Speldag 14 januari: Cees Cuddled Aliens, Mama is Boos, Peter heeft kluiven, Matthijs telt terug en Hans melkt door.

Met enige vertraging door een kettingbotsing op de A12 (gelukkig niet actief betrokken) arriveerde ik met een zware kist in Delft voor het sluitstuk van onze In Her Majesty’s Name campagne.

Even recapitulerend: De teams van Patrick (Pruisen), Petra (China), Lowie (Engelse leger op geheime missie), Gerard (Engelse Leger), Hans (Engelse particulier) en Cees (inmiddels generieke vijand) zijn op zoek naar de bron van oude kunst en buitenaardse technologie die in de afgelopen twee jaar heeft geleid tot een groot aantal opmerkelijke voorwerpen in verschillende veilingen in de onderwereld. Het spoor begon in de Bayou bij New Orleans en ging via Rio Oreo (een Colombiaanse havenstad) en Castello Loco (een ruinestad met een twist) naar de Colombiaanse bergen. Inmiddels was er al wat alien technologie gevonden, gevochten met robots maar had ook de goudkoorts bijgedragen tot het huren, stelen, lenen respectievelijk opblazen van onderzeeboten, zeppelins, ironclads, tanks en een groot gedeelte van het onderweg betreden vastgoed. De uitgedunde teams kwamen aan op een sneeuw hoogvlakte met in een dalletje een merkwaardig ingesneeuwde basis.

IMG_2591

Buiten de basis stonden twee grote beelden van aliens die later bevroren echte aliens bleken te zijn. De verwarming van de basis blies op volle toeren onder het toeziend oog van twee techbots.

IMG_2598

Maar hier en daar wezen de plassen groene goo en de kristallen erop dat er toch wel lekkages aan het systeem waren ontstaan.

IMG_2600

Zulks tot ongerief van de nog op de basis aanwezige kinderen die zonder bevroren papa en mama al een paar eeuwen niets anders te doen hadden dan het rondzwemmen in de verwarmde gracht en het nuttigen van “Happy Alien” kindervoedsel. Ze snakten naar een knuffel, een aai over de bol en een hapje en waren bijzonder blij met knuffelbare bio subjecten. De techrobots begrijpen het concept van knuffelen niet zo.

IMG_9209

De teams overigens ook niet bleek. Na de initiele schok rond de wezens met tentakels werden een aantal leden van de warbands innig en destructief verbonden met aanhalige kleuters en begon de rest hun vuurwapens te gebruiken.

IMG_9210

Natuurlijk konden ze niet afblijven van de knoppen van de verwarming en al snel begonnen er ondooide plekken te ontstaan.

IMG_2608

Die hadden twee gevolgen: het ontdooien van Mamma en Pappa Alien, die zich ernstig boos maakten over het beschieten van hun kroost met olifantsgeweren en het overbelast raken van de powerplant, zeker toen in de schotenwisseling met de bewakingsrobots, verscheidene leidingen werden opgeblazen en opslagtanks openbarstten.

IMG_2612

Ondertussen hadden de teams een groot deel van de huisvesting doorzocht en zich bezig gehouden met het ontvreemden van bestek, borden, babyvoeding (leidde de kleine aliens goed af) en gereedschap. Patrick’s Pruisen braken heel stilletjes twee stukken crystal af en gebruikte hun vlammenwerper op de rest. Toen ze erachter kwamen dat de goudopbrengst uit de mijnen van Castello Loco werd gebruikt als isolatie van de basis, begonnen ze zonder gene het behang van de kinderkamers te strippen. Cees verzette zich met de aliens tot het uiterste en knuffelde erop los, en Hans begon zich af te vragen of Papa en Mama het strippen van de kinderkamer een goed idee zouden vinden. Ondertussen waren die ontdooid.

IMG_9214

Papa en Mama aliens floten de kleintjes en verdwenen in een tweede verdieping container. Tegelijk ontplofte de powerplant, ging het alarm en verscheen er een rode stip in het centrum van de basis.

