor!

img_2486

Ik zat weer “In My Spot” achter de pilaar, met de rug tegen de verwarming. Dibs!

Verdict:  Uiteindelijk hadden we 13 mensen binnen waarvan er 4 speelden, 3 kwamen koffiedrinken en er 6 kwamen modelbouwen. We zijn tenslotte ook een vereniging die militaire modelbouw promoot :). Ik denk het vakantiemiddag experiment geslaagd te noemen is.

Voor wat betreft mijzelve: ik kwam er weer even in met mijn tussenprojectje en ging naadloos over in de demo figuren.

img_9179

Deze foto was bij de start van de middag om 1200 uur.

img_2479

En deze om 17.15. Ik schoot dus lekker op met m’n Vertically Challenged Bearded Germans, en begon aan de cultisten voor Poldercon.

img_2504

Tot volgende week! (Maar zonder ons, want traditie wil dat wij ons op oudejaarsdag thuis barricaderen met schilderwerk en eten). Dus ik hoop dat iemand anders wat foto’s maakt. De zaal is zaterdag open tot 1700 uur. Een Goede Jaarwisseling!

Comments are closed.