Speldag 2 september: Krankzinnigheid helpt, Diversiteit groeit, Indiginous Wildlife op oorlogspad en Fritz-Gunther saves the day.

Toen ik de zaal binnenkwam was “Eldritch” Ed al flink bezig uit te pakken: Mansion of Madness tijd! In de tweede versie wordt het boardgame gecombineerd met een computerverteller met geluidseffecten en scenario ontwikkelingen.

Maar eerst pakte Petra haar Investigators uit. In alle Cthulhu spellen van Fantasy Flight komen de player characters uit een pool investigators. Dit is de pool. En allemaal geschilderd of pre-painted.

Nou moet Ed alleen nog even z’n monsters schilderen.

Het spel speelt zich af in een landhuis (zoals de titel al zegt). De kamers leg je aan elkaar van plattegronden. Er zijn ook tegels voor tuin, bosperceeltjes etcetera.

Ook de character kaarten lijken wel wat op role playing. Elke kaart heeft zijn statistieken en kan worden uitgebreid met voorwerpen op aparte kaartjes.

De PC laat incidenten gebeuren, leest teksten voor en laat puzzels oplossen. In de eerste versie deed een gamemaster dat.

Al snel kwamen de spelers de eerste cultisten tegen.

En toen de eerste spelers krankzinnig werden (waarbij je individuele victory conditions wijzigen) werd het een nagelbijtend verhaal.

Daniel herhaalde de demo van zijn regelset Brigadier general Command.

Nooit geweten dat Matthijs eigenlijk op Montgomery lijkt. Alleen de baret ontbreekt.

Uiteraard houdt zich een Brigadier general zich niet bezig met individuele eenheden, daar zorgen zijn onderknuppels (het systeem) voor.

Al snel was de boel in volle gang en Mirjam liet zich de kaas niet van haar brood eten.

Al snel gingen de kopjes van de ervaren spelers naar ooghoogte om te kijken naar Line of Sight.

Zo langzamerhand hebben we wel een Congo club. Alhoewel ik daar opeens andere visioenen bij krijg.

Goed om te zien dat de figuren steeds meer af worden. Zoals je ziet kun je je flink uitleven op veel verschillende combinaties van militaire, inlanders, hired guns etc.

Deze mijnheer komt regelmatig terug en laat zich niet zo makkelijk vangen. Verbazend wat de speelgoedwinkel, het tuincentrum of de dierentuinshop voor leuke beesten verkoopt.

En je kunt natuurlijk met de eenheid kaarten het spelen heel makkelijk maken.

Lex had inmiddels de tafel klaargezet in afwachting van de arrive van Bernd. Hij is druk bezig met zijn laatste regelset voor oudheid.

Een kleurrijke combinatie van alle troeptypes stond op tafel (zelfs olifanten).

Net toen de boel(en Lex) stond te trappelen van ongeduld, kwam Bernd binnen.

En in een paar minuten waren de vijandelijkheden vol in gang.

Waldorf en Statler waren teruggekeerd op het oude nest. Hans ging verder met zijn Chinezen. Hij moet er nog 150 voor de schildercompetitie.

Ik maakte mijn Early War Duitsers af. Nou ja het plakken dan.

Ik hield 1 man over. En bits. Waste not, want not. Dus maak kennis met Fritz-Gunther. Hij is zojuist weggestuurd om nieuwe wapens en ammo te halen.

Hij heeft 2 MG, 2 pistolen, 5 buksen en een MP 40 bij zich. In late war dus precies een Squad. Een vrij efficiente manier om je leger uit te breiden.

Tot volgende week!

Comments are closed.