Speldag 30 maart: Uitslag Winterchallenge, U-Boot en Finsterland

Het was werkelijk stampend druk in de zaal met vrijwel alle tafels in gebruik. Vandaag was de uitslag van de Winter Painting Challenge!

Voor de nieuwe lezers: je krijgt punten voor elk geschilderd figuur volgens een standaard lijst, je spreekt met jezelf af welk puntenaantal je gaat halen (de Challenge) en op de einddatum kijk je of je het gehaald hebt. Daarbij gaat het niet om het mooiste figuur, maar om het aantal en het overschrijden van je eigen limiet. Een en ander leidde tot bijna 2 tafels met een eclectische verzameling van periodes en schalen aan geschilderde figuren.

Het hele reglement kun je hier vinden.

Dit jaar kon je ook punten verdienen voor Scenery (20 punten per kubus van 15 cm ribbe) en was het thema (met extra prijs: Draken). Aangezien JW de vorige Challenge had gewonnen, was hij de pineut om deze te organiseren. Ondergetekende verrichtte wat hand en span diensten. Op naar de foto’s!

Als eerste degene die maximaal had ingezet op volume. Gerard showde zijn Amerikaanse straat voor LA Apocalypse. (Target: 45 / Challenge: 165 / Totaal met bonus: 174 / Plaats: 12)

Wink had een verzameling van Sci Fi tot fantasy. (Target: 10 / Challenge: 145 / Totaal met bonus: 153 / Plaats: 13)

Deze waren erg fraai, zeker met de bases.

Peter M. is zo te zien ingestapt in de Gangs of Rome. (Target: 400 / Challenge: 437 / Totaal met bonus: 480 / Plaats: 9)

Rene Buter maakte aardig gebruik van de nieuwe scenery regel om zijn leger aan te vullen. Overigens een brede smaak. (Target: 500 / Challenge: 715 / Totaal met bonus: 823 / Plaats: 5)

Peter S. mikte duidelijk op twee paarden: 6mm modern Warchau Pact en 32mm Star Wars Legion. (Target: 450 / Challenge: 530 / Totaal met bonus: 610 / Plaats: 8)

Inclusief een alternatieve kleur voor Snowtroopers. Ze zijn geschilderd als Assault Marines.

Ron zocht het in de monsterlijke hoek. Geen slechte strategie. Monsters, Support Weapons en 6mm voertuigen zijn relatief goed beloond in de scoretabel.  (Target: 450 / Challenge: 595 / Totaal met bonus: 685 / Plaats: 7)

Hij had zich goed uitgeleefd op de kleurengamma’s per eenheid.

En je kunt waarachtig niet zeggen dat hij geen afwisseling schildert.

Overigens deed hij ook mee aan het Drakenthema. Lovecraft heeft eens gezegd dat Ctulhu een draak is.

Erik V. bracht een ander soort monsters mee. Een combinatie van 40K, WFB en Guildball. (Target: 200 / Challenge: 250 / Totaal met bonus: 262 / Plaats: 11)

Dick B. combineerde modern met 20mm WW2, Sharpe Practice Napoleonics en Alternative WW2. (Target: 300 / Challenge: 706 / Totaal met bonus: 777 / Plaats: 6)

Mirjam B. leverde haar allereerst geschilderde figuren ooit in voor Dux. (Target: 25 / Challenge: 30 / Totaal met bonus: 31 / Plaats: 14)

Evert P. is een schilder met een constante output. Dit keer een lichte voorkeur voor 28mm Duitse voertuigen voor Bolt Action. (Target: 750 / Challenge: 770 / Totaal met bonus: 924 / Plaats: 4)

Louis is druk bezig met Star Wars Legion. (Target: 100 / Challenge: 450/ Totaal met bonus: 473/ Plaats: 10)

Hij kreeg meteen de prijs voor het hoogste percentage overschrijding van zijn Challenge.

Maarten K. bracht een brede mix van 40K, Sharpe Practice, WW2 en Scenery. (Target: 750 / Challenge: 920 / Totaal met bonus: 1104 / Plaats: 3)

Mooie tegenstelling in kleurgebruik. Aan de ene kant deze Nappies in stemmig zwart.

Aan de andere kant springt de Jungle je tegemoet.

Het leverde hem de derde prijs op.

Een extra Sherman tank is nooit weg!

Sander was druk geweest met 15mm WW2 en 28mm fantasy en Steampunk. (Target: 1001 / Challenge: 1402 / Totaal met bonus: 1753 / Plaats: 2)

Afgezien dat zijn spul er voortreffelijk uitzag had hij de insteek van de challenge goed te pakken.

