Speldag 28 januari: Ackbar au Bain Marie, Sorcier Flambe, Char Glace, Ed Au Tartare

Waarin Matthijs een Admiraal sloopt, Sander er alle vertrouwen in heeft, Kees minzaam knikt en Ed een tartaartje bewerkt.

Onze galeriehouder Ed zat al vroeg bezoekers af te wachten in onze historische sectie. (eigenlijk onze enige sectie.)

Soms zie je mensen groeien in hun karakter. Maar dan blijft de vraag: zien we hier nu Grand Moff Thijs, Captain Thijs Needa of Darth Thijs? Ik gok op de eerste.

In ieder geval was hij duidelijk aan de Law and Order kant van het Star Wars Universum in Star Wars Armada.

Admiraal Frits Ackbar moest het met de dood bekopen. Overreden door twee Star Destroyers en gekookt in z’n tin can.  Double Tap als het ware.

Aan de andere kant wist de rebel fleet te ontsnappen, maar dat regelt zich nog wel. Het Imperium speelt altijd eerst op de man en dan op de bal.

Flames of War ging deze week zowel naar Noord Afrika als naar Europa.

Alhoewel Brumbaer en Panther volgens mij voor Noord Afrika Alternatieve Feiten zijn.

In Europa ging dat wat meer langs de conventionele afloop van WW2.

Sander en Jasper betraden de besneeuwde wereld van Konflikt 47 in 15mm.

Terwijl Sander de Koek(l) en Zopie(r) beveiligde met conventionele wapens, had Jasper ingezet op nieuwe technologie.

Sander had er alle vertrouwen in.

Ook toen Jasper zijn Amerikaanse looptanks inzette.

Er komt nog een hoop moderne en alien technologie aan zo te zien.

Petra had de volgende aflevering van Jacht op de krijgskas. Alhoewel ik soms het idee krijg dat in de great scheme of things, the Grand Challenge wat is ondergesneeuwd.

Vandaag bezochten de party leden een houthakkerskamp en een wizard’s tower.

Daar werden zij aangevallen door demonen die de onschuldige vorm van Hobbits hadden aangenomen.

Peter sloop, Cees jatte alles wat los en vast zat, Marcel wisselde wijze woorden en Gerard en Michel sloegen luitjes op hun hoofd.

De bewoners van het dichtbij liggende dwergendorp dachten er zo het hunne van.

Evenals deze sympathieke meneer, die principiele bezwaren had tegen het omhakken van zijn bos.

Genoeg ruimte voor ruime hoeveelheden wapengekletter, afgewisseld met puzzels, het vullen van de kleine kas en het zoeken naar sporen.

Uiteindelijk werd de wizard geflambeerd en hebben ze de toren maar platgebrand. Ik ben benieuwd wanneer ze een prijs op hun hoofd krijgen.

De panda vond dat een zorgelijke ontwikkeling. meester Panda sliep en at slecht een was heel wat afgevallen.

Met nog 2 weken te gaan voor Poldercon, gaan een aantal dingen goed en een aantal niet. De twee zendingen meubels liggen dik in de vertraging, maar de figuren en de herberg liggen op track.

De paniek is gepland voor komende vrijdag. Onvermijdelijk voor Just in Time logistics.

Maar de laatste figuren gaan morgen in de lak.

Terwijl de Voorzitter minzaam knikkend, zichtbaar van zijn bekertje koffie genoot, kwam Sander wat spullen laten zien van Onno.

Onno is bezig auto’s te bouwen voor een Mad-Max/Gaslands/Road Wars derivaat. En eerlijk is eerlijk ze zagen er gelikt uit.  Ook heel fraai getint glas en glas schilderen op auto’s valt niet mee weet ik uit ervaring.

Eldritch” Ed heeft een probleem. Na het winnen van de Fire And Sword competitie in Engeland en zijn deelname aan de Europese toernooi in Polen binnenkort, plus het schilderen van de kozakken figuren en het runnen van een Fire & Sword demo op Poldercon, heeft hij duidelijk een nieuwe nickname nodig. Voorlopig kwamen we niet verder dan “Eldritch” Ed “The Cossack“, of “Au Tartare” maar voor de slechte verstaander klinkt dat eerder als een kookrubriek op BBC dan als een wargamer.

Uiteraard was hij bezig met Tartaren Kozakken voor Poldercon. Fraaie figuren van “Fire and Sword“. Zoals ik al eerder zei, de paniek van zijn Just in Time logistics is gepland voor komende woensdag.

De “Grand Old Man” van de schildertafel kwam ook even binnenvallen voor zijn wekelijkse portie appeltaart. Meteen een goede character studie voor je 28mm Wizard.

Tot volgende week!

Comments are closed.