IMG_9231

De Pruisen en de Chinezen gooiden het op een akkoordje en zette het op een lopen, door een in de wand van de basis geschoten gat. het sjouwen van 2 keer 36 kilogram behang viel niet mee, maar een Yeti en zombies klagen niet.

IMG_2633

Lowie zijn soldaten schuilden in een andere container waar ze eerst een hoeveelheid machinerie uit hadden gegooid.

IMG_9233

De teams keken enigszins gehypnotiseerd naar het centrum van de basis waar alle groene ontdooide stukken weer bevroren waren en de rode stip steeds groter werd. Cees deed verwoede pogingen om met 4D10 geen een te gooien, maar de startmotoren van de escapepod bleken bevroren. In de laatst mogelijke beurt wist Papa Alien te ontsnappen van de basis. Pfoei!

IMG_9228

Een beurt daarna raakte de eerste schokgolf van het Orbital Bombardment de basis. Gerard zijn soldaten zetten het op een lopen en nadat Lowie de eerste schokgolf uit orbit had meegemaakt met zijn warband in de container besloot ook hij zigzaggend de basis te verlaten. Hij overleefde met een figuur.

IMG_9239

Uiteindelijk wisten de Pruisen thuis te komen met goud, alien metaal voor de vliegtuigindustrie, en twee power crystals wat ongetwijfeld heeft geleid tot betere onderzeeboten. De Chinezen kwamen thuis met goud en twee alien lasergeweren, die ze in grote oplage zijn gaan bouwen als kinderspeelgoed. De Engelsen kwamen thuis met een alien helm met sensoren en ontwikkelden radar, terwijl het kindervoedsel voor een deel verdween in het geheime gedeelte van het Britse museum, en gedeeltelijk in de handen van de oom van de neef van de luitenant. Die verdiende een fortuin aan het produceren van bijzonder voedzame noodrantsoenen voor het Britse leger. Bovendien ontwikkelde hij Spam.
De Engelse ondernemer Lord Curr bracht zoveel goud mee, dat hij eindelijk zijn wens in vervulling kan laten gaan: een eigen Ironclad, voor een volgende missie. Cees bracht rapport uit aan zijn Alien baas, die werkte voor het kolonisatieministerie. Papa Alien twijfelde tussen het advies Aarde: onbewoonbaar en Aarde: Uitroeien, maar hij koos hij voor het laatste, want Mama was Boos. Het is niet bekend wat de doorlooptijd van een adviesrapport aan het ministerie is. Hiermee is deze campagne aan zijn einde gekomen. Alle spelers bedankt!

Er werd natuurlijk ook weer Flames of War gespeeld. Inmiddels is er een wapenwedloop aan de gang.

IMG_2616

En opdat de partijen relatief kort duren worden er meerdere op een dag gespeeld.

IMG_2668

Hetgeen een afwisseling in legers op tafel geeft. Hier de Engelsen van Sander.

IMG_2670

Peter probeerde Hans te overtuigen van een regelverandering ten gunste van zijn Undead army in Reign and Ruin.

IMG_9220

Na het raadplegen van de legerlijstcommissie, werd besloten dat levende wolven in een ondood leger met skeletten, inderdaad een risico opleveren dat de wolven dijbeenderen van skeletten gaan begraven als kluif. Back to the drawing board!

IMG_2614

We doen ook aan militaire modelbouw. Dit was een model van een groentetuin in schaal 1 op 6. Of Frits z’n lunch. Whatever.

IMG_2595

Lex heeft de smaak te pakken van regels schrijven.

IMG_2621

Hij is nu begonnen aan de Kronieken van Lex. Een legerlijst voor oudheid.

IMG_2623

Met alle goodies van die periode, inclusief strijdwagens, olifanten etc. En niet meer dan een dubbelzijdig A4 met heel veel dobbelstenen.

