Speldag 24 juni: Escape uit Fort Gruwelsteen, Heggenbrand in opmars, Intel heeft het mis, Brandstichting op klaarlichte dag en Sander neemt voorsprong.

Met een sprintje (nou ja sukkeldrafje) tussen twee buien wist ik de zaal droog te bereiken, alhoewel ik even werd afgeleid door de pas geopende entertainment locatie pal voor onze zaal.

Een koene ondernemer heeft de Bagijnetoren van de oude stadswal omgebouwd tot Escaperoom! Ik hoop dat ze een middeleeuws thema hebben.

Het was iets minder druk vandaag, want Veteranendag en einde Ramadan. Of beiden. Of gewoon geen zin. Gelukkig kwamen er in de middag nog een hoop onuitgeslapen Murphen binnenzetten. Misschien toch gewoon de kroeg op vrijdagavond.

Petra had zichzelf volgeplempt met pijnstillers, koortsverlagers, keeldrankjes en honingthee en besloot de D&D sessie doorgang te laten vinden. Haar stemmetjes (ze doet stemmetjes) waren wat minder volumineus en whiskey getoont.  De party sloopte een Fort wat tot dat moment bezet bleek door Gnolls en Vampieren. Ze gebruikten zelf de term “onderzoeken”.

En iets in een kooi. Wat de vraag opwerpt wie nou aan de goede zijde van de tralies zat.

Gelukkig was er een troonkamer met Vampieren en een fireball. Het hulp dienstmeisje overleefde deze felle conversatie niet.

De Gnolls vochten tegen iedereen. Ze zijn equal-opportunity-mayhem en discrimineren niemand. Voor de kenners: dit was een extra gig tussendoor, ze vallen normaal herbergen aan.

De Orcse met de pollepel was nogal argwanend. En de gnoom in de kar ook.

Met alle plattegronden in gebruik heeft de omvang van een scenario nu het maximum bereikt, anders moeten we meer tafels toevoegen.

Matthijs en Farid probeerden het nog eens met For Reign and Ruin. het is een gave om zoveel unieke momenten te genereren met onenigheid over de regels. De regels worden geplaytest op een manier waar hans alleen maar van had kunnen dromen.

Het duurde even voor ik een beeld had bij een charge tussen firedemons en Dark Elf paarden, maar het is Fantasy tenslotte.

Jan runde een I Ain’t Been Shot Mum slag.

15mm WW2 passen prima in een A4 documentenblik. viel me mee, ik heb er 6mm in zitten.

De Engelsen trokken op naar het rustieke dorpje, en werden geconfronteerd met een missertje van INTEL.

Er hadden hier geen Duitse Pantservoertuigen mogen zijn!

Marcel en ik vochten verder in de Blobby Civil War met Sharp Practice 2 regels. Dezelfde troepen als 2 weken geleden.

De kanonnen stonden dankbaar opgesteld en zouden uiteindelijk de artillerie van de Zuidelijken uitschakelen.

Patrick verleende hand en spandiensten bij het cunning plan. Druk op het centrum , links mijn cavalerie vermorzelen en dan met een brede beweging doorzetten.

De strijd begon! Mijn Skirmishers wonnen de loopwedstrijd naar het huis.

Door het vele geschiet ontstonden voor de Zuidelijke eenheden rookwolken kruitdamp, die bleven hangen. Dat betekende een -1 op alle geschiet door de rook, voor beide kanten!

Dick kwam even buurten tussen de verhuizingen door. Hij was getuigen van het leegraken van Marcel zijn dobbelstenen. Er kwamen vrijwel alleen 1-3 uit elke worp. Paarse clubdobbels zijn niet te vertrouwen.

Mijn Skirmishers zaten comfortabel in een huis. Dat vervolgens door een Random Event in de brand werd gestoken. Ik verdenk Random Event Zeegers.

Gelukkig voor mijn Skirmishers in het brandende huis had het Noordelijke leger een eerste hulp kampje in de buurt.

Dit is dan de nieuwe eenheid Confederate skirmishers zonder rotsen. Gesculpt, gegoten en geschilderd in twee weken. Waanzinnig!

Guildball lijkt een blijvertje zolang Sander steeds nieuwe mensen corrumpeert. Dit keer was Victor het slachtoffer.

Je kunt je wel prima uitleven op de teams. Het speelveld was volgens mij een Kickstarter exclusive. Volgens de leden die het spelen is het leuker dan Bloodbowl.

Farid zat met Frits zijn Dwergenleger uit te zoeken in eenheden om ze te laten schilderen.

Hij bleek ook grote hoeveelheden vliegende tijgers te hebben (niet de vliegtuigen, de beestjes.).

En terwijl iedereen aan het spelen was, nam Sander stiekum een lead in de Summer Painting Challenge. Kom op lui je kunt je nog opgeven en meedoen!

Tot volgende week!

 

Comments are closed.