Speldag 1 april: Doomsday Motorpech, Al Capone en de ANWB, Infinity binnen Handbereik en Elfjes

Toen ik ‘s-ochtends uit het raam keek, zag ik dat de roze loper al voor me was uitgelegd. Ik dacht even aan 1 april, maar het bleek Glamour weekeinde in het winkelcentrum te zijn. In Delft ontbrak de loper en ik kwam dus een tikkeltje ontgoocheld in de zaal aan.

Michel mengt zoals gebruikelijk werk en spel. Hij is logistiek expert en hij koopt alle uitbreidingen van Brimstone.

Inmiddels heeft hij honderden modellen en volgens mij een paar duizend kaartjes.

Vandaag ging de crew de mijnen in voor het onschadelijk maken van een Doomsday machine.

Nieuwe ster aan het firmament is Jehosaphat het ezeltje. Die wist zich kranig te weren. helaas is Fideaux overleden. Michel overweegt het aankopen van een nieuwe pup.

Ed z’n indiaan gebruikt meer zijn hoofd. Liever gezegd: hij heeft er nu twee die ruzie kunnen krijgen als hij probeert te snel te denken.

Dat komt door het feit dat karakters in Brimstone niet alleen gewond kunnen raken, maar ook mutaties kunnen oplopen. Michel z’n karakter heeft een staart en een ingebouwde minime in z’n buik.
Alhoewel de doomsday machine onschadelijk werd gemaakt, moest de party toch vluchten voor de overmacht aan vijanden vanuit een andere dimensie.

Intussen was ik druk bezig met The Chicago Way. Ik had de lay-out van de wijk ietwat aangepast.

Onder andere door het aanleggen van zwembaden. Een klein beetje smokkelen, want de techniek om op grote schaal prive zwembaden aan te leggen met schuimbeton komt uit de 40’er jaren. Maar voor m’n gevoel horen zwembaden bij Amerikaanse buitenwijken. En je kunt er lekker inrijden met auto’s.

Ook Cees heeft inmiddels een warband: Prohibition Agents. Ze komen volgende week in actie.

Zoals je kunt zien is de stad verdubbeld. Er moeten nog wat gebouwen bij, maar de boel breidt gestaag uit.

Deze week werd de kinderspeelplaats in werking gezet. In de 30’er jaren waren dat vooral gietijzeren toestellen op stevige betonnen platen, die niet konden worden gesloopt door de jeugd. Van veiligheidstegels en vingervriendelijke scharnieren had niemand nog gehoord.

Uiteraard was Murphy’s garage open voor business.

Dat was maar goed ook, want vandaag werden er diverse spellen gespeeld met het gebruik van auto’s.

En die eindigden allemaal in autowrakken langs de weg. Ik moet toch een towtruck uit de 20-ties zien te regelen :) . Al Capone werd doodgeschoten op letterlijk 5 cm van het ontsnappen aan de rand van de tafel.

En Gerard’s Ierse Mafia Baas ontsnapte ternauwernood, nadat hij de rest van zijn gang had opgeofferd. Zijn chauffeur wist overigens een aangeschoten auto met 6 treffers door 5 driver testen te loodsen. Het ging fout op een beurt van het einde. Nail biting op z’n best.

Sharpe’s practice 2.0 heeft een vaste schare enthousiastelingen, die vooral campagnes spelen.

50-80 figuren per kant in kleinere eenheden geven leuke skirmishes en kleine acties.

En de derde helft hoort daar natuurlijk bij. Derk heeft zo z’n eigen filosofie over de merkwaardige carriereverloop van zijn Napolitaanse officier operettisten (en het bekorten daarvan door Jan z’n Oostenrijkers).

Peter H. en Lex speelden een potje SciFi met zijn eigen regelset.

Figuren mag je zelf weten, dus ook GW Space Marines kunnen prima worden gebruikt. Lex heeft ze per pallet denk ik.

Omdat veel spelsystemen (Frostgrave, The Chicago Way, Infinity, Warmachine etc) relatief kort duren, komen veel leden op zaterdagmiddag binnenvallen voor een potje. Bovendien zijn er dan altijd toeschouwers, die meestal zelf wel eens willen proberen.

Uiteraard geldt dat ook voor spelsystemen die wat langer duren als Flames of War. Ook hier staan de beste stuurlui aan wal :)

Huib bereidde zich voor op een volgende speldag: zo te zien 1835, een van de klassieke spoor spelen.

De 80 jarige oorlog legers (Spaans en Nederlands) die te koop stonden zijn verkocht. Maarten en Bernd hebben de grote legers gedeeld, en beschikken nu beiden over 2 tegenstanders.

Dat kostte Maarten zowat de hele zaterdag, er waren nogal wat miniaturen om eenheden van uit te zoeken. Blij dat ze een goed tehuis hebben gevonden. (Hint er staat nog een geschilderd cavalerie leger te koop en er zijn grote aantallen 80 jarige oorlog ongeschilderde figuren bijgekomen).

Hans en Marcel deden een wedstrijd synchroon schilderen.

Hans ging verder met Elven cavalerie voor zijn 15mm fantasy leger.

Marcel ging verder met z’n semi flat 40mm 7 jarige oorlog.

Als tussendoortje schilderde Marcel ook Goblins op monsters. Zijn eigen sculpts.

Tot volgende week!

 

Comments are closed.