IMG_2626

Binnenkort gaan we proefspelen met de eerste versie.

IMG_2671

Net binnengekomen van Tinywargames de mat voor Chicago Way. In maart gaan we een campagne spelen. Zeer aanbevolen en op Poldercon te zien.

IMG_2634

Lowie was begonnen met soldaten voor The men who would be Kings. Tribal Camelry.

IMG_2657

Bij het wargamen gaat het niet alleen om de regels en de kennis daarvan. ook het beinvloeden van je tegenstanders hoort daarbij, maar zulke momenten zijn moeilijk te ‘pakken”. In dit snapshot zien we de concentratie van Dick waarmee hij Mirjam op afstand beinvloed. Of zij kijkt hem hard aan en het doet zeer. De tafel lijkt te breed om te schoppen. Anyway er is duidelijk sprake van communicatie.

IMG_9242

Een en ander gebeurde tijdens het beproeven van de Poldercon demo.

IMG_2652

In een typisch Nederlands landschap zo te zien.

IMG_2654

Matthijs zette zijn RPG campagne door. Sinds zijn vijftigste verjaardag lijkt hij er alleen maar jonger op te worden. Zouden de jaren terug tellen?

IMG_9241

Gewapend met de plattegrond van het keizerlijke lusthof (en met de nodige versnaperingen), begaven de helden zich naar een keizerlijke verjaardag. Het verhaal staat zoals altijd in de comments.

IMG_2643

De spelers hadden er zin in!

IMG_9249

In mijn afwezigheid werd de knutseltafel ook ingevuld.

IMG_9247

Rogier bouwde meer tanks. Desgevraagd waarom vertelde hij dat meer tanks goed zijn. Weinig tegen in te brengen.

IMG_2660

Hij bouwt ze per peloton.

IMG_2663

Hans melkte door. Met zijn Anton Pieck huisjes in 15mm. leuke hobby: glas in lood ruitjes in 15mm schilderen.

IMG_2665

Tot volgende week!

 

