Speldag 15 juli: Kookles met Kees, Dracula’s sociale netwerk, Pieken op een begraafplaats, Michel geeft licht en Skinks

De Phoenixstraat voor onze zaal is inmiddels aardig dicht gegooid. Niet alleen is de treintunnel in bedrijf en het viaduct gesloopt, maar ook de aanleg van gracht, tramlijn en groen gaat voorspoedig (naja niet meer dan een jaar of 4 vertraging).

De groenvoorziening binnen ging ook voorspoedig. Cees en Hans hadden een idyllisch pacific jungle resort gebouwd, voor voorbijvarende avontuurlijke toeristen (Legends of the High Seas).

De plaatselijke middenstand rukte uit en stelde zich met de juiste gereedschappen dienstbaar op bij het ontvangen van Hans zijn georganiseerde reis.

Kosten nog moeite gespaard in aankleding, architectuur, beeldentuin, ontvangst met bloemenslingers, marinade en kruidenbuiltje.

Dat laatste, in combinatie met de kookpot, waar al een toerist in was verdwenen, maakte dat Hans acuut omboekte van Cruise in de Caribean, naar Jacht op Groot Wild. Een forse veldslag ontstond.

Het inlevingsvermogen van onze leden in situaties op tafel is soms onverwacht groot. Toen mijn ogen van de kookpot naar dit tafreel gingen, was ik trots op de betrokkenheid van het betreffende lid. Nadere informatie deed bovenkomen dat heel hard fietsen naar de zaal in juli, een schoon shirt noodzakelijk maakt. Maar hij had wel eerste keus bij de zitplaatsen, met z’n vroege komst.

Lex werkte gestaag verder aan een nieuwe regelset voor Black Powder.

De boardgame club had zich verzameld voor een rondje Dracula. Kennen jullie Scotland Yard nog, met Mr X die zich verplaatst door Londen?

Dracula doet dat door Europa, en beschikt bovendien over een waar arsenaal van minions, weer effecten en valse clues.

Peter R. speelde succevol Dracula (Fantasy Flight). Deze reprise van Peter R als Dracula (met universele instemming van alle spelers) bevestigt eens te meer dat als je een Wrede Onbetrouwbare Evil Figuur (WOEF) zoekt, Peter beschikt over een fantastisch inlevingsvermogen. Een WOEF in hart en nieren! Huib en Gerard peinsden tot de frons in het voorhoofd bleef over WOEF z’n verblijfplaats.

Natuurlijk is Van Helsing van de partij. Boekenwijsheid en vechten, wat wil je nog meer.

Mevrouw Harker wordt in het spel afgebeeld als het zwakke geslacht, ze heeft permanent een wond van Dracula, zal wel een hartskwetsuur zijn. Maar ze heeft wel weer een pistool.

WOEF trok alles uit de kast en de regels.

Uiteindelijk kwam het tot een ontmoeting met Dracula in Edinburgh. Al beter dan de vorige keer, want toen hadden ze hem uberhaupt niet gevonden. In de laatste beurt moest Dracula nog 2 punten pakken en had zelf nog maar 2 wonden te gaan. WOEF zette door en won! Huib delfte het onderspit.

De tafel die ik vrijdag avond had gebouwd voor de slag van vandaag stelde een rustiek dorpje voor wat al eeuwen naast een Viking grafheuvel is gevestigd. Aangezien de grafheuvel in directe lijn ligt tussen dorp en kroeg, kan dat ook een verklaring zijn voor de spookverhalen. We gaan deze set-up (met nog veel meer huisjes) ook gebruiken voor Zombicide Black Plague op 12 augustus.

Evert en ik raakte als twee parliament onderknuppels slaags om een spookverhaal. Ik had Early Parliament en Evert een New Model Army. We vochten met Pike&Shotte van Warlord Games.

Evert rukte over een breed front op, ik liet mijn Commanded Shot omlopen door een wijkje om hem in de flank te beschieten. Evert besloot een Regiment te gebruiken om ze succesvol weg te jagen, maar dat betekende een regiment minder in het centrum.

Op mijn linkerflank, wonnen Evert z’n Cavaleristen de eerste ronde, maar ik was in staat om de schade snel weg te werken en met de hulp van extra Musketiers uiteindelijk de cavalerieslag te winnen. Helaas zo laat dat ze niet meer konden bijdragen in het centrum.

In mijn centrum trok Evert inmiddels met z’n Infanterie naar voren.

Ze werden opgevangen door een Schots regiment en het Paarse Londens Regiment.

Afijn, dat was de bedoeling. In een serie van 6 blunder rolls in 3 beurten, slaagde het Londense Regiment er niet in om over het hekje te komen en ging zelfs terug tot aan de tafelrand. Daar prikte ik mijn buik twee keer in het piekenblok. De punten staan er nog in.

Doordat de Schotten zich op de vijand wierpen en ik twee kanonnen meer had wist ik Evert zolang te vertragen dat mijn paarse eikels toch het hekje konden nemen.

De slag trok aardig wat bekijks. Eerlijk is eerlijk Pike en Shot blijft een enorm leuke kleurrijke periode.

Evert drukte door naar de heuvel met twee eenheden.

Aan de voet van de heuvel aan mijn kant, ontstond een letterlijke Push of the Pikes.

Twee van mijn eenheden sandwichde er een van Evert en wisten te winnen in een furball van uiteindelijk 6 eenheden in melee. Uiteindelijk moest Evert de heuvel weer ontruimen, want mijn cavalerie was beschikbaar voor een flankaanval. We sloten om 1700 uur af met een leuke pot! Evert bedankt! Over twee weken reprise in 10mm!

Inmiddels hadden de Dracula spelers een potje Hoogspanning het kaartspel ingezet.  Het gekke is dat je helemaal kunt investeren in groene energie (zoals Cees hier op links), maar dat ik iedereen zijn groene energie zie omruilen voor dure gas/kool/nucleaire centrales voor de laatste ronde, waar je het spel wint met ordinair geld verdienen in die ronde. Eigenlijk misschien wel een spel dat verrassend dicht ligt bij onze energiediscussie. Michel kocht nog net de grootste nucleaire central en wist nipt met een punt te winnen.

Onze eigen Tour de Delft rijder was (met schoon shirt) druk bezig met schilderen.

Warhammer Skinks! In vrolijke Jungle kleuren.

Tot volgende week!

Comments are closed.