Author Archives: pschulein

Speldag 10 Augustus: Cees reincarneert als Alva, Good Guys dragen Zwart, Wookies bedreigde Diersoort en een Stiekeme Lunch

Met buiten een storm in aantocht was de zaal snel goed gevuld. Koffie en appeltaart deden de wind snel vergeten.

Dick had een drukke dag. Hij begon met een pot Dux met Cees, waarbij dit keer Cees in ieder geval beter gooide dan normaal.

Het gevolg hiervan, samen met het wisselen van leger betekende dat Cees langer dan normaal standhield met Britten dit keer.

Tegelijkertijd begonnen Jur en Jos aan een potje French & Indian Wars.

De missie van de meneer met de Tomahawk was het eigenhandig doden van 6 tegenstanders in het handgemeen. Uit de tijd dat officieren nog leidden door voorbeeld.

Het langer standhouden van Cees trok in ieder geval aandacht.

Hij hield zijn troepen goed bij elkaar. Dat hielp ook.

Later dan gepland begonnen Jur en Dick aan een pot Dux.

Een bizarre pot waarbij Dick met 1 punt verschil won, maar twee keer zoveel verliezen had als Jur en Jur in de campagne eindigde met een Free Raid op Dick z’n provincie.

 Veel boardgames deze dag. Ed had een volle bak met Arkham Horror 2e editie.

Dat is de editie waarin je zelf de plattegrond van Arkham opbouwd.

JW had Batman weer bij zich met alle figuren geschilderd.

In de ochtend kwam Poison Ivy langs en in de middag besloten de helden om Dr Dead en  The Pinguin tegelijk te gaan aanhouden. JW trok zijn superdashboard uit de tas om alle baddies tegelijk te sturen. Er zat enige eenvormigheid in de kleding van de Posse.

Deze deed me aan een andere film denken : Feeeed Meeeee!

Na zijn Dux avonturen sloot Cees zich aan bij Jaap. Een kaart van Nederland in een wargame trekt altijd de aandacht.

De rol van Alva was Cees op het lijf geschreven en na het doden van de Vader des Vaderlands leefde hij zich helemaal uit tegen Jaap zijn opstandelingen (hij denkt meer in vrijheidsstrijders).

In ieder geval waren zijn Geuzen succesvol. Dit spel is uit 1994!

Intussen was ernaast de veldslag For Reign and Ruin in volle gang.

Matthijs en Tom hadden een prima slag, waarbij wederzijds enige communicatie ook in bodylanguage geschiedde.

Matthijs begreep de boodschap zichtbaar duidelijk.

Of wellicht trok hij z’n Orc face. Past bij zijn nieuwe leger.

Patrick ging verder met het ontwikkelen van de beschaving in Kingdom Death: Monster. Na het kiezen van de diverse ontwikkelpaden in het dorp moesten ze daarna natuurlijk aan de bak.

De volgende slag was al gepland.

Petra en ik hadden ons maandelijks potje Star Wars Legion. Zij speelt graag met Han en Chewy. Ik had meteen wat nieuwe scenery bij me. De commandopost, het depot en ruines (Imperial Terrain).

Aangezien ik de laatste tijd veel nieuwe figuren heb geschilderd probeerde ik het met de Emperor en de Royal Guard. Dat bleek een dure doch sterke combo te zijn. De Emperor kan namelijk elke beurt ook zijn Guards activeren. En aangezien ik twee squads had uitgerust met en medical Droid, kon ik erg aggressief spelen met de Guard en Palpatine.

Het scenario was het veroveren van 5 logistieke voorraden in kisten.

Uiteindelijk gaf de slag in het centrum de doorslag, waarbij Han en Chewy en de Wookies het uitvochten met de Guards en Palpatine en verloren. En dan staan de Landspeeders, de TaunTaun’s en nog wat ander spul al weer op de schildertafel.

Marcel was druk aan het schilderen aan het leger van Chris Jan.

Frits verwachtte een foto van zijn broodje maar keek naar de verkeerde richting.

De shortlist wereldproblemen werden opgelost bij de koffie.

En Chris-Jan kon een batch van zijn leger meenemen.

Hij was er erg over te spreken.

Tot Volgende Week!

Hernia of Brimstone, Songs of Blades in Bernd, Joy Rijdende Britten en Beren

Er waren nog de nodige leden op vakantie, maar een aantal reguliere campagnes liepen door.
Michel kwam weer aanzeulen met Shadows of Brimstone en alle derivaten. Hij heeft inmiddels zoveel dat hij thuis uit sorteert wat hij meeneemt, anders kan hij het niet vervoeren.

Inmiddels zijn ook zijn opbergkisten in stijl. En de rolkarren komen goed van pas.

Het script van de dag is altijd hetzelfde. Ga naar een stadje (als die tenminste niet is platgebrand oid) ga naar een mijn ingang, loop naar binnen, ontmoet monsters die normaal niet in mijnen voorkomen, neem desgewenst een afslag naar moeras, ruimteschip of Aliens, ontsnap, ga naar een stadje (als dat tenminste niet is afgebrand oid) en geef je geld uit aan het genezen van afwijkingen en het kopen van stuff.