1 Comments.

 1. Matthijs zijn verhaal: Vanmiddag bij Murphies:
  Des Keizers Verjaardag
  Bij de afsluiting van het vorige verslag stond: ”De keizer van Selac-Nes viert zijn 12.500e verjaardag en de helden zijn uitgenodigd.”
  Dat bleek toch iets anders te lopen. Hier de berichtgeving van de afgelopen dagen:
  -o–o–o–o–o–o–o–o–o–o–o–o–o–o–o–o–o–o–o–o-
  Geachte (jouw karakternaam),
  Starlight Valorod, beschermvrouwe van Uthendor, gravin van Stazah Kahn, Verkozen van Endor heeft het genoegen u uit te nodigen voor
  het dejeuner dansant ter gelegenheid van de 12.500e verjaardag van
  Zijne Keizerlijke Allerhoogstheid Adrian Astoria, heerser van Selac Nes, graaf van Uthendor, ereburger van (in willekeurige volgorde) Gothondir, Arancaras, Kallarahn, Greyfell, Gnodrin, Oshira, Lonn-Sul, Macatoga, Xian-Hao, Onod Ninloth, Gandarl, Lora-Il-Galad, Himmelbrücke en Bechla.
  Het feest is in de Keizelijke Balzaal in Syth-M’Ta, the City of Lights, hoofdstad van Selac Nes.
  Start van de tijd 11:00.
  Ontvangst 11:13, Dejeuner 13:13 tot 15:13, Receptie 16:13 tot 18:13. De tijd stopt om 20:13.
  De tijden zijn in Gandarl Standaard Tijd.
  Teleport locatie: -19.954.22, 05.563.43, maximale afwijking 50 meter.
  Tijdens het feest gelden de eeuwigdurende Unseelie Akkoord regels en het algemeen geldend recht van hoffelijke gastvrijheid volgens het verdrag van Bechla van 1273.
  Voor duels zijn aparte cirkels en gelden de standaard woord en weerwoord artikelen van het Second Dark Elvish Empire wetboek versie 2.9.3.
  Wij wensen iedereen een geweldig feest.
  Cadeaus zijn optioneel.
  Eventuele vragen kunt u richten aan gravin Starlight Valorod bij elke ambassade van Stazah Kahn.
  Verstuurd op geschept papier met bladmithril letters.
  -o–o–o–o–o–o–o–o–o–o–o–o–o–o–o–o–o–o–o–o-
  Helden,
  Jullie worden allemaal door Starlight Valorod vriendelijk doch dringend gevraagd om naar een chique hotel in Himmelbrücke te komen voor een belangrijke mededeling.
  Het hotel staat bekend om de discrete vergaderkamers die niet begluurd kunnen worden.
  Als jullie compleet zijn dan houdt ze het kort. Jullie uitnodigingen voor het feest van de Alar keizer worden bij deze officieel -maar mondeling- ingetrokken.
  Ze geeft hierbij geen verklaring maar zegt wel dat jullie heel zuinig moeten zijn op wat jullie al via de post hebben ontvangen. Verder zegt ze dat na haar vertrek er mogelijk nog iemand deze ruimte betreed en dat die misschien ook wat relevants te zeggen heeft.
  Na ongeveer vijf minuten komt Vitellina-Tristis Vespa binnen. ( Bleke huid, blond haar, rood-oranje haar als het koud is, licht gouden ogen. Pezig, lang, lijkt altijd te deinen in een bries die niemand anders voelt.) Ze draagt chique kleding maar daar zit wel licht pantser onder. En ze draag een katana/wakizashi combo, in archaïsch gestijlde schede-configuratie.
  Ze stelt zich (wat assertief) voor en geeft aan dat ze werkt voor de keizer. Ze praat snel en zakelijk, met vele handgebaren.
  Ze heeft gemerkt dat er veel gedoe is rond de tijdstop. Daar wil ze een eind aan maken. In overleg met Adrian heeft ze besloten dat er iets uit de Imperial Vault gehaald moet worden waarmee dat bereikt kan worden. Nadat ze het hier over eens waren besloot hij om zijn verjaarsfeest in de keizerlijke balzaal te houden die gelegen is boven een deel van de vault. Zodoende kan onopvallend de tijd in de vault gestart worden.
  Omdat de stabiliteit van het keizerrijk gebaseerd is op het vertrouwen in keizerlijke uitspraken en beloften kan het object niet “via de voordeur” de kluis verlaten.
  Vitellina heeft ervoor gezorgd dat ze is uitgenodigd en dat haar uitnodiging daarna is ingetrokken zodat ze wel op de gastenlijst staat maar niet gebonden is aan de regels van de gastvrijheid en gasten. Het leek haar en de keizer een goed idee om niet alleen te gaan dus hebben ze er op het laatste moment voor gezorgd dat jullie in dezelfde situatie zijn; wel een uitnodiging maar niet gebonden.
