Speldag 17 juni: Rob wordt Kapitalist, Evert heeft natte voeten, Lowie aan de drank, Robin vlagt, Peter R rammelt en Autos.

Met de belofte van een hete zaterdag middag in de achterzak, begaven we ons rond 10.00 uur naar de zaal. De meeste spelers waren er al. In de zomer zijn we bijna altijd vanaf 0900 open.

Aangezien ik er vrijdagavond ook was geweest omdat Petra meedoet in een RPG campagne van Peter R. had ik even de ervaring te zijn blijven slapen.

Maar gelukkig waren er koffie en croissantjes om me daar overheen te helpen. Aan Huib’s Tafel brak het bordspel geweld los. Er werd begonnen met Fabrieksmanager. Het kwam op me over als een cursus logistiek voor gevorderden.

Het regelboek is tamelijk uitgebreid en de leercurve stijl. Dit spel moet je een aantal keren spelen om het te doorgronden. Vandaar Petra haar ondoorgrondelijke blik.

De spelers bouwen fabrieken en maken keuzes over arbeiders, machines, energie etc.

Het kan ook anders. Links op de foto de magnaat van de dag. De heer Rob K. verpletterde zijn concurrentie en becommentarieerde:”Ik weet ook niet hoe ik het doe, het is een gave.”

Huib nam revanche bij het tweede spel. Rails & Sails is een Ticket to Ride derivaat, waarin je behalve treinen en stations, ook boten en havens bouwt. Uiteindelijk wist Michel verrassend te winnen.

Aangezien het warm werd hadden Evert en ik afgesproken op een koele watertafel.

Het lonkend perspectief was een kroeg aan de haven in een rustiek dorpje aan de Franse kust. 1:600 dat wel. Met Action Stations regels. Schepen zijn van Skytrex.

In de dagen na de invasie in Normandie, sleepten de geallieerden onderdelen van de Mulberry Harbour naar Frankrijk.

Mijn konvooi bevatte 4 van die caissons en een leeg schip om te laten zinken als golfbreker onder begeleiding van 4 Motor Gun Boats.

Snelheid van het convooi was 10 knopen, dat was 5 cm per beurt. Ik moest het dus niet hebben van mijn snelle beweging. Evert z’n boten gingen 21 cm per beurt (42 knopen).

Uiteindelijk wist Evert een van de caissons zwaar te beschadigen en verspeelde hij  z’n 4 S-Boats.  Ik had nog 1 van m’n vier MGB’s over. Weet je dat een MGB opblaast tot een wolk stof als je z’n dieptebomrek ongelukkig raakt? Was een leuk scenario met enkele nagelbijtende momenten. Beide kanten probeerde ook nog elkaar te rammen met wisselend succes.

De infinity crew was ook present. Zoals je kunt zien vorderen de nieuwe gebouwen gestaag!

We hebben ook nieuwe matten, dat wordt wel een mooie combinatie.

Het voordeel van een zaal is dat je er tafels kunt laten staan. Ik zou beslist geen puf hebben gehad om al deze scenery elke week mee te slepen. Maar nu maakten Patrick en Lowie gepast misbruik van de gelegenheid.

Het eerste scenario The Chicago Way vond plaats in de buitenwijken waar de politie in Murphy’s Garage een grote hoeveelheid drank in beslag nam en afvoerde naar het plaatselijke politiebureau.

The Moonshiners besloten de booze terug te gaan halen, temeer daar Oma was gevangen genomen en door de politie zou worden weggebracht naar het hoofdbureau downtown. In het tweede scenario crashte ze de voordeur van het bureau en vonden de vaten drank, die een dienstdoende sergeant van dienst al had ge-earmarked voor het politiefeest.

Maar waar was Oma?

Het arrestatieteam was nep op tijd achterom gereden en had oma in een wagen.

Terwijl de gang dichterbij stormde, nam de chauffeur een besluit dat hem geen hartelijke toekomst in het korps opleverde: hij reed een van z’n eigen agenten omver en wist met Oma het bord te verlaten.

Ed had vandaag een instructiedag voor Fire&Sword. Een aantal leden schoof aan. Helaas kon ik niet.

Er verschijnen langzamerhand aardig wat 15mm legertjes op de club voor deze periode.

Je kunt je dan ook aardig uitleven op kleuren en uitrusting. Het aantal deelnemende partijen is nogal verschillend van aard, optreden en uniformen. Niks geen camouflage!

Onze voorzitter had enige leercurve met de regels.

