Speldag 19 augustus: Delft geblokkeerd, Congo verzet zich hevig, New York spookt, Beieren spreekt Zweeds, Italie in de rook en een nieuw bestuur.

Nadat er een externe poging was gedaan om de speldag maximaal te frustreren door het afsluiten van de spoor en tramverbindingen naar Delft plus het blokkeren van de A12 (we verdenken Cthulhu), bleken er toch voldoende die-hards die blokkades en NS bus-vervoer (ongeveer van gelijke uitwerking) hadden getrotseerd om aanwezig te zijn.

Patrick, Gerard, Lowie  en Cees gingen naar de Congo op de nieuwe mat.

De verschillende warbands bestaan uit kleurrijke combi’s van alle tropen die de Victoriaanse epoque te bieden heeft.

Uiteraard inclusief de zeelieden en de bagagedragers.

Natuurlijk vechten de warbands net zo hard tegen elkaar als tegen de omgeving. De warbands werden vandaag verrast door een kokosnoot barrage van apocalyptische omvang. Na het spel bleek dat de witchdoctors de regels misschien wat vrij hadden geinterpreteerd.

Die indigenous population had langzamerhand ook vuurwapens aangeschaft, naast het ruim gebruik van pijl en boog en witchdoctors en sjamanen.

Doel van het spel was het gevangen nemen en meevoeren van King King. Het onbekende neefje van KK. die een Hollandse ontdekkingsreiziger later op het idee bracht voor pepermunt. (Het beest kauwde aan een stuk door mint bladeren).

Peter R. en Rob K bewogen zich in geestrijke omgevingen.

Rob z’n Ghostbusters 2 boardgame was net binnen en hij besloot meteen te gaan spelen. Het lijkt er toch op dat de Busters hier hun Ecto 1 hebben geparkeerd in een slechte wijk. Alle ghosts zijn van doorzichtig plastic.

Evert, Petra en ik vochten een 30/80 jarige slag uit in Beieren.

De legers zijn 10 mm en we speelden met Pike & Shotte regels van Warlord Games.

In deze schaal kun je echte grote slagen spelen. Het Zweedse leger heeft net Tilly verslagen en rukt op in Duitsland. De Imperials gooien alles in de strijd om ze te stoppen, want aan de Imperiale zijde ligt de krijgskas nog in een van de drie gebouwen.

Al snel namen de Zweden de Imperiale artillerie in het centrum in.

Maar ze verloren de cavalerie slag op de flank.

Terwijl op de andere flank een aantal heggen en vertragende effecten van de Imperials de Zweedse regimenten vertraagden.

Na het verlies van de cavalerie drukte Petra’s Veterane regimenten Zweden als een tank door de imperiale linie.

Uiteindelijk trokken de Imperials zich terug, hun kanonnen achterlatend. De Zweden hadden een Tactische Overwinning, maar de krijgskas was in veiligheid gebracht.

Dick, Jan en Michel speelden Sharpe practice 2.0 in een dorpje in Italie.

Het dorpskleed is veel gevraagd. Ik heb nu al ECW, WW2, NAP, LOTR en Zombies op het kleed gezien.

Artillerie in het dorp zorgde voor grote rookwolken.

Dankzij Frits beschikt de club over deze backdrop/scenery. Wees er wel voorzichtig mee!

Aan de knutseltafel zat de volgende generatie.

Alhoewel die opmerking enige consternatie veroorzaakte. De statuur van Statler en Waldorf lijkt vooralsnog nog erkend genoeg.

Richard kwastte verder aan zijn Universal Carrier platoon in 15mm, zo te zien inclusief de WASP met vlammenwerper.

Farid formeerde eenheden dwergen om ze op te sturen naar een schildertoko. Hij heeft nog heel veel ongeschilderde dwergen.

Maar Richard trapte er niet in. Zelfs niet toen de eerste gratis was.

We sloten af met een Algemene Vergadering. Cees opende met een Hear Ye, Hear Ye van enig volume.

Hans nam afscheid als Penningmeester, Peter nam het over en Bernd werd Secretaris. De vergadering duurde 32 minuten dankzij de bezielende leiding van onze Voorzitter met een aanwezigheid van 26 leden.

Tot volgende week!

Comments are closed.