Quantity has a Quality of it’s own.

En dat deed hij ook in 28mm natuurlijk.

Uiteindelijk ging naar huis met het schip.

Op plaats 1 stond Onno. Grote aantallen, goed geschilderd, tactische keuze (veel monsters) en een fraaie bonus. (Target: 1001 / Challenge: 1450 / Totaal met bonus: 1812 / Plaats: 1)

Een prachtig idee voor het basen van een horde Gobbo’s. Met eigen heuvels!

En ook in de sneeuw voelt hij zich thuis.

De eerste prijs bracht hem de Murphy’s Heroes Wisseltrofee en het recht om de Summer Challenge te organiseren (Thema: Kitbashing/Bitboxing/Scratchbuilding).

Hij ging naar huis met Boba Fett. Passend bij zijn T-shirt zo te zien.

Ondertussen stonden de jongens ongeduldig te wachten. Wat staat daar nou?

De meer ervaren hadden een boek mee genomen om de tijd te doden.

Maar ze keken vooral om zich heen.

Petra won met een overmacht van 35 draken de Draken Thema prijs. En een Romantisch moment met JW.  (Target: 250 / Challenge: 820 / Totaal met bonus: 902 / Plaats: 5)

Ze kreeg ook de Drakentrofee en 2 stone throwers om draken stenen op de kop te gooien. Hoe ze dat aan de jongens moet uitleggen weet ik niet. Ze was lichtelijk blij.

Bleef over de Smoezenprijs. Aangezien maar een lid die niet aan zijn challenge had voldaan, toch sportief was komen opdraven (Bernd), won hij automatisch de prijs. Op zoek naar een smoes werd hem er een aangereikt door Michel. Iets met internet en Dames van de andere kunne.

In de algemene hilariteit werd de Smoezenprijs naar Michel geschoven. Hij ging naar huis met Fatty de robot.

Al met al een geslaagd evenement. Dank aan de gracieuze winnaar van vorig jaar JW, die een nieuwe traditie heeft toegevoegd aan de Challenges: de themaprijs heeft een trofee voortaan! En aangezien die thema specifiek is, is het geen wisseltrofee. Elke deelnemer die spullen meebracht heeft boven zijn target gescoord. En het leukste: we hebben de hele dag aanwezigen met elkaar zien beppen over schildertechniek, kleuren, basing, spelsystemen en wat diens meer zij. En daar bovenop is onze collectie uitgebreid met ruim meer dan 1000 28mm figuren en honderden voertuigen! Tot de Summer Challenge!

Natuurlijk werd er door de bedrijven door ook nog gespeeld. Ed verleidde Tom tot Fire and Sword.

15mm paardenjongens onder elkaar en aan het eind wint Polen.

Bouko kwam langs voor een potje Saga en een potje Blood Red Skies.

Patrick leidde zijn spelers naar de keuken in Kingdom Death Monster.

Dit zijn de printsamples van een dorp op een brug dat de club dankzij de printer van Patrick binnenkort heeft. We zoeken nog mensen die een huis willen adopteren op het te schilderen.

Uiteindelijk hebben we 7 huizen met binnenwerk en brug waar ze op kunnen staan.

Lex raakte verder verstrikt in de netten van Sharpe Practice.

Roger en zijn gade speelden verwoed verder met Freebooters Fate. In Shadow Point!

Petra leidde een nieuwe RPG campagne Finsterland.

De avonturiers stonden klaar op Duits Victoriaanse wijze.

Natuurlijk werd er geGuildballed. Wink wist het even niet meer.

Ik pakte samen met Evert U-Boot uit. Ik had de Kickstarter al geruime tijd geleden gedaan.

Uiteindelijk levert dit een U boot op waarin bemanningsleden op opdracht van de vier officieren zich verplaatsen en het schip opereren. De tablet geeft gebeurtenissen, laat het periscoopbeeld zien en berekend of de torpedo’s aankomen. Je bemanning moet de boot bedienen, reparatiewerk doen en ze worden ook moe. Je hebt twee shifts. Daarnaast moet je navigeren, gevechten voeren, maar ook koken, het moreel ophoog houden en aanwijzingen van het hoofdkwartier decoderen met de enigma.

Ik ben vreselijk onder de indruk van het spel. Eigenlijk moet je wel 4 spelers hebben. Ik wil graag een keer een afspraak maken om dit een dag serieus te gaan doen. Wie doet er mee?

En voor degenen die zich afvragen of het gelukt is; ja we hebben op een trainingsmissie twee schepen gezonken. Een met kanon en 1 met torpedo. Kijk maar!

Tot Volgende Week!

Comments are closed.