Dit keer  Dino’s in de mijn. De experience punt regels zijn wat aangepast zodat de party de experience deelt in plaats van elk individu zijn eigen experience krijgt. Zodoende blijft het level van de party ongeveer in elkaars beurt. Er zijn inmiddels 2 partyleden level 7 en de rest bijna. level 8 is het maximaal haalbare in de campagne, daarna moet je huisregels maken voor hogere levels en het schalen van de monsters of opnieuw beginnen.

Ed houdt zijn pistool schietklaar bij het gooien van de volgende dobbelsteen.

Verdwaald in een moeras, alle grijze figuren zijn monsters en leveren 100gp per kop op.

En daar koop je dan weer stuff van. Petra loopt kennelijk niet meer in ondergoed en heeft nu een winterjas.

Bij elkaar gehouden door een nieuw paar holsters. Volgens mij vallen haar pistolen er dwars doorheen.

Bernd deed mee aan een nieuwe ster aan het skirmish firmament. Hij moest nog even wennen aan het verdampen van zijn warband.

De essentiele onderdelen voor dit spel zijn het boekje Song of Blades and Heroes, de meetlatten en een leesbril.

De warbands kun je uit vrijwel alle figuren samenstellen.

Behoudens wat knutselen waagden Hans en ik ons aan wat Golden Oldies die klein genoeg zijn om mee te nemen op vakantie. De Lightning serie van kaartspellen bestaat onder meer uit D-Day, Midway, North Africa en Poland.

Hieronder de invasiestranden van D-Day met de troepen en acties aan beide kanten. Over het algemeen zijn de spellen goed gebalanceerd. Een pot duurt plm 30-45 minuten.

Aanbevolen om de nieuwe regels te downloaden van BoardgameGeek. De regels zijn overigens 1A4. Maar de originele regels zijn niet handig opgeschreven. D-Day en Midway zijn zeer aanbevolen.

Peter en Hans trokken Bolt Action uit de kast tegen Lex.

Die overigens stiekem bezig is met een tweede leger: Britse Para’s! En hij kan best wel schilderen.

Nadeel van een 88mm in je leger is natuurlijk wel dat het niet zo mobiel is. Dat is hinderlijk als je tegenstander mortieren inzet.

Jos had even een moeilijk momentje tegen Dick. Schuld van z’n shirt.

Sharpe Practice is langzamerhand ook een Golden Oldie.

Marcel schilderde verder. Hij had een compleet dienblad aan figuren staan.

Allemaal 15mm voor een fantasy leger. Zo te zien met een overdaad aan beren.

Ik had weer een partij Fransen op de bases. Nu diep adem halen voor de drie keuren camo.

Tot volgende week!

Speldag 27 Juli: Aussie in Delft, Getoeter in de Zaal, Kwallen op Display en Ijsjes.

Net na de hittegolf was het knap stil zaterdag. De vakanties zijn ook hier merkbaar. Niet in het minst omdat ons internationale lid Jan even langs kwam. Hij zit voor 3 jaar in Australie. En in Perth hebben ze ook wargame clubs.

Van een rustig potje Sharpe kwam voorlopig niks, want er moest een hoop bijgebabbeld worden.

Na een tijdje kon de pot beginnen, met zijn eigen figuren, want wij passen op een deel van de collectie. Hij is net een zeeman, alleen in plaats van een liefje in elke haven een kist figuren in elke club.

Evert en ik hadden een War & Conquest slag op het programma staan met Indiers tegen Carthagers. 15mm op de tafels hier geeft je ruimte om te manoeuvreren.

Dit leger is mij eerste leger en dus al zo’n 30 jaar oud. Oude liefde roest niet.  Inmiddels wel gerebased.

Na de inleidende beschietingen op links, waar mijn cavalerie het beter deed omdat ik twee Brahmin priesters in de eenheden had gekocht, kwam de grote klap in het centrum.

Evert had 3 zware eenheden in het centrum, en ik probeerde ze allemaal te pakken met een combo van olifanten en infanterie. In dezelfde beurt!

Dat lukte wonderwel, slechts een olifant begreep het allemaal niet zo bleef achter en ging later nog stampeden ook. De rest gingen er al toeterend in.

De rest klapte erin en gingen bij twee eenheden er meteen doorheen, en bij de derde in de beurt daarna. Einde slag. We hebben een hoop dingen geleerd. Evert gaat zijn eenheden smaller en dieper zetten, we moeten beiden nog meer aandacht besteden aan skirmishen op de flanken, ik ga verder kijken hoe ik mijn chariots (die tellen als skirmishers en dus moeten evaden bij een aanval van cavalerie) beter kan beschermen. De priesters hebben een vast contract. Bedankt Evert, een leuke pot! Rerun in oktober!

Petra had minus twee vakantiegangers de D&D club weer compleet.

De reis begon bij een oase.

En ze kwamen al snel in een onderaardse tuin terecht. Veel magie en ongerief met bogen.

Petra leefde zich flink in (ze doet ook stemmetjes).

Uiteindelijk kwam de show down bij de poel.

Deze heer was trouwens een van de good guys.

Uiteraard werd er gebept en verscheidene plannen voor nieuwe projecten besproken. Jaap begint met marcel aan een naval uitstapje. Ik hoorde  1672 voor Sharpe, bootjes voor Trafalgar en 6mm modern voor Remagen (Modern Spearhead) langskomen.

Het vele beppen heeft een aardig gat in onze ijsvoorraad geslagen.
Tot Volgende Week!