Speldag 10 februari: Vladimir’s lange arm, Michel plant en oogst, Matthijst bouwt een feestje en Peter contempleert.

De zaal was vrijwel leeg toen we binnenstapten met oefenmateriaal voor Poldercon op zondag. De modelbouwshow in Zuid Beijeland, Carnaval en Poldercon hielden een hoop leden thuis.

Gelukkig ging de Guildball competitie door. Alhoewel voor de goede kijker het onschuldige van het spelletje langzamerhand plaatsmaakt voor de verderfelijke invloed van het internationale groot kapitaal. Vreemde aankopen als deze heer in bontjas met een oost Europees accent, maar ook de shirtsponsoring van sommige team managers doen het ergste vrezen.

Het was pijnlijk duidelijk dat Vladimir na het probleem bij de Winterspelen zijn aandacht heeft verlegd naar andere sporten.

Michel staat bekend om zijn goede regelkennis. Dat moet je ergens op doen. Vandaag haalde hij Agricola van Mayfair/999 games eens uit elkaar. Die zijn trouwens net opgekocht door Asmode. Net als Fantasy Flight bijvoorbeeld.

Het aantal aanwezigen verdubbelde bijna met het binnenkomen van het rollenspelgroepje van Matthijs, die gingen zitten en meteen de mouwen opstropen voor de nieuwe sessie.

De meester zelf kwam fashionable late en werd onmiddellijk omgekocht met borrelnootjes en chips.  Nou hoort ik dat hier een feestje is!

Petra en ik zaten wat dingen uit te proberen met Ronin, voor Poldercon.

De kaartjes bijvoorbeeld voor elk figuur. Ze bevallen goed. Ook het idee voor een battleboard bleek goed te werken.

De volgende aflevering wordt een reportage Poldercon. Op de 17e hopen we dat een ander foto’s maakt, want dan gaan we als demoteam naar Warcon, Gent.

Comments are closed.