Speldag 6 mei: Huib’s natte voeten, Knekelmuzak in de Dungeon, Evert gaat z’n theewater checken en Hans gaat in aardewerk.

Op de eerste zaterdag in mei was het zoals elke eerste zaterdag bordspeldag. Nu is dat niet limitatief, maar vandaag was er een keur aan bordspelen te spelen, en schoven leden in wisselende samenstellingen aan bij de tafels. Omdat er meer dan een spal na elkaar werd gespeeld, begonnen we om 0930 en eindigden we pas om 18.30! Toen had het bestuurslid van dienst honger.

Petra had Lords of Waterdeep meegenomen. Huib had de hele week al staan te trappelen en schoof op zijn vaste plaats aan aan “Huib’s Tafel” (Hij heeft hem geregeld.) . It’s his spot.

De spelers zitten elkaar dwars om invloed te krijgen in de stad Waterdeep, wel bekend uit de D&D verhalen. Oplichting, verraad, pootje lichten en alle andere sociale vaardigheden die je nodig hebt, zullen we maar zeggen. Tot hun enkels in het water, tot hun middel in het bloed en tot hun nek in de intriges.

Peter H. runde een potje Dungeon Saga. Een klassieke dungeon crawler, waarin je de gangen van de dungeon uitbreid, als je verder loopt. Marcel en Ed knekelde muziek uit de klankkasten in de gangen. Een soort achtergrond geluid in een supermarkt.

Uiteraard met dichte deuren die tochten, skeletten die bewegen, en Elven die betrouwbaar zijn.

Zo’n scenario is relatief kort, en “Eldritch” Ed trok daarna Cthulhu’s reisgids uit de kast in de vorm van “Eldritch Horror“. Hierin reizen de investigators de hele wereld over om een mysterie op te lossen, dat is verbonden met een Elder God. (Fantasy Flight Games)

Evert en ik hadden een opvolgingsconflict in Normandie van de 11e eeuw. Een van de Baronnen kwam in opstand tegen de koning, en beide kanten brachten een typisch mix aan Normandische tropen op tafel.

Ruiterij, zware infanterie, (kruis)boogschutters, lichte infanterie en skirmishers. Door de individuele schilden en uniformen een kleurrijk geheel aan beide kanten. Alle schilden zijn handgeschilderd!

We speelden War& Conquest. Op beide flanken werd de slag geopend met links een cavalerie engagement en rechts een slag tussen lichte troepen. Mijn cavalerie brak de grotere eenheden van Evert en drukte door de linker flank.

Op de rechterflank werd uiteindelijk een van Everts cavalerie eenheden gechargeerd door infanterie en van tafel gedreven.

De spanning steeg en we kregen geregeld leden langs die even bleven meekijken.

In het centrum had een standoff lang geduurd, maar toen de tegenstanders een middelvinger te veel gaven kwam ook daar de boel in beweging.

Omdat de cavalerie het goed deed, kon ik een eenheid cavalerie aftappen naar het centrum.

Dat beslisde uiteindelijk de slag. Evert trok zich terug naar zijn kasteel omdat hij zich herinnerde dat het thee water nog op stond. Zoals altijd een leuke pot met aan beide kanten een aantal tactische momenten en nagelbijtende dobbelsteenworpen. Bedankt Evert!

Uiteraard werd er ook Flames of War gespeeld. De spelers werden flink in het zonnetje gezet.

Inmiddels hadden de spelers van Lords of Waterdeep zich bij zich bij  Eldritch Horror gevoegd.

En kwamen er leden binnenlopen voor een bakkie en appeltaart. En sterke verhalen over verhuizingen.

De schildertafel werd daarmee ook bep-tafel.

Hans maakte Terra Cotta Warriors voor zijn nieuwe leger. Schildert snel!

En basede zijn ratjes voor zijn oude leger. Heel veel ratjes.

En Marcel sorteerde zijn confederate 15mm troepen uit, na wat schilderwerk aan zijn 7 years war.

  Tot volgende week!

Comments are closed.