  Het is niet de bedoeling dat de keizer in verlegenheid gebracht wordt dus deze kraak moet zo onopvallend mogelijk gezet worden met “plausible deniability” voor de keizer.
  Het beoogde object ligt in een aparte kluis waar zich meer (buitengewoon) waardevolle magische zaken bevinden. Zij die meegaan mogen daar een bescheiden greep uit doen.
  Dit is een klassiek “Your mission, should you choose to accept it”-moment…
  Kortom: gaan jullie mee met Vitellina?
  Zo ja, dan geeft ze meer details, zo nee, dan herinneren jullie je vooral een gezellig diner maar niet veel meer.
  -o–o–o–o–o–o–o–o–o–o–o–o–o–o–o–o–o–o–o–o-
  [de helden zeiden “ja”]
  Vitellina-Tristis Vespa gaat verder:
  De kluis waar mijn doel ligt is de kluis waar de Taken factie ongeveer 12.500 jaar geleden wat zaken hebben opgeborgen. In de jaren daarna hebben hun volgelingen nog wat extra objecten in de kluis geplaatst en vermoedelijk ook wel wat zaken uit gehaald.
  Volgens mijn bronnen ligt het object dat ik zoek er nog steeds. Bovendien liggen er nog minstens tien andere interessante objecten.
  Mijn enige doel is het object dat kan helpen de pogingen tot het starten van de tijd te beëindigen. Ik weet nog niet zeker hoe het er uitziet maar als ik er ben zal ik het herkennen.
  Mochten jullie willen helpen voor “de goede zaak” dan is dat heel welkom maar als jullie een soort betaling zouden waarderen dan zijn jullie vrij om ook iets mee te nemen.
  Overigens lijkt het mij onverstandig om de hele kluis te legen (vanwege de impact op het zesde zintuig van een enkele theoretisch nog actieve eigenaar) maar een paar objecten is waarschijnlijk geen probleem.
  Vanwege de Time Stop is de normale ingang van de Imperial Vault niet toegankelijk (die is toch te goed beveiligd) en een groot deel van de alarminstallatie zal niet werken.
  Onze toegang is via het -voor gasten toegankelijk- zee aquarium dat onder de glazen vloer van de balzaal ligt. Daar kunnen we (op de juiste plaats) etherisch door de vloer en dan komen we in de gang van de Imperial Vault. Vermoedelijk is er iets van beveiliging in de gang. Vanuit de gang kunnen we de kluisdeur openen. Die zal wel een goed slot hebben maar dat kunnen we waarschijnlijk zonder al teveel problemen openen.
  In die gang zijn nog andere kluizen. Ik heb begrepen dat we daar ook een poging op mogen wagen maar daar heb ik niet zo’n trek in.
  Zorg er voor dat je feestkleding voldoende bewegingvrijheid heeft, neem het juiste gereedschap mee en heb iets bij je voor een eventuele guardian die uitgeschakeld moet.
  -o–o–o–o–o–o–o–o–o–o–o–o–o–o–o–o–o–o–o–o-
  Zaterdag 14 januari
  Op de dag van het feest zorgen de helden er voor dat ze er uitzien als gasten van een keizerlijk feest. Ze teleporteren naar de veilige plaats buiten het kasteel en wandelen gelijk met vele andere gasten naar binnen. Ze herkennen vele beroemdheden en worden zelf ook zo nu en dan herkend. Van hoog geplaatste Faerie (Winter Court een lange dame, elfachtig, in een ontzettend beschaafde mooie jurk met daarbij een drie meter lange hellebaard die gek genoeg perfect bij de jurk past, Summer Court een buitengewoon grote beer met een gewei en een twaalftal kleine feeën als lijfwacht), vertegenwoordiging uit elke grote staat, avatars (belichaaming van goden) van Kanaa (zonnegod) en drie “kwade” goden die vroeger supervampieren waren (Amartharë, Ghostmind en Loremaster) en in een rustige hoek staat de keizer te praten met een dame. De dame draagt een zeer beschaafd wit pantalon met jacquet combi en ziet er tegelijkertijd onopvallend en belangrijk uit. Het lijkt er op dat ze iets vraagt aan de keizer en dat hij weigert. Op dat moment wordt haar kleding asgrauw en lijkt het wel alsof de zaal ietsje killer wordt.
