Speldag15 april: De Butler deed het, Ridder in blik au Bain Marie, Sneeuw in April, Woningnood in Griekenland, Politiebureau Geopend.

Toen ik de zaal binnenstapte, kraakte de deur onheilspellend achter me op slot, ging de ketting er met roestig gerinkel op een zei de Butler met een stem die me kippenvel bezorgde “Welcome to the Mansion, Sir!”. 

Ik was niet per vergissing de Murphy’s Escape Room binnengestapt, maar viel midden in de start van de Mansion of Madness Second Edition met computer support (Fantasy Flight Games). Dit in Lovecraftian settings gestelde spel vult de plattegrond en de figuren en de kaartjes (allemaal met het bekende fraaie artwork) aan met een multimedia belevenis. Bovendien houdt het spel bij hoe lang je bezig bent en maakt dat de afloop van de avonturen onvoorspelbaarder. Aanbevolen!

Rob had aan tafel zijn nieuwe kickstarter “Vast” uitgepakt. In dit spel spelen de spelers de rollen van Ridder, Draak, Dief, Goblins en de Grot.

Elke speler heeft eigen doelstellingen en spelregels. Zo moet de Ridder de Draak doden, de Dief schatten verzamelen, de Goblins de Ridder doodmaken, De Draak moet ontsnappen en de Grot instorten en iedereen doodmaken.

Dat laatste kwam op het conto van Jos die stoicijns als uit steen gehouwen zijn rol op zich nam.

Dit is zijn andere grot-imitatie: op de rand van instorten.

De figuren zijn nu nog kartonnen plaatjes, maar de plastics zijn onderweg in wave 2.

Frits was zo druk bezig met zijn Goblins, dat hij zelfs zijn lunch vergat.

Maar hij won wel door de Ridder te vermoorden. NomNomNomNom. (Hoe maak je zo een blikmans eigenlijk klaar?)

Qua bloeddorst deed het spel het niet onder voor de WO 2 op de tafel ernaast.

Pat en Cees speelde in de lengte over de tafel Bolt Action 2.0 tegen Hans en Peter H.

Tot mijn grote vreugde nu eens geen Panthers en Tigers maar lichte troepen uit het begin van de oorlog. Zoals Pat zijn motorfietsen.

Aan Duitse kant de onvermijdelijke quad FLAK en pantserwagens.

Eigenlijk ging het meer naar Mid-war, want de Russen hadden al Lend-lease halftracks.

En de Duitsers de late Puma. Zit je toch al snel in 1944. Afijn Early Mid War Late dus. Maar wel met lichte zomer en wintertroepen. De Duitsers wonnen de pot.

Op een of andere manier waren de spellen allemaal rond 1530 afgelopen. De congregatie ging in Pre-Paas Bep-Mode.

Met nog ruimte voor een mini-game zoals Santorini.

Hierin bouw je al dan niet met hulp van de Griekse goden een dorpje.

Volgens Peter R. een soort 3D Boter Kaas en Eieren. Maar je kunt elkaar wel heerlijk dwars zitten. En het speelt snel: aanbevolen!

Marcel en ik zaten te bouwen. Op de voorgrond het prototype van het Canary Wharf gebouw van Pat’s Laser Cuttings. Binnenkort in de stad.

Ik legde de laatste hand aan het politiebureau voor The Chicago Way. Inclusief cellen, doucheruimte en kantoren. Voor de ground floor was de pasvorm wat minder (maar met een hamer ging het goed). En waarom alle hoeksteentjes los zitten? Een beetje masochist moet je wel zijn voor dit werk (4Ground uit hun Empire of the Dead collectie voor Northstar).

Uiteindelijk kon de plaatselijke krant een fraaie foto maken van de Politiemacht voor hun nieuwe onderkomen. Nu nog een Barber Shop en een Restaurant. (Pat?)

Tussendoor klonk er wat gezang, toen we de tekst van de diverse Black Adder nummers hadden opgezocht.

Marcel schilderde stug verder aan zijn semi flats. Binnenkort gaan we spelen.

Hans hield huisdieren in grote aantallen.

Cute, cuddly en bloeddorstig: van ratten heb je nooit genoeg. Bovendien heeft hij er nog een paar kilo van liggen.

En zo wordt het dan.

Uiteraard gaat de WO 2 wapenwedloop door. Deze tanks werden voorzien van wat camouflage en dan zijn ze geschikt voor inzet.

En dit ligt er te wachten op onze Infinity spelers. Kom op Victor, werk aan de winkel!

Tot volgende week! (Met een Salute rapportage op zondagavond!)

Comments are closed.