Speldag 4 februari: Brullende trucks, Krijsende vliegtuigen, Razende halftracks en Rommelende Tanks.

Waarin Mad Lex meedoet aan een nieuwe rage, Petra uitgaat met Rookie pilots en de Poldercon paniek toeslaat.

Ik had dienst en me verslapen. Een soort lokale versie van “Hier zet men koffie en over de Zaan.” gelukkig zijn mede bestuursleden altijd ver voor tienen op de club, dus niemand had gemerkt dat ik pas om 10.15 binnenkwam.

Mad Lex was bezig met een regelset voor arena wedstrijden met verbouwde auto’s.

Volgens mij zijn Sander, Onno en hij bezig met post apocalyptische Mad Max derivaten. Uiteraard verschillende regels, want zo gaat dat bij Murphy’s :)

En hoewel Onno lijkt voor te lopen met de bouw van “Carwars” auto’s (zie foto van vorige week), heeft Lex ongetwijfeld de lead in de bouw van trucks. Geen idee wat de regels gaan inhouden, maar hij vermaakte zich hevig met het pletten van deelnemers met zijn trucks.

Afwachtend de ontwikkelingen heb ik maar vast wat hulptroepen gedoneerd aan de club.

Aangezien het bordspeldag was, werd er een nieuw spel van Michel uitgeprobeerd.

In “Aeons End” vechten spelers door het verzamelen van prachtkaarten en krachtjuwelen (dan wel krachtkaarten en prachtjuwelen) om end-baddies mee te verslaan.

Je hebt een ieder geval een flinke oppervlakte nodig. Verdict: onbeslist. Moeilijke regels.

Hans showde de winterduitsers die hij had geschilderd voor Peter H. Fraai zoals altijd.

En Farid liet zien hoe hij troepen had laten schilderen bij Fernando Enterprises.  Hij was er erg content mee. Binnenkort gaat hij er Fire and Sword mee spelen.

Petra, Cees en een Engelse bezoeker schoven als geallieerden aan tegen Hans en Peter H. voor een potjes Bolt Action 2.0.

Peter had zijn Puma mee om uit te laten, en had de Armoured Car en een 75mm AT gun meegenomen in de verwachting dat zijn tegenstanders Sherman Tanks zouden hebben.

Maar aangezien Petra in een Bar een genoeglijke avond had doorgebracht met twee Air-Force punks, had ze slechts infanterie, bazooka’s en een telefoon bij zich.

Het Duitse AT kanon werd daarmee prime target.

Terwijl de slag zich ontrolde belde Petra met haar twee nieuwe vrienden.

Peter “Napoleon” Haitink belde vergeefs de Luftwaffe en de twee airstrikes kwamen binnen: “Tally Ho!”

Terwijl de troepen doken, bleken de piloten beide rookies te zijn en bliezen ze met hun bommen voornamelijk geallieerden op. Onze Engelse gast designeerde ze als American Luftwaffe.

Toen daarna Cees zijn luitenant werd doodgeschoten door Hans, en de sergeant per vergissing zijn eigen Engelse eenheid opblies met een geallieerde artillerie strike, was het spel afgelopen.

De Amerikaanse Medic had zijn geld meer dan opgebracht en redde 3 levens.

En alhoewel het een Duitse overwinning was, waren Duitse discussies niet van de lucht. Alhoewel de lichaamstaal van deze foto mij eerder doet denken aan Laurel en Hardy: “That’s another fine mess, you’ve gotten me into!

Farid was intussen bezig met het opstellen van Starwars Armada.

Bij Murphy’s wordt uiteraard ook X-Wing gespeeld, maar Starwars Armada, wordt speltechnisch en tactisch de betere van de twee gevonden.

Bernd en Louis kwamen een potje Frostgrave spelen op onze altijd gereed staande tafel.

Ik moest even aan de Spanish Inquisition denken bij de outfits.

Ze zijn flink aan het oefenen, want in maart begint er weer een Frostgrave club campagne. Georganiseerd door Sander en Onno. Wie het eerste bij level 30 is. Binnenkort komen de campagne regels en de aanmelding voorbij. De vorig 2 campagnes waren een groot succes.

In ieder geval waren deze spelers lekker bezig en dat gaf meteen een stimulans om verder te schilderen.

En aangezien we onlangs ook weer de oude Mordheim gebouwen van stal hebben getrokken kunnen we goed kiezen tussen stadswijken, kathedralen en buitenwijken.

Flames of War was uiteraard weer present.

Sander liet zijn Hanomag’s uit in de Ardennen.

Zo te zien gaan de Panzer IV’s eerst.

Op de tafel daarnaast ook twee nieuwe leden met FOW. Dit keer in de zomer in Rusland.

De infanterie was nog in aanbouw, maar dat groeit vanzelf. Spelen doet schilderen!

Infinity is het “Even snel aan het einde van de middag met consumptie” spel aan het worden. Een leuke afsluiting van een dagje shoppen.

Ik moet me altijd inhouden om niet alle opschriften van de gebouwen te gaan lezen.

Ik ging verder met het cultiveren van de Poldercon paniek. De figuren zijn gelakt en gegrast. Het goede nieuws is dat de meubels onder weg zijn. Het slechte nieuws dat ze maandag komen. Ik heb dus nog 5 avonden om alle meubels te plakken. Aaaaaaah!

Tot volgende week!

 

Comments are closed.