Speldag 17 Augustus: Religieus Monument verwoest, De Antietam Hernia’s, Intergalactische Sabot Round en Remagen Redux

Het ws al vroeg volle bak wegens het klaarzetten van twee dubbele tafels voor twee grote slagen. De zaal was al snel in geroezemoes, want er kwamen ook wat leden wat nieuwe aankopen uitpakken en laten zien.

Dick en Mirjam indoctrineerden hun familie met Dux.

Mirjam plunderde de kerk tegen de goed tegenstand biedende gast.

Uit pure baldadigheid veegde hij vervolgens Dick van tafel. Dat is een natuurtalent!

Freek-Jan had er met Guildball alle vertrouwen in tegen Eric.

De eerste grote tafel was de slag bij Antietam in de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog.

Opgezet op een extra brede tafel, wat een beetje leidde tot gesteun en gepuf om bij het midden te komen. Er is een verzoek ingediend voor een plaat van 1.80 bij 2.40. Kopen lijkt me niet het probleem, maar hoe krijgen we het in de zaal?

In ieder geval gaf een en ander voldoende de ruimte voor grote aantallen brigades. Zoals te zien is op de foto waren de commandanten kleurgecodeerd.

Tegen de middag raakte de troepen over de volle breedte slaags.

Voordeel van ACW is wel dat alle regimenten goed herkenbaar zijn aan hun vlaggen.

Dat scheelt naamkaartjes bij de eenheden.

Uiteindelijk kwam de laatste grote aanval op gang.

En gezien het feit dat de artillerie er nog stond, neem ik aan dat die niet is gelukt.

Frits deed zijn andere Kermit imitatie.

De uitpak prijs van de dag ging naar Farid.

Hij pakte onder veel gejoel en gejuich zijn Super Star Destroyer uit voor Armada.

Eerlijk is eerlijk, hij is dan ook wel groot.

Na enige discussie waarom een ruimteschip een pijlpuntvorm moet hebben, kwamen we tot het inzicht dat het een Sabot round tegen Death stars is. Michel was wat teleurgesteld. Hij had de zijne net ook gekregen, maar Farid was hem voor. Dus binnenkort een Armada slag met 2 van die bakbeesten.

Vrijdag avond hadden Tom, Richard en ik de tafels opgebouwd voor het proefdraaien met Remagen. In deze Modern Spearhead what if ligt de Ludendorff brug er nog en is een nationaal monument. Het WP trekt zich daar niks van aan en probeert de Rijn over te komen.

Als voorbreiding had ik voor alle eenheden Fransen (die de brug gaan verdedigen) kaartjes gemaakt met de OOB op de ene kant en de statistieken op de andere kant.

Dan hoeven spelers niets op te zoeken. Onze voorzitter maakte er dankbaar gebruik van.

Tom daarentegen had voor zijn Tsjechen een fraaie overzichtskaart gemaakt maar geen identificatie bij de eenheden.

Terwijl zaterdag Cees zijn kaarten zat te bestuderen, waren Richard en ik een uurtje bezig om de eenheden aan de andere kant te identificeren.

Dat zijn er namelijk best veel.

De tafels zij opgebouwd met Hexagon borden van Kallistra. Ik heb de Modern Spearhead Hex regels uitgebreid tot 1 A4 en daarmee kun je op hexen spelen en hoeft er niet meer gemeten te worden. Iedereen is enthousiast over de hex conversie. het spel speelt een stuk sneller. Tevens hebben we regels voor River crossings ontwikkeld, en die werkten wonderwel.

Alle Franse eenheden zijn gecodeerd naar eenheid: Mechanized Infantry Regiment 2 / Armoured Company 1/ Peloton 3 wordt dan MIR2/AC1/P3.

Het WP had de eerste beurt en kwam massaal naar voren. Petra legde 12 batterijen rook als dekking van de overtocht.

Dit is de Tsjechische Volste vertrouwen grijns.

Richard, als commandant was erg tevreden met z’n plan. In 1990 hebben de Fransen niets om door rook heen te kijken. Niets? Nee, een enkele experimentele eenheid Leclerc’s beschikt over Thermal Imaging, stelt zich teweer tegen de omringende rookpluimen en maakt het leven van de Tsjechische eenheden niet gemakkelijk.

Cees besloot vol in de aanval te gaan op het WP bruggenhoofd waar enkel wat infanterie zich bevond.

Ondertussen bleef Richard proberen tanks over de Ludendorff brug te krijgen.

En vanaf de oever probeerde de tanks de Franse oever leeg te schieten.

Petra deed iets soortgelijks, De rook maakte een grootschalige amfibische operatie mogelijk en achter de APC’s positioneerde ze haar T55’s aan de oever om na het optrekken van de rook vuurdekking te geven aan de APC’s.

De Leclercs hielden de brug dicht. Richard zijn poging met Hind’s om er iets aan te doen liep stuk op de Franse Air Defense van Cees.

Uiteindelijk gingen alle Tsjechen in de stormboten. Voor de oplettende lezer: de voertuigen zitten niet in de boten, maar er waren geen gescheiden infanterie bases voor de combat teams.

Uiteindelijk roeiden de T55 en de AMX’en elkaar uit in een vuurgevecht. De APC’s deden onderling hetzelfde, maar de Tsjechen hadden er meer. De Franse Artillerie was inmiddels gehalveerd door Counter Battery Fire. (8 Franse batterijen tegen 41 Tsjechische batterijen doet wel wat).

Bij de brug hielden de Leclercs de overgang dicht, maar Cees zijn infanterie raakte op tegen de stroom Tsjechen in boten.

Uiteindelijk zou het WP zijn bruggenhoofd wel krijgen. Tijd voor de Fransen om terug te trekken en de Pluton eenheden, met tactische Nukes, in te zetten.
We gaan nog een beetje tweaken aan de Airforce regels, en er moeten unitcards komen voor de Tsjechen. Dan gaan we op 28 September dit nog een keer doen, maar dan met een vooraf ingeleverd plan voor beide partijen. We kunnen nog spelers gebruiken! Regelkennis is niet nodig: Cees kon zonder problemen spelen, terwijl hij het nooit had gedaan.

Tijdens deze epische veldslag werd er natuurlijk verder gebept in de zaal.

Gerard schilderde zowaar nog wat mini’s.

Undercoaten met schaduwwerking.

En dan met kleur.

Tot Volgende Week!

Comments are closed.