Spelavond 14 juli: Agrariers in Ljouwert, Dwerg in het Duister, Donkere Kolenwolken en Grijze Duitsers.

Op vrijdag avond 14 juli had Petra weer een RPG sessie met de Runequest van Peter R.  Ik sjokte er achter aan met schilderwerk. Top-tip: parkeren op vrijdag avond in de parkeergarage dicht bij de zaal betekent om uiterlijk 1800 uur aanwezig zijn. Na 1830 is de garage vol met uitgaanspubliek auto’s.

Michel begon met Rob met De Friesche Velden, een boardgame over boeren op ..naja dat moge duidelijk zijn (999 games). Verdict: best ingewikkeld om te leren.

Peter R. begon de volgende aflevering van zijn RPG, waarin hij op relevante momenten (de hele avond) het dreigingsniveau van de scenes onderstreept met passende muziek uit een soort software adventure boom box. Dat maat het volgen van de rode draad makkelijk als je niet kijkt maar schildert.

Vanavond ging het over spinnen (veel zijn er dood), goblins (minder zijn er dood), een elf die persistent weigert zwemmen te leren (nog steeds niet helemaal dood), een roodharige dwerg die groter is dan de elf (die z’n uiterste best doet niet dood te gaan) en een Argoninan (die ontspannen niet dood ging). Oh en ze waren in de Underdark (dark = donker, underdark = duister). Wordt vervolgd!

Rob en Michel gingen door met Hoogspanning, het kaartspel. Hierin koop je verschillende centrales, handelt in brandstof en wint het spel op geld verdienen. Dat kan bijna alleen maar met grote kolencentrales en kernenergie lijkt wel.

Ik schilderde tussendoor wat Duitse voertuigen. Volgende week moet ik tegen Lowie Bolt Action spelen. Hij wil tijdperiode Stalingrad (1942). Ik kwam erachter dat al mijn tanks er nog niet waren, dat mijn AT er nog niet was, dat assault rifles er nog niet zijn en dat ik de grootste moeite heb 1500 punten neer te zetten. Gelukkig heb ik vakantie en kan even snel wat early-war stuff maken. (en het telt mee met de schilderwedstrijd!)

Toen mijn kleuren op waren (was zwart vergeten), kon ik mooi de tafel voor morgen klaar zetten: ECW tegen Evert.

  Om 2230 sloten we de zaal. Tot morgen!

Comments are closed.