Speldag 23 december: Bedaard de Kerst in, Bebeest in de Dungeon, Behaard in de slag, en Beplakt naar Zierikzee

Eigenlijk was het een gezapige bedoening op zaterdag. De meeste leden waren bezig met de kerst-stress, en de aanwezigen hadden zich niet alleen ontworsteld aan de zenuwslopende inkoop- en kook- avonturen, maar zaten een beetje mellow in de stoel te beppen. Vanaf 10.00 uur was de knutseltafel al het centrum van de aanwezigen.

Alle aanwezigen? Neen! Een kleine groep die-hards legde de seizoensmoeheid naast zich neer en trok de dungeons in. Petra speelde de volgende aflevering van haar D&D campagne.

Ze was al de hele week in de weer geweest met plattegronden en figuren, om dit jaar nog een keer uit te pakken onder de grond. Als vervolg op het avontuur met de dwergen een logische locatie.

Een van de opvallende dingen is dat in de party iedereen minstens een beestje bij zich heeft. En ik bedoel niet de ezelkar met de bewakingshonden maar een eclectische verzameling puppy’s, panda’s, kevers, beren en draakjes.

De Kever van Cees schijnt inmiddels verkering te hebben. Ze zal wel meelopen. Hoeveel eitjes legen kevers eigenlijk per keer?

Er werd zowaar ook nog gewarhammered. Ogre’s tegen dwergen.

Het blijven leuke modellen, en volgens mij een van de legers met de minste figuren per punten aantal. Makkelijk te vervoeren!

Guildball is inmiddels zo populair dat er steeds meer mensen een team aan het bouwen zijn.

Ook Victor en Wink waren druk bezig met hun teams, maar dat belette ze niet om al een paar potjes te spelen.

Lex zat uit te rusten met orks. Vandaag werden ze ingezet tegen Chaos Marines.

Hij is het aantal legerlijsten voor zijn SciFi regels aan het uitbreiden.

Zoals gezegd, het was gezellig. De meeste wereldproblemen kwamen langs en werden opgelost. Helaas heeft niemand meegeschreven.

Marcel ging verder met 15mm minions voor een leger van Peter R. (niet de Vries)

Ik bestede de zaterdag aan zowel de demo van augustus (Zierikzee) als de schilderwedstrijd. Uiteindelijk heb ik 180 10mm figuren schoongemaakt en op houtjes geplakt om te schilderen.

Volgende week de laatste kans om je lidmaatschap volledig uit te persen en te komen spelen. In ieder geval zie je dan een bijzondere situatie: ondergetekende gaat een bordspel doen. Volgende week staat Fallout The Boardgame op het programma (niet de tabletop, maar de campaign).
Tot volgende week!

Comments are closed.