Murphy’s Heroes Summer Painting Challenge: Quantity has a Quality of It’s Own!

In 2015 is de Murphy’s Heroes Wisseltrofee in het leven geroepen door Onno in een Warhammer competitie. De winnaar van de Wisseltrofee mag zijn bijdrage aan de trofee leveren, en geeft daarna andere leden de gelegenheid de trofee te veroveren in een nieuwe competitie. De invulling van deze competitie is geheel naar eigen inzicht te bepalen, en heeft inmiddels na de Warhammer competitie ook een Frostgrave variant en een Flames of War variant gehad. Deze keer is de trofee te winnen in de

Murphy’s Heroes Summer Painting Challenge!

De Painting Challenge is geinspireerd door de jaarlijkse painting challenge op het Analogue Hobbies blog (http://thepaintingchallenge.blogspot.nl/). Bij de meeste schildercompetities gaat het erom een zo mooi mogelijk geschilderd model op te leveren. Echter, ‘Quantity has a Quality of it’s own’! In deze competitie is het doel zo veel mogelijk figuren afgeschilderd te krijgen gedurende de duur van de Painting Challenge.

De Regels


De Murphy’s Heroes Summer Painting Challenge loopt van het begin van de zomer (21 juni 2017 om 6:24u) tot ongeveer het begin van de herfst. De totale scores zullen uitgerekend worden tijdens de speldag op zaterdag 16 september 2017. De einddatum van de competitie is dan ook 16 september 2017 om 12:00u.


De figuren die je schildert tijdens de Painting Challenge mogen in elkaar gezet zijn en geprimed zijn voor het begin van de competitie, maar je mag pas beginnen met schilderen op 21 juni 2017 na 6:24u. Natuurlijk tellen alleen figuren die je zelf schildert mee in je totale score. We vertrouwen erop dat het je eer als wargamer te na is om hier niet open en eerlijk over te zijn.

(Mocht dit niet het geval zijn, en mocht het daarom nodig blijken, zal een publieke schandpaal geinstalleerd worden in de speelruimte)


Alleen figuren die helemaal af zijn aan het eind van de competitie zullen meetellen in je score (inclusief het afwerken van de bases). Mocht er discussie zijn over de mate waarin figuren af zijn, dan zullen de Wijze Orakels aan de Zaterdagse Schildertafel worden geraadpleegd. Hun Woord is Heilig, en daarover is geen verdere discussie mogelijk.

Elke schaal en genre van figuren is toegestaan (fantasy, science-fiction, pulp, etc.)

Voor elk model wat je af hebt aan het eind van de competitie, krijg je een aantal punten toegewezen:

 • 6mm foot figure = 0.5 punten
 • 6mm mounted figure, artillery piece, or large crew served weapon = 1 punt
 • 6mm vehicle, or monster = 2 punten
 • 10mm foot figure = 1 punt
 • 10mm mounted figure, artillery piece, or large crew served weapon = 2 punten
 • 10mm vehicle, or monster = 3 punten
 • 15mm foot figure = 2 punten
 • 15mm mounted figure, artillery piece, or large crew served weapon = 4 punten
 • 15mm vehicle, or monster = 6 punten
 • 20mm foot figure = 4 punten
 • 20mm mounted figure, artillery piece, or crew served weapon = 8 punten
 • 20mm vehicle, or monster = 12 punten
 • 28mm foot figure = 5 punten
 • 28mm mounted figure, artillery piece, or crew served weapon = 10 punten
 • 28mm vehicle, or monster = 15 punten

Punten voor andere schalen en eventuele andere figuren zullen bepaald worden per geval.

De Persoonlijke Targets
Om te helpen met je schilder motivatie, wordt aan elke deelnemer gevraagd bij inschrijving een persoonlijk doel te stellen voor het aantal punten dat je wilt halen tijdens de Painting Challenge.
Aan het eind van de competitie wordt een aantal bonus punten toegekend, afhankelijk van hoe ambitieus je je persoonlijke target stelt. Om je inschatting een beetje eerlijk te houden, zul je een aantal strafpunten krijgen in het geval dat je je target niet haalt! Het wordt aangemoedigd om een target te kiezen wat net buiten je comfort zone ligt, maar wel haalbaar lijkt!

In the Analogue Hobbies Painting Challenge waarop deze competitie is geinspireerd, wordt een totaal van 400 pt haalbaar geacht voor iemand die voor het eerst meedoet en/of een druk leven buiten de hobby heeft.

Persoonlijk Target Bonuspunten Strafpunten
0 – 200 pt 5% van je totaal 0.5% van je totaal
201 – 400 pt 10% van je totaal 1.0% van je totaal
401 – 700 pt 15% van je totaal 1.5% van je totaal
701 – 1000 pt 20% van je totaal 2.0% van je totaal
100 – 1500 pt 25% van je totaal 2.5% van je totaal
1501+ pt 30% van je totaal 3.0% van je totaal

De Uitslag

De totale scores zullen uitgerekend worden tijdens de speldag op zaterdag 16 september 2017. Het plan is om alle figuren die door de deelnemers geschilderd zijn ten toon te stellen op die dag, en de jury zal druk aan het rekenen slaan om de uiteindelijke scores te bepalen. Aan het eind van de speldag zal de felbegeerde Murphy’s Heroes Wisseltrofee worden uitgereikt aan de winnaar van de Murphy’s Heroes Summer Painting Challenge!

De Extra Prijzen
Er zijn nog extra prijzen te verdienen door genoeg te schilderen. Als je een van de puntentotalen in onderstaande lijst haalt, wordt je naam in een loterij voor de prijs behorende bij dat niveau gestopt. Hoe meer punten je af krijgt, hoe meer kans op prijzen!

Rang 1:  200 pt
Rang 2:  400 pt
Rang 3:  600 pt
Rang 4:  800 pt
Rang 5:1000 pt

Voor degene met de beste smoes waarom het niet gelukt is stellen de Wijze Orakels een extra prijs ter beschikking :)

Meedoen!

Meedoen doe je via Sander of direct in te schrijven (met je target) op de lijst die op de club hangt.

Doe Mee!

Sander Tijssen

 

1 Comments.

 1. patrick diederiks

  Ja ! ik doe mee.
  Gaaf initiatief :razz:

  Een perfecte reden om dat wat steeds uitgesteld wordt nu aan te gaan pakken.
  Volgende week eerste eens dozen te voorschijn toveren en afstoffen, uitzoeken wat mee mag gaan doen, modellen cleanen en primen mag begreep ik, dus Juni wordt een druk maandje :-)

  Ik hoop dat ik alles op tijd geprimed kan hebben en de hele zwik op de foto kan zetten :smile:

  Cheers
  Patrick