  Ook zien ze de officiële vertegenwoordiging van de oude Taken (supervampieren en de eigenaren van de kluis die de helden komen bestelen), Trevor Topaz, een Alar met fabelachtige geesteskrachten. Hij is vergezeld van vijf lijfwachten, een oplettende held ziet dat deze allemaal de rang van generaal hebben. Budo (Maarten, halfling onsterfelijke, fijnmechanicus en geestesmagiër) ziet dat de heer Topaz de gedachten leest van iedereen die in zijn buurt komt en weet nog net op tijd Raphaël (Chris-Jan, dark elf, verdacht snel en taai, legendarisch duelist) buiten bereik van het lezen te houden.
  De band stopt met spelen en er start een fanfare. Vitellina (vandaag gekleed in sprookjesachtig mooie haute couture – rode loper – jurk met een subtiele zwaardenbroche, parelmoeren armbanden en vooral veel zichtbare huid) en de helden besluiten dat dit het beste moment is om onopvallend het aquarium in te duiken en verdwijnen langzaam op de achtergrond van de feestvierders. Ze duiken het water in en zwemmen naar een donkere hoek van het aquarium, worden etherisch, bestuderen de bodem, spreken een tactiek af en zullen dan op volgorde door de grond zakken.
  Farin (Farid, tijd-demoon, tovenaar) gaat als eerste en zal proberen de verwachte tegenstanders direct stil in de tijd zetten. Hij laat zich zakken, vergist zich in de richting, verkijkt zich op de werking van de zwaartekracht als je etherisch bent en eindigt met zijn neus naar de hoek in de gang tussen de kluisdeuren. Hij hoort zware geluiden achter zich en terwijl hij zich omdraait voelt hij zijn vijanden op magische wijze verdubbelen. Raphaël en Thibaud (Ed, elfachtig / geestesdraak, shaolin krijger en elementen-verwever) komen op dat moment gecontroleerd uit het plafond vallen en zien twee zwart metalen golems waar twee energie wezens uit stappen.
  De zwart metalen gaan op Raphaël af (en vice versa) terwijl Thibaud zich op de energiewezens stort. Farin probeert alle vier de tegenstanders stil in de tijd te zetten. Één van de energiewezens staat stil, de ander vertraagd en de golems gaan ongetroffen in gevecht met Raphaël. Budo en Calliopeia (Peter, halfling, skelet, doodsmagiër) komen ook in de gang. Budo ziet één van de golems een soort alarm-naald afschieten en onderschept die met een bol van kracht. Calliopeia ziet energiefiguren lopen en probeert diens kracht op te zuigen maar dat lukt niet. Thibaud raakt met zijn familiewapen (staf-zwaard, speciaal tegen geesten en niet-stoffelijke wezens) een energiewezen en het wapen zuigt daar wat energie uit, Calliopeia grijpt dat beginnetje en trekt in één keer het hele magische construct leeg. Vitellina gaat naar Raphaël om hem te helpen maar dat blijkt niet nodig. De duelist danst met verblindend snelle moves tussen de golems door, verlamd de één z’n armen en doorboort de nek van de ander. Hij blaast ruwe chaosmagie door het bijbehorende hoofd en die golem stopt met bewegen. Farin neemt met zijn kennis van golems de controle van de ander over en opeens is het gevecht over.
  Terwijl Farin de geheugen- en besturingsmodule uit de golem verwijderd maakt Vitellina de kluis van de Taken open. Er zit een vertragingsmechanisme in het slot maar dat wordt door Farin versneld. De kleine triggers naar dodelijke naalden zijn ondertussen door Calliopeia onschadelijk gemaakt.
  In de kluis staat een aantal grote magische objecten (zoals een altaar met vampier en doodsmagie of een enorme platte kist met een diepe energie uitstraling) en een kast met wat kleinere spullen. Handschoenen, een kleine ketel, een dolk, een mithril hangmat, een gelakt kistje met vijf laatjes, een helm met diamanten vizier, een armband en grijze kleding. Terwijl Vitellina kijkt welk van deze objecten degene is waar ze voor gekomen is, en de helden onderzoeken of er voor hen iets interessants tussen zit, trekt er opeens een siddering door de aarde. Alsof er iemand op een enorme gong van magie heeft geslagen. De helden beschouwen dit als een signaal om snel een einde aan het onderzoeken te maken en weer terug naar boven te gaan. Vitellina besluit dat een rood gelakte handschoen met lange nagels met haar meegaat en elke held kiest ook een object. Ze gaan naar boven.
