Field Trip 3 Februari: Poldercon in Utrecht

Dit jaar was er voor de 5e keer een Amerikaanse Conventie in de Polder. Op Poldercon wordt een programma van spellen in slots aangeboden, en spelers geven zich op om te spelen. Een mooie gelegenheid om spellen uit te proberen en gegarandeerde spelplek. En aangezien het kaartje (van nog geen 3 tientjes) ook de lunch, de goodie bag en de gratis parkeerplek voor de deur in Utrecht inhoudt, staat niets een leuke dag in Denksportcentrum de Hommel in de weg.
Murphy’s was goed vertegenwoordigd met Zierikzee (Jos), What a Tanker (Dick), By Fire & Sword (Ed), Non Startrek Space battles (Petra en Hans), Star Wars Legion (Peter), Mythic Battles (Julius) en  Last Days (Gerard en Emiel). In totaal waren er zo’n 40 spellen en workshops. Daarnaast een aantal handelaren waar je je geld moeiteloos kwijt kunt.

De dag begon voor ons met een Wargameversie van de Clown car. NSTSB en SWL moesten samen met Petra en mij in een Golfje. Laten we erop houden dat het gelukt is, maar Petra laat weten dat het uitzicht met een Shuttle voor je gezicht wat beperkt is op de A12. Afijn, we konden letterlijk voor de deur parkeren en na het uitladen beginnen met de opbouw. De spelslots beginnen om 0930. Dus aanwezig zijn om 0815 was geen luxe, met al het bouwwerk.

Door het runnen van de spellen hadden we wat minder tijd om te kijken, maar toch een aantal dingen die me opvielen. De meeste foto’s zijn van laat in de middag, want slot 4 had ik voor rondkijken. Sommige spellen heb ik dus gemist.

De hele dag volle bak met enthousiaste spelers. Zelfs al reserveringen voor volgende week in Gent :)

 Star Wars Legion :

Non Startrek Space Battles

Zierikzee:

Walking Death:

Blood and Plunder:

Arena Rex:

Blitzkrieg Commander:

The Men Who Would Be Kings:

Maximilian 34:

Defcon One:

Ninja Turtles: Briljante tafel. In alle opzichten een welverdiende prijswinnaar!

Redders van Erda:

Fallout The Miniatures Game:

Infinity:

A Song of Ice and Fire:

Infinity:

Sharpe Practice:

Harry Potter:

Cruel Seas:

Last Days:

Mythic Battles:

I Ain’t Been Shot Mum:

Tercios:

Barsaman:

Gaslands:

En de nog steeds fantastische L’Assassino. Alle gebouwen hebben interieur! Terechte prijswinnaar!

Dat was onze impressie. Alle fouten zijn mijn schuld :)

Het feit dat ik de Oeuvre prijs kreeg aan het einde voor 5 jaar trouwe dienst is zeer gewaardeerd. Die olifant gaat nog eens terug komen in een spel!

Kortom leuke dag, goede spellen,  leuke mensen, goeie lunch en parkeren voor de deur. Waar vind je dat nog vandaag de dag. Organisatie en bezoekers bedankt, op naar Poldercon 2020!

Peter

2 Comments.

  1. Rob Van Staveren

    Peter, de oeuvre prijs is meer dan verdiend. Niet alleen elk jaar een demo, maar ook nog innovatieve en fantastisch uitgevoerde demo´s.
    En dan hebben we het nog niet eens over alle indrukwekkende demo´s die jij en Petra op Crisis hebben gegeven.

    Chapeau !