Het blijft wel trekken die legertjes. Ed: wat is het minst gespeelde legertje wat er is?

Na het afronden van hun vorige Dux Britanniarum campagne, waarin Jos carriere maakte als warlord in Engeland  en Dick in het stof van de geschiedenis verdween, besloten beide aarts-opponenten een nieuwe ronde te beginnen in een iets ander tijdperk.

Jos z’n Vikingen gingen shoppen! Deze georganiseerde reizen werden voor lage prijs aangeboden, maar deelnemers moesten wel roeien en de verplichte groepsactiviteiten bijwonen.

De organisatie zal wel doorgaan met het Happy Viking programma, want het luide geroep van tevreden klanten en meegenomen beestjes en vrouwen doet vermoeden dat de toeristenindustrie een grote toekomst tegemoet gaat.

Onze vereniging kijkt altijd naar creatieve ideeen. In dit geval het voorstel van Matthijs en Farid om een introductie ballade voor For Reign and Ruin te gaan schrijven, met 2 ukelele’s en een lier. Hans G. lijkt nog niet helemaal overtuigd.

Guildball kun je spelen met miniaturen, maar het kan ook met full color cut-outs. Ben je wel sneller op het bord!

En toen de temperatuur warmer werd steeg de consumptie van waterijs, cola en leesvoer. We hebben een ruime voorraad aan bladen beschikbaar.

Na het muzikaal intermezzo namen de beide aartsvijanden elkaar de maat. De Westernmuziek in de hoofdstraat speelde door mijn hoofd.

De spanning knetterde, maar dat konden ook Matthijs zijn fire demons zijn.

Voor z’n Orcs was het typisch een maandag morgen dag. Weer een dag vechten maar als tegenstanders niks wat eetbaar was.

Uit betrouwbare Orc bron heb ik vernomen dat zombie vlees niet smaakt, het kluiven op eeuwenoude botten geen zin heeft, en dat geesten niet vullen. Een soort suikerspin zeg maar: je bijt erin en ze zijn weg.

Alhoewel de slag begon met Matthijs links en Peter R. rechts, werd het gebodene zowel groter als dynamischer.

Toen zowel Matthijs als Peter rechts stonden en de tafel onzichtbaar was onder de toeschouwers, besloot ik toch maar te gaan kijken.

Farid vermaakte zich kostelijk, alhoewel hij wel steeds vies naar zombies kijkt.

Het front was 90 graden gedraaid en verandert van een ordentelijke opstelling in een furball.

Het verslag van Matthijs verwacht ik in de comments.
Natuurlijk werd er geknutseld. Gerard werkte aan 3 warbands tegelijk voor SciFi, Fantasy en Steampunk. Marcel sculpte verder aan uitbreidingen voor zijn Blobbies ACW. Volgende week weer revanche!

Toen de temperatuur steeg veranderde de tafel in een bephoek. Behalve voor Hans G. die al knutselend verder neuriede over de ballade voor For Reign and Ruin.

De Schotten die ik gisteravond had opgeplakt voor de schilderwedstrijd van Sander waren droog genoeg om in te pakken.

Doe jullie mee? Opgeven kan nog deze week!

En dankzij Ed hebben we een doos vol auto’s varierend van 1920’s tot de 1950’s. Voor elk lid dat vervoer nodig heeft bij zijn warbands!

Tot volgende week!

3 Comments.

 1. Vanmiddag bij spelvereniging Murphy’sHeroes:
  Redflag’s first defeat
  In een lange uitputtingsslag heeft Redflag zijn eerste officiële nederlaag geleden.
  Met zijn “vriendelijke” expeditieleger stuitte hij op een gemengd ondoden leger.
  De flankbeweging ging lekker, de vuurelementen en de goblin muskietenrijders presteerden boven verwachting maar het centrum met gewone orks en hobgoblins viel uit elkaar.
  Uiteindelijk gaf de ondode olifant met boogschutterpost de doorslag.
  Het was zeer spannend. De beurt dat het centrum opgaf had net zo goed in het voordeel van de orks kunnen eindigen.
  Les voor de volgende keer: volgens mij had ik in het bos moeten stoppen en de bosrand verdedigen.

 2. Er ik doe NIET aan ballades en ook NIET aan ukkeleles.

  En ja ik kijk wel eens op de website…..

  • Kwenie, op de foto speelt Matthijs duidelijk de lucht Ukelele en jij doet wat anders, dus dat is of zingen of mime denk ik. :mrgreen: