Speldag 12 augustus: Zombicide Murphyburg, Versneden Whiskey in Chicago, Klimaatneutraal WO 2 en Blobby Musketiers

Voor negenen werd er al druk gesleept met koffers en kisten. Vandaag weer zo’n clubactiviteit die benadrukt waarom het met elkaar iets doen zo speciaal is. JW kwam aan met zijn Zombicide Black Plague spel met geschilderde figuren. Hij is zelf altijd In Character, maar dit keer was zijn bagage dat ook.

Voor hebberige leden: de kist is door hem zelf gefabriceerd, inclusief het opgebrande logo. En natuurlijk de beklede binnenzijde. Patrick plofte zijn geschilderde figuren ernaast. Petra kwam met het scenario.

Ik had inmiddels een dorpsmat geregeld, plattegronden voor alle huisjes en door de huisjes van de club, van mij en van JW te combineren, konden we een grote 3D Zombicide Black Plague tafel maken.

De vakjes die normaal op het bord staan zijn of aangegeven met hekjes en heggen, of op de wegen met de witte kruisjes. (Dat zijn tegelzetters kruisjes.)

Gecombineerd met de geschilderde figuren leverde een en ander een volstrekt andere beleving van het begrip boardgame.

In beurt een trok een Abomination al ten strijde uit het eerste huisje. het was maar goed dat er een ringweg door het dorp liep, zodat je kon proberen het beest te outrunnen.

Een en ander tot groot vermaak van de inmiddels opgedraafde spelers.

Plattegronden zijn natuurlijk alleen nodig als de gebouwen geen eigen interieur hebben. Indien dat wel zo is speel je gewoon met het gebouw zelf.

Zoals een van de objectives: de herberg was al voorzien van interieur en van een Abomination die de sleutels van zijn kasteel bij zich had uit de tijd toen hij gewoon roofridder was.

De spelmaterialen van de boardgame zijn verder natuurlijk gewoon in gebruik. De plattegronden zijn fotocopieen van de echte borden, die zijn uitgeknipt en geplastificeerd.

Al snel stroomden de zombies het rustieke dorpje Murphyburg binnen.

En was het spel in volle gang, waarbij de spelers na het vinden van de juiste sleutels, moesten eindigen in de kasteeltoren om het spel te winnen.

Dat lukte redelijk, totdat de Dead-Eye walkers binnenkwamen om orde op zake te stellen. Deze zombies kunnen ook boogschieten en dat is oppassen geblazen.

Naast de zombies waren er natuurlijk ook de nodige monsters losgebroken.

Hilarisch hoogtepunt was het openbreken en doorzoeken van Ye Olde Outhouse: daarin bleek zich een humeurige Fatty met diarree te bevinden die volstrekt niet blij was gestoord te worden bij zijn dagelijkse werkzaamheden. De dame in kwestie loste het op met een longsword.

Uiteindelijk wisten de spelers op hun tandvlees de toren te bereiken. Close call!

Iedereen had zich uitstekend vermaakt en dit  is zeker haalbaar voor een vervolg! Een 3D setting voor dit soort spellen voegt wel wat toe aan de beleving. De vorige was Zombicide modern. Zelfde principe, maar op de Chicago Way tafel.

Alle spelers namens de club bedankt voor de happening. Deze foto geeft goed weer waar het in de vereniging om draait: Just Do It: Murphy’s Heroes.

Terwijl het zombiegeweld plaatsvond, speelden Richard en ik een paar potjes Chicago Way.

Het eerste potje eindigde in een vuurgevecht naast het zwembad onder het toeziend oog van de plaatselijk Chicago tribune Reporter, die maar foto’s bleef nemen. Alhoewel Elliot Ness was gesneuveld roeide Jim Malone de Moonshiners uit met zijn shotgun.

Na de klap in het eerste scenario besloten de Moonshiners de stad te verlaten met een truck met Whiskey. Richard bedacht een cunning plan hoe hij een afleidingsmanoeuvre zou maken met zijn bende en de truck stiekem de andere weg zou laten nemen.

Alles ging goed tot de hoek bij het zwembad. Nadat de boekhouder van de Untouchables zwaargewond zijn shotgun had leeggeschoten op de truck, raakte de chauffeur en bijrijder in communicatiestoornis over de afslag.

De chauffeur hiel de truck op de wielen, dat wel.

Maar met de derde beweging eindigde de Whiskey van Pa in het zwembad. Veel te veel water! Junior en Cousin Billy-Bob waren zwaar gewond.

De andere gang leden hadden wel wat anders te doen en waren in zwaar vuurgevecht gewikkeld met de Untouchables. De overlevenden van de truck besloten het bord te verlaten. In dit scenario moeten er twee man ontsnappen.

De Moonshiners zetten het op een lopen door de fabriek naar de andere kant van de tafel. 2 renden en een gaf er vuursteun. De eerste Moonshiner haalde het ruim en ontsnapte. In de beurt waren er nog twee figuren met een actie en die hadden gelijke prioriteit. De Sheriff won de dobbelsteen rol en mocht als eerste. Alhoewel hij gewond was geraakt door het schieten van Moonshiner nummer drie, stortte hij zich in het handgemeen met Moonshiner nummer 2 die daardoor ook zijn actiekaart kwijtraakte. Uiteindelijk deed hij 7 schade in een klap. I am the Law! Nagelbijtende finale in de laatste beurt. Top spel en Richard bedankt voor de leuke pot. Tijdens het spel hebben we elkaar onledig gehouden met het omzetten van situaties op het bord in filmscenes :)

Naast ons gingen Evert en Rick de warmte van de Pacific in. Als het weer in Nederland niks is, dan maar een Last minute trip naar de Jungle.

Op tafel een rustiek idyllisch dorpje aan een tropisch strand met vriendelijke bewoners.

Die snel waren verdwenen met de acties van de Japanse Task Force.

De Australische toeristen daarentegen verzetten zich tot het uiterste. (Bolt Action)

Daarnaast trokken Peter en Hans de winterjas aan en verplaatsten zich naar Rusland.

Peter zit halverwege zijn transfer van zomer naar winter leger. Hier gebirgsjaeger.

Hans heeft nog zomer russen en moet nog beginnen aan de Siberiers.

Wat hij al wel heeft is een Commissaris die aanschouwelijk onderwijs verzorgt bij morale-checks. Hij schiet een soldaat dood als het niet lukt (Bolt Action).

Een mooi voorbeeld van klimaatneutraal oologvoeren. Van afstand hadden beide tafels toch ook iets van standaardisatie :)

In het centrum vandaag geen boardgames maar de RPG campagne van Farid. Met de lol steeg het volume.

Er werd natuurlijk gebept en Frits had zijn lunch.

Jos was druk met de voorbereidingen voor zijn nieuwe Sharpe’s Practice 2 legertje.

Hij converteert Victrix Engelsen naar Royal Marines.

En Jos had na het schoonmaken van Engelsen nog wel zin in een kort potje Hoogspanning kaartspel.

Lunch ging naadloos over in borreltijd en Ed maakte tempo met een nieuwe lading paarden voor Fire & Sword.

Als je een keer een cavalerie leger begint, blijf je bezig.

Net als het bouwen van een Terra Cotta leger. Ku je ook onbeperkt in uitbreiden.

Tot slot nog een sneak peak uit Blobby land. Marcel heeft niet alleen Musketier blobbies gegoten maar ook geschilderd. Briljant spul! The Good Guys:

The Bad Guys:

En de echte schuldigen.

Tot volgende week!

Comments are closed.