  Terwijl ze zich in het aquarium weer presentabel maken trekt er weer een siddering door de aarde. Hij lijkt sterker dan de vorige.
  Ze komen aan in de balzaal en iedereen kijkt naar buiten, waar de duelcirkels liggen. Farin loopt al langzaam weg, hij wil hier niets meer mee te maken hebben. De anderen gaan kijken.
  Buiten zien ze twee volledig uitgebrande cirkels. De dame in het asgrauw heeft nu volledig zwarte kleding aan. Ze is buitengewoon kwaad maar ondanks dat houdt ze orde. Één gast heeft zich met de duels willen bemoeien en die ligt in ijsdoorns gevangen aan haar voeten. (Thibaud herkent in haar Koningin Mab, heerseres van de Winter Faerie, zij die de regels van gastvrijheid bekrachtigd.)
  Op dat moment loopt één van de demonen bodyguards van de Taken Avatars naar de avatar van de zonnegod. “Mijn naam is X’Handruk mi-Farakh, u heeft mijn vader aangerand, bereid u voor om te sterven”. [ten tijde van de schepping van deze wereld was Kanaa een halfgod van de vruchtbaarheid, in die tijd was hij beduidend minder braaf dan nu, het relaas is beschreven in het beroemde –doch verboden- boek “Kanaa in de Perentuin”, afstammelingen van zijn slachtoffers hebben een terechte claim op een duel] Kanaa en de demoon gaan een cirkel in. Kanaa zuigt een enorme hoeveelheid energie in zich (er trekt een siddering door de wereld, de tijdstop op het eiland begint te kraken, dit gaat zeker niet nóg zes keer goed) en een kwart seconde nadat het gevecht start is de cirkel volkomen uitgebrand en stapt Kanaa er uit. De volgende demoon bodyguard maakt zich klaar.
  Op dat moment vraagt Starlight aan de helden of ze het goed vinden dat bekend wordt dat zij geen gasten zijn. Na een knik van Thibaud en Raphaël schreeuwt zij boven het rumoer uit dat die demonische bodyguards helemaal geen gasten zijn. De helden chargeren de demonen. Koningin Mab kijkt naar ze en hun harten staan stil. Starlight doet een snelle telepathie naar haar, Mab glimlacht kil en verspreid haar aandacht weer, de vijf harten koppen weer.
  In een kort maar hevig gevecht worden de demonen uitgeschakeld. Heel even probeert Farin nog een demoon de richting van een gast op te duwen (dat had sociaal en fysiek volkomen zelfmoord geweest) maar gelukkig grijpt Calliopeia in door heel opzichtig de gast te beschermen en de demoon te doden.
  Opluchting alom, en voordat de gasten lastige vragen kunnen stellen worden de helden vriendelijk doch dringend door Starlight naar de teleportatieplaats begeleid. Tijdens hun aftocht tonen de helden respect naar voor hen relevante goden en staatslieden. Bij de teleportatieplaats aangekomen verwijdert de gastvrouw de spionage magie van de helden (door nieuwsgierige gasten op hen geplaatst) en ook Vitellina zorgt er voor dat ze niet zo makkelijk magisch gevolgd kunnen worden.
  De helden vertrekken allemaal naar hun eigen veilige havens alwaar ze hun nieuwe aanwinsten bestuderen.
  Al met al een geslaagd feest, de keizer kan netjes ontkennen dat hij ergens iets van wist, de tijdstop is nog heel, de helden zijn positief opgevallen en een wapen tegen de Taken goden is in bezit van wat we voor het gemak maar “de good guys” zullen noemen.
  Wel interessant waarom Donna Ruella, de vertegenwoordiger van de Winter Court, een gesprek met Thibaud wil.
  En zou Vitellina nog hulp nodig hebben bij het gebruiken van het gehaalde object?
  En wat gaan de helden met hun nieuwe speelgoed doen…?