Speldag 29 april: Owl Bear Puppy in Nood, Moonshiner in de Goot, Breeding pits Open en Bloot, Tanks Verkloot en Hans begint Dynastie

In een waterig voorjaarszonnetje, verbaasde ik me over de hoeveelheid kabels die uit het KvK kantoor in aanbouw kwamen. De trench was open gegraven en de bundel was zeker een halve meter dik. De op zaterdag werkende bouwer stond er sjekkie draaiend berustend naar te kijken. “Mogge”.

Voor de zaal werd ik welkom geheten door twee leden die hetzelfde stonden te doen. “Mogge”.

Binnen was de appeltaart al aangesneden en de koffie warm.

Petra trok weer volle bak met haar RPG campagne. Vandaag ging het gezelschap binnendringen in een tovenaarskasteel door een omweg via de Magische Dierentuin.

Met een keur van beesten, die Magisch van eten weren voorzien, een restaurantje en zelfs een Zoovenir winkel.

Al snel waren de helden bezig met diverse missies om inwoners te overtuigen hun te helpen naar de dienstingang van het kasteel.

Meneer de Cycloop was zijn monocle kwijt bijvoorbeeld.

En de familie ijsspin had een sociaal web probleem.

De zwammenkoning had het op een accoordje gegooid met binnengedrongen Orcs.

Dat konden de spelers niet oogluikend laten passeren.

Zeker niet toen er ook een Owl bear puppy in gevaar was en door Orcs werd belaagd. (Hij is gelukkig gered.)

Een behulpzaam Fire Elemental wees de weg, maar erop lopen was wat lastig. Afijn binnenkort weer een verhaal.

Vandaag speelde ik een paar potjes de Chicago Way.

In de stad is er overigens een pakhuis bij gekomen. (van Pat’s Lasercuttings). Ik ben nog bezig met de laatste flats om de huidige flats (die zijn wat te modern) te vervangen. Ik krijg zo een ouderwets treinbaangevoel bij de tafel.

Jos won z’n eerste potje overtuigend. Weliswaar verloor hij Pa, wat ongetwijfeld een opvolgingsdiscussie teweeg bracht binnen de Moonshine familie, maar hij slachtte vakkundig 6 Prohibition Agenten af.

Daarna probeerde hij te ontsnappen met de truck, maar daarmee werd hij in zijn remsporen gestopt door een tweede groep agents. De truck miste net het zwembad, maar de inzittenden hadden desondanks een behoorlijk natte broek. 1-1!

In de middag kwam Bernd voor het eerst spelen. Top-Tip: de markers van Dead Man’s Hand en The Chicago Way zijn identiek. Dus je kunt ze bij alle twee gebruiken!

Inspector Malone was de held van de dag en slaagde erin om in het eerste potje zelfstandig 3 vijanden uit te schakelen.

Elliot Ness schoot geen deuk in een pakje boter, maar onder zijn leiding waren de kaarten die ik trok voorbeeldig en ik kon een paar keer akelige situaties omdraaien door het spelen ervan. Tot grote frustratie van Bernd :)

Na 4 spelletjes was er nog tijd even te beppen over de nieuwe kickstarters.

Frostgrave begon vandaag boven de grond. na enkele partijen werd het de warbands, bij het invallen van de nacht, te koud en zochten ze naar een onderkomen.

Na een opwarmertje bovengronds, verplaatste het gezelschap zich naar de Breeding Pits.

Er komen ook steeds meer warbands die zelf ontworpen zijn bij. Iedereen heeft figuren in de bitbox liggen die kunnen worden gebruikt.

Robin, Jaap, Erwin en Peter gingen verder met hun WW1 campagne, nu in de breedte van de tafel. Zo langzamerhand duurt hun campagne net zo lang als WW1 zelf heeft geduurd.

Desgevraagd maakte Peter zich zorgen over zijn fotogeniekheid en besloot ter plaatse tot een fysieke fotoshop om zijn visuele impact te vergroten. Eerlijk is eerlijk: het was een vooruitgang.

Op tafel bestormden ditmaal de Duitsers de Geallieerde linies.

Een van de weinige gelegenheden waar zelfs eigen Duitse tanks werden ingezet. van de 6 tanks overleefde het er 1. Duidelijk nog geen Mercedes kwaliteit.

Hans en Marcel wisselde slechte moppen en goede verhalen uit, terwijl Hans zijn nieuwe projectje aan het schoonmaken was: 15mm Chinezen. Hij had ongeveer 2 kilo besteld bij elke fabrikant die hij kende. Beter mee verlegen dan om verlegen zal ik maar zeggen. Daar gaan we de komende maanden nog een en ander van zien.

Tot volgende week!

Comments are closed.